Oskarshamnshelg och fobitankar

I helgen har vi bara varit hemma och kommit ikapp med trädgårdsfix, tvätthögar och sömnbrist. Inte jättekul - men välbehövligt emellanåt. Förra helgen spenderade vi däremot i Oskarshamn. Där bjöds det bland annat på konsert med Sean Banan och hemmapremiär för hockeylaget. Vädret var fantastiskt och förutom konserten och matchen hann vi med en shoppingrunda, fika på stan och en massa lek hemma hos farmor och farfar. Dessutom träffade vi många nära och kära!
 
Det hade bannemig varit en perfekt helg, om det inte vore för att konserten som skulle bli höjdpunkten blev allt annat än det. Alvin, som alltid varit lite rädd för djur och gosedjur, verkar ha utvecklat en regelrätt fobi för utklädda maskotar. Det fanns en sådan på scenen i början och han fick fullständig panik, trots att den var på avstånd. Efter det tappade han fullständigt intresse för konserten, som han hade sett fram emot i veckor! Rädslan tog över så fullständigt.
 
Vi hade hoppats att den här rädslan skulle minska med åren, men nu verkar det alltså ha blivit precis tvärtom. Efter lite samråd med en av hans kloka pedagoger har vi bestämt att han ska få "vila" från hela grejen ett tag. Vi ska göra vad vi kan för att undvika dessa maskotar under hösten till att börja med. Det innebär att vi får skippa i princip alla arrangemang som är riktade till barn, men det spelar ju egentligen inte så stor roll eftersom han ändå bara mår dåligt av att vara där som läget är nu.
 
Axel tyckte att det var roligt att vara på konsert, så helt bortkastat var det inte!
 

Kommentarer
Postat av: mormor o morfar

Lider verkligen med lilla Alvin, han går ju miste om så mycket kul på grund av denna rädsla. Men det är nog klokt att inte utsätta honom för flera maskotar på ett tag. Det finns roliga saker att göra ändå o då mår ju han bra.Kram till er alla.


2013-09-23 @ 18:18:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback