Lill-lördag

Så har halva veckan gått redan. Jag har varit iväg på kurser i två dagar, vilket gör att tiden bara sprungit iväg! Idag hade jag en kurs i medieträning för en väldigt liten grupp. Det var synd att inte fler anmälde sig, men kursen blev superbra så jag känner mig så nöjd!

Ett annat glädjeämne är att tulpanerna som Peter köpte i lördags fortfarande står spikraka och fina i vasen. De jag köpt tidigare har slokat ordentligt efter fyra dagar. Har ännu inte bestämt mig för att det beror på tur, kvalité (lokalt odlade, lite dyrare) eller att det helt enkelt är bäst att han fortsätter köpa blommor! ;-)

På fredag blir det en härlig tjejkväll med en god vän på besök, Bounce-föreställning och kanske en liten krogrunda. Kul, kul! Man borde verkligen hitta på mer saker så här års när man bara går och väntar på våren. Tänk så mycket trevligare väntan blir!

Nu ska vi ta en kopp kaffe och mysa lite.

Tjejsnack v.9

Snabbmat

· Vad äter du för sorts snabbmat?
Hamburgare ibland, pizza/kycklingrulle ibland, men ofta en macka från konditoriet runt hörnet på jobbet (om nu det räknas som snabbmat)

· Vad för snabbmat skulle du aldrig äta?
Det kan jag inte säga eftersom jag i princip bara äter snabbmat i nödsituationer, och då kan man inte vara kräsen!

· Vad skulle du vilja att snabbmatsutbudet utökas med?
Vet inte

· Bästa snabbmatstället?
Danska wienerbageriet =)

· Sämsta snabbmatstället?
Mc Donalds kanske?!

65514-99

Ännu en sommar-LO

Det har blivit många sommar-LO:s ett tag nu, vilket kan kännas lite avigt. Men det var många foton från förra sommaren med i senaste framkallningen, så det få bli så här =). I helgen gjorde jag klar den här enkla LO:n om en skön sommarkväll förra året.

65514-112

Jag har fått blommor!

Min kära sambo kan knappast räknas till de män som ofta uppvaktar sin respektive. Men idag har han köpt blommor till mig!

65514-111

Att det berodde på att jag uttryckligen sa att han kunde köpa mig en bukett tulpaner istället för att bjuda på fika på stan (vilket han skulle gjort eftersom jag betalade middagen på restaurang i går kväll) förtar visserligen känslan en aning. Men fina är de i vilket fall som helst!

Fin lampa

Häromdagen fick vi hem en liten katalog från IKEA. Jag trodde att den bara innehöll täcken och kuddar och tänkte därför slänga den. Men av någon anledning bläddrade jag ändå igenom den och fick då syn på den fina tulip-lampan. Jag tror att två sådana skulle vara fina som sänglampor hos oss, istället för de provisoriska vi har nu. Det får nog bli en tur till IKEA snart!

65514-110
Foto: IKEA

Vårkänsla i köksfönstret

I helgen var det lite varmare än vanligt, så jag började få lite vårkänslor och gjorde slag i saken och satte upp nya gardiner i köket. De tjocka röda gardinerna som suttit uppe sen advent fick lämna plats för ett par tunna ljusa tingestar som jag köpte på rea i Borås härom helgen. De släpper igenom så mycket mer ljus! Köksfönstret är alltså redo för vår. (Att vintern återkommit med full styrka sen dess är ju en annan sak... men ljuset kan ingen ta ifrån mig!)

65514-109

Notera särskilt min Singer-maskin som är bra mycket äldre än jag, men som fortfarande fyller sin funktion! (och lite väl ofta står på köksbordet eftersom jag sällan orkar ställa tillbaka den efter användning!)

Två LO:s

Även om just scrappandet går på sparlåga för tillfället har jag faktiskt ett par alster som jag knåpade ihop för ett tag sedan. De är gjorda efter skisser som jag ritade av i all hast nån gång efter jul. Tyvärr kan jag nu inte minnas var jag hittade dem (dumt, dumt att inte skriva ner der direkt!) Så om du känner igen upplägget på någon av dig får du gärna tala om det så att jag kan ge rätt person cred! =)

65514-107  65514-108

Fotona är tagna på min födelsedag förra året, som vi avslutade med en trevlig picknick!

Nyttigt och onyttigt

Så var det fettisdag idag. Jag är inte särskilt förtjust i semlor, men just på fettisdagen brukar jag mosa i mig en =) Vi fick en laddning på jobbet, så jag kände mig lite tvungen att ta en. Men det tog tvärstopp halvvägs. Tur var väl kanske det, för en stund senare var jag på Friskis och tränade. Det hade inte varit helt optimalt att ha en hel semla som en tung klump i magen när man börjar hoppa och studsa ;-)

Det var i alla fall jätteskönt att träna. Jag längtar dock tills det blir cyckelväder igen. Det är så mycket enklare att ta cyckeln ibland istället för att hålla på att passa ihop skjutsning eller busstider. Det blir perfekt sen när jag kan stanna till på Friskis på vägen hem från jobbet (jag cycklar ju ändå förbi där!)

Snart väntar ett nytt spännande avsnitt av Gilmore Girls, och en ny laddning med semlor! (Vi hade ju bestämt att vi skulle köpa hem, kunde ju inte veta att vi skulle få på jobbet ;-))

65514-106

Tjejsnack v.8

Sömn

· Vad har du på dig när du sover?
Trosor och linne på vintern, annars bara trosor

· Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc)
På sidan. Somnar nästan alltid på högersidan, vänd mot Peters säng ;-)

· Hur många kuddar har du i sängen?
Två, bredvid varandra

· Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna?
Väldigt sällan

· Har du drömt "sann-drömmar" någon gång?
Nej det tror jag inte

65514-99

Energi =)

Efter några veckor i dvala känns det så skönt att ha lite energi igen! Jag har fått en hel del viktiga saker gjorda på jobbet, vilket ju är jättebra. Men framförallt var jag inte helt slut när jag kom hem! Jag lagade middag lite kvickt medan Peter duschade och svänge ihop en omgång muffins när jag ändå var i farten. Sen dess har jag roat mig med att redigera några foton, vilket är ganska tålamodskrävande med min gamla, lilla dator. Men nån gång måste det ju göras! Förhoppningsvis hinner jag med en hel del till innan det är läggdags =)

Jag var och köpte ett träningskort på Friskis på lunchen idag. Fram tills nu har jag haft ett kort på ett träningsställe inne i stan, men eftersom jag ändå var tvungen att köpa nytt passade jag på att byta ställe. Och genast känner jag mig jättemotiverad att gå och träna igen! Tänk vad man kan lura sig själv med nytt ställe, eller nya träningskläder! ;-) Dessutom tränar en kompis där, så nån gång ibland kanske vi kan gå dit tillsammans. Ett väldigt hälsosamt sätt att umgås! =)

Ikväll ska jag dock svulla i nybakade muffins!

65514-104

Kurerad!

I nästan två veckor har jag haft nåt förkylningsliknande i kroppen som inte riktigt brutit ut. Detta har tärt mycket på krafterna och jag har varit konstant trött (det har blivit en och annan tupplur efter jobbet!). Men nu i helgen har nog kroppen fått den vila den behövde, och jag har till och med varit ute på två härliga powerwalks! Nu är jag back on track känns det som.

Det har alltså varit en väldigt lugn helg. Vi har mest gått hemma och mosat i mysbyxor. Inte så dumt emellanåt =). Men jag har faktiskt hunnit röja och fixa lite i lägenheten, vilket känns skönt och lite feng shui-befriande! Jag har även börjat på en ny LO. Det var jättelänge sen känns det som! Får se när den blir färdig...

Massage

Idag utnyttjade jag presentkortet jag fick av Peter i julklapp. Jag har kurbadat och fått massage, så nu mår jag som en liten prinsessa. Musklerna känns mjuka och smidiga trots att jag inte tränat på flera veckor!

När jag satt i badet och inte hade så mycket annat för mig än att låta tankarna komma och gå kom jag på lösningar till en del saker jag gått och smågrubblat på. Jag kanske borde ägna mig åt att göra just ingenting lite oftare!?

Nu sitter jag framför datorn med en kopp te och rostmackor med finmarmelad. Lyx! (Tur att jag inte är GI-bantare!) Men snart ska jag göra ett ryck och röja upp lite här hemma så att vi kan njuta av fredagkvällen utan att ha en miljon prylar omkring oss.

Ikväll kollar vi in slalomen. Go girls!


Bild: Aftonbladet

Tjejsnack v. 7

Alla hjärtans dag

· Vad har du för planer för Alla hjärtans dag?
Jag ska jobba, sen ska vi storhandla när Peter slutar jobba. Kanske man skulle kosta på sig nåt gott till kvällskaffet dagen till ära?! ;-)

· Brukar du köpa presenter på Alla hjärtans dag, i så fall vad och till vilka?
Nej, det brukar jag inte. Ibland köper vi hem nåt extra gott att äta eller dricka.

· Hur ser din drömdate ut?
Oj, det vet jag inte. Men den måste innehålla överraskningar!

· Bästa Alla hjärtans dag minnet?
Jag har inte så många minnen. Men för några år sedan var vi särbos en period. Då inföll alla hjärtans dag en lördag, så jag var och hälsade på Peter och vi lagade en massa god mat och hade trevligt. Minns jag inte helt fel tittade vi på finalen av Robinson också.

· Vem skulle du vilja ge ett speciellt hjärta till i år? (Vem som helst som behöver extra kärlek)
Min familj

65514-99

Helgen som gick

Helgen blev som väntat väldigt trevlig. Trots att jag var helt slut när jag kom hem i går kväll känner jag mig påfylld av energi! Vi har shoppat, ätit god mat, druckit en del vin och umgåtts massor. Och så var vi förstås på Scandinavium och såg Melodifestivalen. Det var verkligen jättekul. Stämningen i arenan var helt galen, och publiken bar fram de två vinnarna! Jag måste säga att rätt låtar gick vidare. Dagen efter pratades det om festivalen överallt. Det kändes som om alla varit där!

Jag gjorde ett försök till EFIT (Ett Foto I Timmen) i lördags. Tyvärr kom kameran och jag inte så bra överens (måste verkligen skaffa mig en ny!) så några foton finns i mammas kamera. Förhoppningsvis kan jag visa resultatet imorgon.

Ikväll ska jag se reprisen av Melodifestivalen på TV och se om det var samma känsla i programmet som det var i arenan =)

Mjölbaggar =(

Jag har spenderat kvällen med att sanera två köksskåp från mjölbaggar. Usch och fy och blä vilka obehagliga kryp de är. Vi har slängt alla torrvaror och skurat skåpen ordentligt. Bara att hoppas att det är tillräckligt...

Så mitt tips till dig är att gå till köksskåpen och ta en liten titt så att du inte drabbats av samma öde. Kanske rent av dags att slänga nån påse som inte använts på länge?!

Weekend västerut

Idag hade vi ett väldigt lyckat möte på jobbet, som kommer leda till att en hel del pengar rullar in i vår lilla kursverksamhet. Det känns skönt, särskilt eftersom jag igår blev tvungen att ställa in en kurs för första gången. Med superkort varsel och på grund av tråkiga omständigheter dessutom.

Det blev alltså ett skönt slut på den lite kortare arbetsveckan. För imorgon har jag semester! Jag och mamma ska iväg på en weekend i Borås och Göteborg. Vi ska hälsa på lillebror, springa i en massa affärer, se Melodifestivalen live och bara ha det allmänt trevligt. Jag ser verkligen fram emot att komma iväg lite =)

Ha en trevlig helg!!

Man kan väl ändra sig?!

Jag brukar sällan se tillbaka och fundera på hur jag skulle kunnat göra tidigare LO:s bättre, var sak har sin tid på nåt sätt. Men för att tag sen gjorde jag en LO som jag inte kunde komma till ro med. Den var klar, men men det kändes som om det var något som inte stämde. Jag kunde dock inte sätta fingret på vad. Det var först när jag i helgen fotade den och såg den i digital form framför mig som jag kom på vad jag kunde göra annorlunda. Så jag satt mig faktiskt och gjorde om den lite. Den känns fortfarande inte som något mästaralster, men jag har ändå kommit till ro med den!  Så visst kan man ändra sig! =)

65514-102  65514-103
Före och efter

Tjejsnack v. 6

Antingen eller

· Kostymnisse eller badboy?
Kostymnisse

· Rakt eller lockigt hår?
Har rakt, gillar lockigt

· Rosor eller tulpaner?
Tulpaner

· Chokladglass eller vaniljglass?
Chokladglass

· Hund eller katt?
Hund


65514-99


Bröllopsmässa

Idag har vi varit på bröllopsmässa på slottet. Peter konstaterade efteråt att det faktiskt varit roligare än han tänkt att det skulle vara. Inte illa! Det var hur mycket folk som helst där, kan inte fatta att det är så många häromkring som går i bröllopstankar… och det jag fattar allra minst av är sällskapen vi såg som bestod av ett par i vår ålder (som troligen ska gifta sig), ett el två par i 50-års åldern (antagligen deras föräldrar) och damer i 70+ ålder (farmor och mormor?!). Hur orkar man ta med sig hela släkten??

Mässan gav en del idéer till kommande tillställning. Vi fick om inte annat klart för oss vad vi inte vill ha! Men framför allt fick den mig att inse att det börjar bli hög tid att ta tag i bokningar nu, om vi ska slippa gifta oss en tisdagseftermiddag i november och ha fest i en obskyr källarlokal ;-). Det får bli veckans projekt, eller kanske nästa veckas…


Melodifestival

Snart är det dags för premiären av årets Melodifestival. Jag kommer att sitta bänkad framför TV:n. Peter också =) Det är en välbehövlig dos av glitter och glamour i en annars ganska trist del av året tycker jag! Ikväll klappar mitt gamla dansar-hjärta lite extra för Elin Lanto. Go Elin!



65514-101
Foto: SVT

Skön start på helgen

Jag har haft en skön start på helgen. Igår gick jag hem lite tidigare från jobbet och fick inspiration till att göra klart ett par LO:s som legat halvfärdiga ett tag. Sen ringde en gammal kompis, det var jätteroligt att prata med henne och uppdatera sig på vad som hänt sen sist! Kvällen var riktigt slapp med taco-middag och massor med TV-tittande.

I morse kostade vi på oss en riktigt mysig sovmorgon. Efter frukost var jag hurtig och åkte jag iväg och tränade. Ett riktigt tufft cirkelträningspass blev det. Om kroppen inte var riktigt vaken innan, så var den det definitivt efteråt!! Det var välbehövligt efter en väldigt stillasittande vecka. Efteråt hade jag ett litet mini-spa här hemma, då jag bland annat  ägnade mig åt fotvård. Visserligen visar jag sällan fötterna så här års, men det känns på nåt sätt ändå bra att veta att om jag av någon anledning skulle behöva visa dem så kan jag göra det utan att skämmas! ;-)

Nu känner jag mig laddad för att ta tag i den mindre vardags-lyxiga sysselsättningen, nämligen storstädning av lägenheten. Det är inte klokt hur avslöjande vårsolen är när det handlar om dammråttor!!


Ha en fortsatt skön helg!


RSS 2.0