Pysselträff

Igår var jag på en liten, men mycket trevlig pysselträff hemma hos Linda.   Tyvärr hade jag total kreativitets-block efter att ha suttit hela dagen innan och knåpat med en hemsida. Men jag tog tillfället i akt att klippa och knåpa med mina askar till bröllopet, så dessa är nästan klara nu. Nästa gång lovar jag att jag bjuder på något mer kreativt tjejer! 

Förra veckan scrappade jag en LO efter en veckoutmanings-skiss på Scrappiz, och ett riktigt gammalt goding papper kom till användning! Så här blev det...


65514-172

Den kan, tillsammans med ett par andra bidrag, även beskådas i Scrappiz blogg.

En ny kamera har blivit min

Efter mycket funderande fram och tillbaka, beslutade jag mig äntligen för att slå till på en digital systemkamera. Förra veckan traskade jag iväg till fotobutiken och kom hem med en Nikon D40.

Jag har inte hunnit använda den så mycket än, men jag känner redan att jag kommer ha mycket nytta och glädje av den. Tidigare har jag bara använt kompaktkamera, så jag har mycket att lära. Men oj vilka fina foton jag kommer kunna ta sedan!

Jag kan visa några nybörjarfoton jag tog förra veckan med min nya leksak.
65514-171
Kyrkan är för övrigt den vi kommer gifta oss i!

Skogen är full av bär!

Idag tvingade jag med sambon till skogen för att plocka blåbär. Han var verkligen måttligt intresserad, men efter hot om utebliven blåbärspaj till kvällskaffet följde han med. Döm om min förvåning när han en stund senare engagerat fyllde sin bunke med blåbär!! Det var visst inte så tråkigt som han trott =)

Anledningen till engagemanget kan delvis berott på att det fanns en ganska stor mängd bär i skogen, vilket ledde till att det gick snabbt att fylla sin bunke! En tur ut i skogen rekomenderas alltså för den bärsugne.

Vi kom hem med cirka en liter blåbär som ikväll avnjutits i form av en paj (som utlovat!). Resten får nog fungera som topping på frukostflingorna och fyllning i muffins morgon.
65514-170

Regnväder är pysselväder!

Den senaste tidens eviga regnande har haft det goda med sig att jag har tagit mig tid till att pyssla lite. Bland annat har dessa LO:s knåpats ihop.

65514-167

65514-168

65514-169

Stort party i Oskarshamn

I helgen har vi varit uppe i Oskarshamn på trevligheter. De hade ett race med Off-shore båtar som körde en slinga genom hamnbassängen och ut mot Blå jungfrun. Vi hann inte se så mycket av båtarna, men shit va fort det gick!!

Efter racet var det efterfest med en massa artister och öltält och så. Vi såg bland annat Elin Sigvardsson och The Ark (som f ö tackade nej till Kronprinsessans firande för att spela i O-hamn!). Jättebra konserter båda två. Under The Arks konsert tror jag att uppemot halva Oskarshamns befolkning var där (typ 7 000 av 17 000). Ganska häftigt faktiskt!
65514-166

Semester!

Otroligt men sant! Från och med nu har jag tre veckors semester =) Lite trist att sambon inte kan fira med mg eftersom han jobbar några veckor till. Jag har inga storslagna planer för de kommande veckorna, men jag hoppas och tror att de blir trevliga och att det blir åtminstone lite sol! Nu ska jag sätta mig i soffan och dricka lite vin och titta på friidrott.

Regnet det bara öser ner

Det börjar nästan bli skrattretande nu. Det känns som om det regnat konstant sedan midsommar, och det verkar inte ge med sig heller! Att ta en tur till stranden är ju inte att tänka på. Inte heller att sitta på en mysg uteservering. Som tur är har jag inte semeste än. Det känns ändå ganska ok att sitta inne på kontoret och höra smattret på rutan. Men när det är dags för mig att vara ledig litar jag på att solen hittat tillbaka! =)


65514-165
                                                                                            Foto: Wedins

Bröllopsfix

Att planera och fixa inför bröllopet har blivit en sån naturlig del av vardagen att jag inte tänker på att arbetet faktiskt går framåt. Men det gör ju faktiskt det! Senaste veckan har jag till exempel roat mig med att tillverka inbjudningskort. Limångorna har ledat tunga och skärmaskinen har gått varm! Det krävdes en del tankemöda innan jag kom fram till hur jag skulle göra, men jag tycker att de blev riktigt bra till slut.

De närmaste dagarna kommer förhoppningsvis kuverten som jag beställt från Forma Hantverk. (Eftersom det kändes onödigt att bara köpa kuvert slank även en del annat roligt med i beställningen. Det hade blivit betydligt billigare att köpa de dyrare kuverten nere i stan! ;-))

En mycket glädjande nyhet är att min härliga barndomsvän lovat att ställa upp som toastmadame på festen. Hon var ett självklart val för oss båda. Det blir toppen!

Nästa projekt blir att försöka knåpa ihop en hemsida. Kanske inte helt nödvändigt, men en bra anledning till att repetera kunskaperna från vårens webbdesignkurs!

Som den coola icke-bridezillan jag är har jag bitit mig i tungan och inte frågat min blivande hur det går med hans ansvarsområden. Därför kan jag inte redogöra för dessa just nu. Alla är ju inte planeringsfreaks som vill göra saker i god tid! ;-)

65514-164

Kryssning

I helgen har vi roat oss ute på Östersjön. På kryssning mellan Karlskrona och Gdynia för att vara exakt. Även om kvalitén ombord inte var den högsta hade vi väldigt roligt. I fredags kväll rockade vi på dansgolvet till långt in på småtimmarna. Av den anledningen var det en aning segt igår. Men vi roade oss så gott det gick med att äta och shoppa och umgås.

Om jag någon gång ska kryssa till Polen igen, vill jag gärna kliva av båten och utforska landet lite. Det är ju egentligen fånigt att åka till ett annat land och inte ens kliva iland ;-)

65514-163

RSS 2.0