Hemmavid

Jag är ute på en liten jobbturné och passar på att snyltbo hemma hos mamma och pappa. Förhoppningsvis ser de det inte som en alltför stor börda  ;-). Igår passade jag på att hälsa på en barndomsvän. Jag hade bara tänkt titta förbi och säga hej, men det slutade med att vi satt hemma hos henne och pratade i nästan fyra timmar! Det var verkligen roligt att ventliera både högt och lågt. Synd att man nte ses oftare...

På vägen hem från jobbet lekte jag lite rally på småvägarna mellan Vimmerby och Oskarshamn. Det var nästan ingen trafik alls, backiga och kurviga vägar och härlig eftermiddagssol. Det var bara till att skruva upp volymen på radion och cruisa fram. Riktigt kul! (Inom måttlighetens gräns förstås... det räcker med böter för ett tag nu ;-))

Nu återstår bara en arbetsdag innan det är dags att dra till fjälls!! Det ska bli så roligt att åka lite skidor. Har vi tur blir det fint väder så att man kan sitta i solen och glassa lite också =)

Snart är det påsk

Ja, snart är det dags att fira påsk. På många sätt gillar jag påsken mycket bättre än t ex julen, inte minst eftersom kraven och förväntningarna är mycket mindre. Jag ser verkligen fram emot att få umgås med familjen under några dagar. Förhoppningsvis blir det härligt vårväder så att man kan vara ute i solen och ha det gott!

I veckan gjorde jag en LO med ett foto från förra påsken, taget då vi var ute på en skön promenad.

65514-121

Utekväll med jobbet

Igår kväll samlades ett gäng kollegor för lite sociala aktiviteter. Vi började med en omgång lasergame. Där var det fullt ös, och jag har faktiskt lite träningsvärk idag =). Vårt lag åkte dock på storstryk, vi hade inte skuggan av en chans helt enkelt. I sådana lägen är det skönt att inte vara en tävlingsmänniska! Vi fortsatte sen på en pub i stan. Mycket trevligt!

En väldigt trevlig kväll avslutades dock lite surt när vi fick 1000 kronor i böter av farbror polisen för att man tydligen inte fick köra bil mellan kl 22 och 03 på gatan vi bestämt att Peter skulle hämta mig =(. Nu har vi lärt oss det...

Nu ska jag passa på att njuta lite av solen!

VM i konståkning

Den här veckan är det VM i konståkning. Eftersom jag alltid älskat denna sport är jag lite extra glad nu när jag kan se det på tv! Tyvärr går det på så aviga tider att jag får hålla tillgodo med SVT:s sammandrag på kvällarna. (Om du har mista intresse av konståkning rekomenderar jag dessa sändningar varmt.) Fördelen med att inte se tävlingarna i sin helhet är att jag inte hinner bli mätt på det innan det är dags för avslutningsgala på söndag ;-)

Tänk om jag hade vuxit upp i en stad med konståkningsklubb...vilken isprinsessa jag kunde blivit! (I wish!)

image120
Foto: SashaCohen.com

Tjejsnack v. 12

Våren

·Har du något vårtecken som innebär vår för dig?
Sopade gator!

·Har du fått vårkänslor än?
Absolut, jag är nog inte mer kär än vanligt men visst känns det att våren är här =)

·Gör du något speciellt hemma när det blir vår?
Jag städar lite oftare eftersom damm syns mycket bättre när det är ljust ute. Dessutom brukar jag köpa en bukett tulpaner var och varannan helg.

·Vad är det bästa med våren?
Att det blir ljust. Och varmt.

·Finns det något negativt med våren?
Nja. det skulle väl möjligen vara viss besvikelse över att allt man ser fram emot och vill göra inte alltid blir som man tänkt sig.

image117


Lugn helg

Så var även den här helgen förbi. Det har varit en lugn och skön helg (som vanligt känns det som ;-)). Igår var vi en sväng på stan och shoppade lite småsaker. På kvällen kurade vi ihop oss i soffan och tittade på film. Det var det evigheter sen vi gjorde senast, så det var mysigt! Idag kom blivande svärisarna på spontant besök, så vi tog en lång-fika med dem. Det blev naturligtvis lite bröllopssnack och lite planerande inför den gemensamma fjäll-resan nästa vecka. Trevligt, trevligt!

Veckan som kommer verkar bli lagom hektisk, så förhoppningsvis hinner jag vara lite social också =)

Nyskapat

Äntligen har jag fått lite tid och ro till att sitta vid pysselbordet. Det har bland annat resulterat i den här LO:n med foton från förra sommaren. (Längtar efter lite sköna försommar-dagar!)

65514-116

Det är faktiskt julpapper som fått vara med ;-)

Födelsedagskort

Tänkte jag kunde visa kortet jag gjorde härom veckan som kom på villovägar i Postens system innan det hittade fram. Bättre sent än aldrig kanske?! Tanken jag hade när jag gjorde kortet var att det skulle vara roligt. Jag tycker att jag lyckades med det (mycket tack vare den underbara stämpeln!) även om kortet ser ut att vara gjort för en 4-åring snarare än en 22-åring ;-)

65514-115

Att skylla sig själv

Ibland blir jag bara så trött på mig själv. Vi har haft tre lektionsfria veckor på webbdesignkursen, och fick istället en hemuppgift som ska redovisas idag. Gissa när jag började med den..! Just det, igår! Jag satt och knepade och knåpade hela kvällen, mest på halvchans. Till slut var jag så trött i huvudet att jag var tvungen att gå och lägga mig ochfick därför gå upp snortidigt idag för att göra klart. Jag tror att jag fått till det hyggligt nu, men tänk så mycket bättre det blivit och så mycket mer jag lärt mig om jag hade börjat i tid. Att man aldrig lär sig...!

Nu ska jag ta och äta en andra frukost och bege mig iväg till jobbet.

Cykelpremiär

Eftersom vädret varit helt strålande i helgen, och beräknades vara det även idag bestämde jag mig för att damma av cykeln som stått i vinterförvaring sen i oktober. Jag cyklade alltså till och från jobbet och det var en härlig känsla. Aningens kallt i morse kanske, men det var uppiggande! Skönt att slippa passa skjutsar och busstider och samtidigt få motion och frisk luft. Men det är inte nog med hurtigheten...! På vägen hem stannade jag till på Friskis och körde ett puls-pass! Jag kommer att somna som en bebis ikväll =)




65514-114

Härliga vår!


Tjejsnack v. 11

Tant eller fjortis?

· Lördagskväll mysandes framför tv:n eller partaj natten lång?
Myskväll

· Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog?
Hemmafest

· Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
Lagom

· Varm mössa för att värma huvudknoppen eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren?
Oftast mössa

· Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag?
Det beror faktiskt på. Ibland vill jag få massor gjort, men ibland kan jag ligga kvar i sängen lääänge

Väldigt mycket tant uppenbarligen!! =D

65514-99

Final =)

Så är det äntligen dags för den stora finlen av Melodifestivalen. Jag hade från början en tanke på att bjuda hem en massa folk och ha stor schlager-fest, det var ett tag sen nu. Tyvärr blev det inte så, men det ska bli kul att se spektaklet ändå! Peter får vara min co-pilot i TV-soffan ikväll, vare sig han vill eller inte ;-).Snart är det dags att svänga ihop en middag så att vi hinner bli klara i god tid innan 20.00! Jag tror och hoppas att The Ark ror hem segern. Jag håller dock en liten tumme för Måns. Han är ju söt som socker! :-)

65514-113

Ha en trevlig schlagerkväll!

Ny dator!

Jag är så nöjd över att jag äntligen gjort slag i saken och köpt en ny dator, med massor av välbehövligt minne i! Vi var och hämtade den igår, men hela kvällen gick åt till att installera en massa (sjukt tråkigt!) så jag hann inte testa den så mycket. Nu har jag i alla fall testat att surfa och blogga. So far so good! :-) I helgen ska jag roa mig med att flytta över allt från den gamla datorn, och att äntligen göra min hemuppgift från webbdesign-kursen. Framförallt ser jag fram emot att kunna göra flera saker samtidigt. Att redigera foton och chatta till exempel! (Gick inte särskilt bra med den gamla)

Ett litet gnäll har jag dock idag... Va fasen håller Posten på med egentligen?? Jag postade ett födelsedagskort i måndags, med tanken att det skulle komma fram dagen efter och glädja födelsdagsbarnet på den stora dagen. Så blev det dock inte. Det kom inte fram i går heller, och nu har den tänkta mottagaren av kortet rest bort! :-( Om det var första gången hade jag inte reagerat så mycket, men så många brev som försvunnit eller blivit kraftigt försenade (inte så kul att få ett krya på dig kort när man blivit frisk igen t ex!) senaste halvåret kan aldrig vara en slump. Tidigare har det hänt att jag skickat presentkort till personer jag velat uppvakta, men inte haft möjlighet att träffa. Det ska jag omedelbart sluta med. Ganska bortkastade pengar om det ändå inte kommer fram :-( 

Nej nu får det vara slut på gnället. Det finns ju så mycket att glädjas åt. En ny snabb dator t ex! ;-)

Vår på väg?

Ja, det är nästan så att man börjar hoppas på att det är våren som är i antågande! Vi vaknade i morse av strålande solsken, det var länge sen känns det som. Eftersom det var uppemot 5 grader varmt tog jag på mig fleecetröjan och ett par sockor och satt mig på balkongen och läste en stund på förmiddagen. Det var hur skönt som helst, jag fick till och med ta av mig tröjan till slut. Fördelen med inglasad balkong är att man kan börja använda den tidigt på våren! (Nackdelen är dock att den är i princip obrukbar under varma sommardagar!). Tack vare balkongbesöket har jag nu fler fräknar än jag hade i morse. Tänk om man snart kan byta ut sin mjölkvita hudnyans mot nåt som mer liknar ljusbrunt?! Härligt i så fall! Heja våren!

Fredag kväll, vilken härlig kväll...

Igår hade jag en riktig höjdarkväll. En kär vän kom på besök för att tillsammans med mig gå på en föreställning med Bounce. Vi inledde kvällen med en massa pladder (mycket att uppdatera när man inte setts på ett tag!) och en snabb middag innan det bar iväg till föreställningen. Och vilken föreställning sen!! De var helt grymma! Hela showen var så genomtänkt och man blev faktiskt lite besviken när det var slut. Vi ville se mer!

Planen var att vi sen skulle gå ut och ta en öl eller så, men det slutade med att vi dansade och minglade till stället stängde.  En sån spontan partykväll behöver man ibland! Tack S för en superrolig kväll!

Lördagen har dock gått i lite lugnare tempo. Det har blivit ett IKEA-besök (för första gången handlade jag INGENTING) och en snabb shoppingrunda på stan. Nu väntar en lung kväll framför Melidifestivalens Andra chans. Det kan nog bli spännande, och en alldeles lagom intesiv sysselsättning för mig som inte är van vid att vara ute och galeja ;-)

RSS 2.0