Jag har köpt skor!

Det kanske inte låter så himla märkvärdigt att jag har handlat skor... det gör ju folk, särskilt kvinnor, mest hela tiden. Men nu är det så att jag äntligen inhandlat skorna jag började spana på tidigt i våras. Jag tyckte då att de var urtjusiga och skulle passa utmärkt på bröllopet. Men eftersom det var så lång tid kvar blev det ingen affär.

Jag använder väldigt sällan skor med hög klack och hade därför en liten förhoppning om att kunna ha mina gamla studentskor (som mamma av någon märklig anledning sparat). Detta för att slippa köpa nya för bara ett tillfälle. I helgen visade det sig dock att dessa inte passar längre. Jag blev alltså tvungen att köpa nya, och varför inte ta tjuren vid hornen direkt och slå till på pärlorna jag spanat på tidgare (som dessutom fanns kvar!)...
65514-150
Jag hoppas nu att ni är flitiga med festinbjudningar i sommar, så att jag får anledning att använda dem fler gånger!! =)



Foto: Vagabond

Syrén - väldoftande tecken på sommar!

Förra veckan plockade jag in några grenar från syrénbusken utanför vårt hus. Blommorna har en härlig mörklila färg som verkligen livade upp vårt vardagsrumsbord! En kväll råkade jag få syn på dem under de få minuter som solen skiner in just där. Jag var snabbt framme med kameran, men lyckades tyvärr inte fånga det häftiga ljuset så bra som jag hoppats. Men jag kan ju ändå bjuda på lite försommartecken från vårt hem!

65514-151

Pingst hos mor och far

Vi har haft en skön pingsthelg hemma i O-hamn. Ibland är det verkligen skönt att komma iväg hemifrån en stund. Det blir så mycket enklare att koppla av när de vardagliga rutinerna inte pockar på uppmärksamhet! Våra härliga föräldrar har skämt bort oss med en massa god mat och trevligt sällskap.

Extra kul var att Peters föräldrar lite spontant slängde ihop en fest i går kväll, där även mina föräldrar hamnade. Vi hade verkligen jätteroligt. Det känns skönt att våra föräldrar kommer så bra överrens. Livet hade varit lite besvärligare annars!

Tyvärr är det ingen som varit hemma hos oss och städat när vi varit borta... men det får bli ett av kommande veckans projekt. Ikväll ska vi gå på bio - Pirates of the Carabian. Ytterligare lite vardagsflykt med andra ord. Trevligt, trevligt!

Ett bröllopsfynd!

Jag har ett tag varit inne på att använda tapet till inbjudningarna och andra trycksaker. I helgen var jag (med sambon i släptåg!) och tittade lite. Vi hittade en fin tapet i vitt och metallic, men min snåltarm protesterade lite eftersom den kostade 500 kr/rullen. Inte så stor summa i sammanhanget kanske, men i alla fall...

Idag gick jag en sväng på stan efter jobbet, och passade på att gå in i färgbutiken där. Gissa om jag blev nöjd när jag hittade en annan fin tapet, för 136 kr!! Jag tänkte slå till på stört, men den trevliga herren i butiken erbjöd mig en provbit att ta med hem. Det kunde jag ju inte tacka nej till! Så nu kan jag experimentera lite med min provbit och se att mina idéer verkligen funkar innan jag halar upp plånboken. Vilken service! Om allt funkar som jag hoppas kommer det här att kännas som ett riktigt fynd!

Ett födelsedagskort

Det blir visst inte så mycket pyssel i bloggen nuförtiden. Men jag har faktiskt knåpat ihop några alster på sistone som ni får se inom kort.

Så länge kan jag visa ett kort jag gjorde till en kompis som fyllde år härom veckan. Det var roligt att jobba med orange eftersom jag inte gör det särskilt ofta!

65514-149

Tjejsnack v. 21

Träning

· Varför tränar du?
För att undvika förtvinade muskler och stel nacke som ett stillasittande jobb ofta är grunden till. Dessutom mår jag mycket bättre när jag tränar. Och så är det roligt =)

· Hur ofta tränar du?
I snitt kanske två gånger i veckan + några promenader

· Vad brukar du träna?
Jympa på Friskis eller Les Mills pass på ett träningsställe i stan

· Finns det något negativt med träning?
Nja... det skulle väl möjligen vara att det finns viss risk att man skadar sig

· Finns det något positivt med träning?
Ja visst! Man blir glad och pigg och stark =)

image143

Ledighet du sköna...

Fyra dagars ledighet börjar närma sig sitt slut, men det har varit så skönt! Det har nästan känts som semester... tänk vad man vänjer sig fort!! Jag försöker nu lobba för att vi ska försöka få åtminstone en veckas semester tillsammans i sommar. Sambon lovade att kolla upp möjligheterna till ledighet nu i veckan. Hoppas, hoppas!!

Idag tog jag och en kompis en lång härlig fika på en uteservering inne i stan. Det var så roligt att bara sitta och snacka en massa. Tyvär kalkylerade jag inte med solljuset som sköljde över oss. Så nu har jag en kraftigt rosa nyans i halva ansiktet. Det ser inte riktigt klokt ut! Tur att jag inte ska träffa en massa folk på jobbet imorgon =)

Hoppas ni också haft ett skönt veckoslut!

Idag firar vi 9 år tillsammmans!

Ja, det är egentligen inte klokt... men det är alltså nio år sedan vi blev tillsammans! Då var vi två skolungdomar med livet framför oss. Nu är vi vuxna (nästan iaf!) och har fortfarande ganska mycket att se fram emot! =)

Vi firade genom att ha picnic nere vid badstranden. Hur mysigt som helst, och jätteskönt att komma ut lite när man suttit inne hela dagen.

65514-157
Så här ser vi ut nio år senare...

Tjejsnack v. 20

Vecka 20
Hur mycket man är du?

· Byter du glödlampa om det går en?
Självklart

· Tankar du bilen?
Ja det händer, men sambon gör det oftast eftersom han har tankkortet

· Vet du vad man gör om en propp går?
Ja

· Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny tv?
Ja

· Fixar du stopp i handfat/duschbrunn?
Det skulle jag säkert fixa, men det har vi lyckligtvis varit förskonade från hittills.

Betyder det här att jag är man?? Skulle inte tro det! ;-)

Pysselträff och Eurovision

Idag har har jag spenderat många timmar tillsammans med en massa andra pysslande tjejer i en skolmatsal utanför stan. Det var verkligen trevligt, och jag fick faktiskt en del gjort. Resultatet får ni se senare eftersom jag inte blev helt färdig med något alster.

Ikväll är det taco-middag och en massa smågodis framför TV:n som gäller. Vadå Svenssonliv?! ;-) Eurovisionen verkar bli en orgie i dåliga bidrag, men det går ju inte att låta bli att kolla!

Kors i taket, jag har scrappat!

Ja, det känns verkligen som kors i taket, det har nämligen inte blivit så mycket scrappande på sistone. Skaparlusten har helt enkelt inte riktigt infunnit sig. Men ett par sidor har jag fått till ändå...

65514-147

65514-146

I helgen ska jag på pysselträff. Det ska bli kul! Förhoppningsvis blir det lite skapat där. Om inte, kommer jag garanterat därifrån fulltankad med inspiration!!

Regnbåge

Det har verkligen varit märkligt väder idag. Regn och sol om vartannat.... Till min stora glädje såg vi en helt magnifik regnbåge när vi åkte hem från jobbet idag! Tyvärr hade vi ingen kamera med oss (sällan vi har det på jobbet ;-)). Men när jag var ute och powerwalkade förut fick jag i alla fall syn på en blek kopia av den, och försökte föreviga. Med lite god vilja kan ni ana den ovanför bron.

65514-156

Ha en skön tisdagskväll!

Bröllopsresan är bokad!

Vi har äntlgen bokat vår resa.... och jag är så nöjd! Att vi till slut bestämde oss för att satsa på det resemål vi båda drömt om känns helt fantastiskt! I novmber drar vi alltså iväg till Mauritius i två veckor. Jag längtar massor redan =)

65514-155
Foto: Fritidsresor

Tjejsnack v. 19

Det var länge sedan jag svarade på Tjejsnacks-frågor, men här kommer i alla fall frågorna för v. 19...

Flört & Dating

· Vad är ditt bästa flörttips?
Ögonkontakt och leende. Ganska basic =)

· Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Kärlek är jag tveksam till, men attraktion... absolut!

· Vad är det första du lägger märke till hos en kille?
Kroppshållningen och stilen

· Beskriv den bästa daten du varit på.
Vi har varit hopplöst dåliga på dating... så jag får nog snarare hoppas att jag har den bästa daten framför mig!

· Har du provat nätdating?
Nope!

image143

Välbehövlig shopping

Idag har mamma och pappa varit på besök. Det är alltid roligt när någon kommer och hälsar på! Efter en snabb fika hemma hos oss följde jag med dem ner till stan. De hade inte så många ärenden egentligen, men jag lyckades faktiskt hitta två blusar. Det var verkligen välbehövligt att fylla på garderoben lite! Mamma shoppade också lite, och pappa som tålmodigt väntade på oss kommenterade ganska träffande att "ni är ju inte riktigt klädda utan en sån där liten påse". Han är härdad han! =D

Efter ett tag anslöt Peter och vi åt en god och väldigt riklig middag på en kinesisk restaurang tillsammans. Lyx att slippa laga mat ibland, och dessutom få trevligt sällskap!

Sagan om baggarna är nu all (förhoppningsvis!)

För en tid sedan upptäckte jag mjölbaggar i vårt skafferi. Det var verkligen superäckligt. Vi slängde då alla torrvarorna och skurade varje skrymsle i skåpet och hade därmed vunnit striden. Trodde vi...

För några veckor sedan började de dyka upp igen. Inte i flock som förra gången, utan snarare en och en. När vi hade tagit hand om ett tio-tal insåg vi att vi var besegrade. Det var helt enkelt läge att kalla in förstärkning. Så i måndags ringde jag till Anticimex. De hade en tid två dagar senare (dvs idag), så gårdagen ägnade vi åt att återigen tömma och skura skåp och diska dess innehåll. Ett minst sagt drygt arbete, men nu har vi å andra sidan ett skinande rent kök!

Idag var det en trevlig kille från Anticimex här och besprutade de aktuella skåpen. Han berömde vårt förarbete och menade att en omgång med hans kemikalier skulle räcka för att förgöra dem för gott. Jag hoppas verklgen att han har rätt!

Eftersom vårt kök är förgiftat, och dessutom är maximalt stökigt på grund av bekämpningen valde vi en slafsig Mc Donalds middag idag. Ibland har man större skäl än vanligt att mosa i sig skäp! ;-)

65514-142
Så här roligt hade vi igår...

Vår i kolonin

Trots att det inte varit så värst varmt de senaste dagarna, har känslan av vår varit påtaglig. Överallt blommar det som aldrig förr, och det är så otroligt vackert. Så här års blir jag så grymt avundsjuk på alla som har en liten trädgård med blommande fruktträd i! Vill ha!!

För att få en liten dos av trädgårdsanda tog jag härom dagen en promenad genom koloniområdet som ligger här i närheten. Det är verkligen som att komma in i annan värld när man passerar grindarna. Det är så avslappnat och trevligt, samtidigt som man inte kan få nog av att titta på all vacker grönska. Det är kanske koloni-ägare jag borde bli?!

Jag bjuder på en bild som jag smygtog på någons blommande träd =)

65514-141

RSS 2.0