Glada bröllopsgäster

När jag ändå sitter vid datorn och häckar kan jag ju passa på att visa en LO jag gjorde häromdagen. Det är faktiskt min första (men absolut inte sista!) i liggande format. Den är gjord ganska exakt efter en skiss på Peterlinas blogg.

65514-199

Besök i underjorden

En av de stora fördelarna med mitt jobb är att jag får lära mig en himla massa mer eller mindre intressanta saker. De senaste två dagarna har jag till exempel spenderat på Äspö (vid kärnkraftverket) utanför Oskarshamn, där ett gäng lärare drillats i konsten att göra skolan mer "klimatsmart".

Som en del av detta gjorde vi ett studiebesök i Äspötunneln där forskningen kring slutförvaret av kärnbränslet sker. Jag hade inte varit där sen jag gick i skolan så det var verkligen intressant.

Visste ni förresten att leran (bentonitlera) som är tänkt att användas som buffert mellan kapslarna med använt kärnbränsle och urberget är samma sort som används som kattsand!?


65514-199

Vinterdäck på!

I helgen har vi varit uppe i O-hamn och hälsat på. Det har som vanligt varit väldigt trevligt med en massa god mat och trevligt sällskap!

Ett av huvudsyftena med vår lilla tripp var att vi skulle sätta på vinterdäcken på bilen. Eftersom de förvaras hos mor och far är det alltid lite meckigt att få till bytet (man måste ju hitta en ledig helg för det!), men i år var vi alltså ute i god tid och är numera redo för vintervägarna. =)


65514-197

Lite pyssel

Jag spenderar alldeles för mycket tid framför datorn nu för tiden. Det blir många timmar med Photoshop och Movie Maker. Men ibland sliter jag mig faktiskt och drar igång ett "riktigt" pysselprojekt. För en tid sedan knåpade jag ihop dessa LO:s till exempel.

65514-196

Nu ska jag sätta mig framför TV:n och fixa lite med tackkorten!

1 årig förlovningsdag

Herr Ericsson tycker inte att förlovningsdagar är så mycket att fira nu när vi har bröllopsdagar att tänka på framöver. Men eftersom vi hann gifta oss innan vi fick anledning att fira vår första årsdag av förlovningen lobbade jag för att vi skulle uppmärksamma dagen på något sätt i alla fall. Man kan ju inte fira för mycket tycker jag!

Jag fick gehör för mina önskningar så igår slog vi på stort med pizza på stan och bio-besök. Det ni! ;-) Det roligaste var att jag till råga på allt lyckades få med mig maken på filmen Hairspray, en musikal...! Han måste verkligen gilla mig!

En trevlig kväll blev det, och jag känner mig nöjd över att på ett år ha avancerat från ingen ring - till två!65514-195

Melodifestival i Göteborg - favorit i repris

För några år sedan lurade jag med mig mamma till Göteborg för att gå på en av deltävlingarna till Melodifestivalen. Jag var helt enkelt nyfiken på hur det var att uppleva spektaklet från publikplats efter att ha jobbat backstage. Vi hade då en fantastiskt trevlig tjejhelg hon och jag och sedan dess har det blivit en årlig tradition. Vi tar en tripp till Göteborg under vårvintern för att se Melodifestivalen, men även för att springa i en massa affärer (utan att någon står och suckar vi dörren!), äta massa god mat och allmänt lyxa till det lite. Mycket trevligt!

Nästa åt blir det inget undantag. Igår hängde jag på låset när biljetterna skulle släppas. Efter mycket väntan och krångel hade jag bärgat två biljetter, så den 9 februari kommer vi och gör Göteborg osäkert!
65514-194

Foton i brevlådan!

Idag kom paketet med foton som vi ska använda till tack-korten. Jag är mycket nöjd med dem. En stor fördel med att köpa rättigheterna till sina foton är ju att man kan redigera och framkalla dem som man vill. Jag gissar att det blir några timmars pyssel i helgen när dessa ska monteras och skrivas... men det ska bli skönt att få det gjort.

Jag fick en liten inspirationskick av fotoleveransen och passade på att skicka in material till bröllopsannonserna. Förhoppningsvis kommer de in i lokaltidningarna på lördag. Håll utkik ni som bor i våra trakter!

Tidigare idag ringde jag till infektionskliniken för att höra om vi behöver någon form av vaccin inför resan. Det behövde vi visst. Den vänliga damen i luren suckade djupt när jag talade om hur snart vi åker. Jag som tänkt ringa så många gånger... varför ska det vara så svårt att få tummen ur i tid?? Hon lyckades i alla fall hitta en ledig tid veckan innan vi åker. Jag vet inte om vaccinet hinner ge så mycket verkan, men besprutade ska vi bli!

Grattiskort

Senaste veckorna har jag haft både tid och lust att skapa saker med mina papper, och har faktiskt fått en del gjort. Förra veckan fick en god vän det här kortet till exempel!

65514-193

En bra dag

Skrämmande många dagar passerar utan att man egentligen lägger märke till dem. Vardagslunk helt enkelt... Idag har jag dock haft en ovanligt trevlig vardag! Jag började jobba tidigt och fick verkligen mycket gjort. Det är så skönt när man kommer in i ett flow liksom.

Efter en effektiv förmiddag tog jag tåget till Växjö för en föreläsning med Klas Hallgren. Han pratade om att vi "får för oss" en himla massa saker som kan vara hindrande i vardagen. Hans andemening var att man borde lyssna mer på vad hjärtat säger, och att man blir mer effektiv om man lär sig säga nej till saker som inte känns bra. Kanske har han en poäng där... I vilket fall som helst var det en underhållande föreläsning med många skratt.

Efter en snabb vända på stan bar det av hem till lillebror för en trevlig fika tillsammans med honom och hans blivande sambo. Synd att vi inte bor närmare så att man komma förbi på en fika en vanlig onsdag lite oftare! ;-)

Myshelg

En myshelg är precis det vi hade. Vi gick mest hemma och skrotade iklädda mjukisbyxor, och tog dagen lite som den kom. Hur skönt som helst! Jag spenderade bland annat en hel del tid vid pysselbordet. (Bildbevis kommer.) Lyckligtvis var vi bjudna på ett trevligt 30-års kalas på lördagskvällen, vilket innebar att vi var tvugna att fixa till oss lite och plocka fram de sociala färdigheterna. Annars hade vi nog försoffats fullständigt! ;-)

Jag väntade hela helgen på det fina vädret de hade utlovat. Planen var att passa på att gå ut och fotografera hösttecken. Solen dök tyvärr aldrig upp, men hösten kan ju vara fin ändå!

65514-192

Favoritfoto

Det är inte alltid de estetiskt snyggaste fotona som är de bästa. Ett av mina favoritfoton från bröllopsfesten är detta...
65514-191


Jag syns knappt (vilket är roligt i sig eftersom man förväntas posera tillsammans på varenda kort) men det gör däremot alla fotograferna. En oerhört lyckad ögonblicksbild!

Dessutom ser man tårtan som inte alls såg ut som vi beställt. Det finns inte på min karta att välja lila rosor till exempel... Efteråt har vi insett att det nog blev en förväxling på konditoriet. Vi bara skrattar åt det eftersom tårtans utseende känns så oviktigt. Men kanske finns det nån därute som blev jätteledsen över att få vår tårta!?

Ha en skön helg och glöm inte att ta fram kameran. Kanske får du till ett riktigt kalas-foto?! =)

Herr och fru Ericsson - på bild!

Svärfar har varit snäll och skickat sina foton, så nu kan jag visa er lite bättre hur vi såg ut när vi gifte oss!
65514-189

RSS 2.0