Härliga fredag!

Jag avrundade veckan med en promenad i kvällssolen till ett lagom jobbigt jympapass på Friskis. Det känns bra i hela kroppen!

Snart är det dags att fylla på depåerna med en maffig taco-dinner, innan vi bänkar oss i soffan för ytterligare ett rafflande avsnitt av Let´s Dance. Hög mysfaktor =)

65514-255
Bild från Tasteline

Trevlig lunch och fina böcker

Idag har jag gjort något så ovanligt som att äta lunch tillsammans med mina föräldrar. Det var väldigt trevligt! De hade bestämt sig för att ta en liten utflykt ner till Kalmar helt appropå. Att det var premiär för bokrean var nog en starkt bidragande orsak till att det blev just idag. De hade hunnit samla på sig en hel del kassar redan när jag mötte dem vid 12, och det blev säkert några till efter att jag lämnat dem! Tråkigt nog är inte lunchrasten oändligt lång, men vi hann snacka lite om ditt och datt i alla fall.

Ett eget besök på bokrean ska jag försöka få till senare i veckan. Titlar som dessa lockar alltid!
65514-254

Har du leg?

Jag har suttit i möte hela dagen idag. Det har varit väldigt givande men också väldigt intensivt, och jag kände mig som en urvriden disktrasa efteråt. I detta skick stannade jag till och handlade lite på vägen hem. När jag skulle betala mina varor på Systemet yttrar mannen i kassan den klassiska repliken;
- Har du leg?

Jag vaknade upp ur min halvdvala och visade fram mitt körkort (med ett leende på läpparna). Detta möttes av ett lite generat;
- Oj då! Du såg verkligen yngre ut!

Inget att skämmas för unge man, ingenting alls. Du gjorde min dag!

Hobbyfrisör

Jag har just avslutat ett pass som hobbyfrisör i badrummet.

Ända sedan Peter fick en hårtrimmer i julklapp för ett antal år sedan är det jag som har skött ansandet av hans hårsvall (förutom strax innan bröllopet i höstas då jag tyckte att han kunde kosta på sig en riktig proffsklippning). Han verkar vara nöjd med resultatet, och framförallt med alla pengar han sparar på detta!

Varje gång en klippning är aktuell frågar jag om han inte kan toppa mitt hår samtidigt, när vi ändå har sakerna framme. Detta brukar dock (lyckligtvis) mötas av totalvägran. Men den här gången funderade han lite och kom på att det är orättvist att jag måste betala för mina klippningar när han får sina gratis. Han föreslog till och med att jag skulle ta pengar från vårt gemensamma konto när jag går till frisören! Undrar just om han kommer ihåg detta när det blir aktuellt nästa gång...?! ;-)


65514-253

Klass 9A

Du har väl inte missat dokumentärserien Klass 9A?! Jag såg premiäravsnittet förra veckan och blev helt fängslad, och kommer med spänning följa resten av säsongen!

Programmet går på SVT kl 21.30 på tisdagar. Tyvärr krockar det med House på 4:an som är heligt hemma hos oss, men som tur är kan man se avsnitten på nätet strax efter sändningen (eller reprisen senare i veckan).


65514-252

Sugen på en weekendresa

Jag är väldigt sugen på att åka iväg på en storstadsweekend i vår. Vi var i London runt valborg för nåt år sedan och det var så himla mysigt! Just nu drömmer jag mest om Barcelona. Storstad och strand på samma ställe... det låter det! Tyvärr är det inte alltid helt lätt att få ihop det här med tid, ledighet och pengar. Tur att drömmmarna inte kostar mer än  lite tid och koncentration! ;-)

65514-251

Kalmar i sol

Jag har förstått att stora delar av landet, liksom vi, fått njuta av solsken de senaste dagarna. Visst är det härligt! Jag tycker att allt blir så mycket roligare när det är just och härligt ute.

Häromdagen hade jag några ärenden på stan på lunchen och lägligt nog hade jag kameran med mig. Tyvärr hade jag glömt att ladda batteriet, men en bild hann jag knäppa innan kameran la av =)


65514-251

Alla hjärtans dag

Trots min skeptiska inställning till dagar som förvandlas till kommersiella jippon, måste jag säga att jag ändå på nåt sätt gillar den här dagen. Jag avböjer alltid fysiska gåvor av olika slag, men god mat, lite vin, en romantisk film och två vaniljhjärtan till kaffet gör mig glad ikväll!
65514-249

Stor kram på er mina vänner!

En helt vanlig dag

Jag satt och filosoferade lite tidigare i kväll och insåg att detta har varit en alldeles vanlig dag, så som mitt liv ser ut just nu. Men livet förändras ju ständigt av olika orsaker, och därför fick jag för mig att göra ett litet avtryck av just den här dagen. Vem vet... om ett år kanske detta känns väldigt avlägset (eller väldigt bekant!);

6.45 Alarmet på mobilen ringer
7.40 Peter skjutsar mig till jobbet
7.50 Loggar in i datorn och börjar jobba
11.45 Lunch med matlåda (spagetti och köttfärssås)
12.15 Fortsätter jobba
15.45 Promenad bort till Friskis & Svettis
16.00 Medeljympa
17.15 Peter hämtar mig utanför Friskis
17.30 Dusch och fix
17.45 Peter serverar ugnspannkaka
18.15 Surfar runt på bloggar och redigerar några foton i Photoshop
19.45 Stryker kläder och tittar på TV-program om extremt feta amerikanare
21.00 Kaffe och choklad framför TV-serien House tillsammans med Peter
22.00 Plockar in tvätten och surfar lite till
23.00 Går och lägger mig och läser
23.15 Somnar förhoppningsvis

Hur ser din vardag ut?


Helg i Göteborg

I helgen var som sagt mamma och jag i Göteborg för att spana in premiären av årets Melodifestival-spektakel. Mitt förhandstips var väl så där... men vissa saker kan man helt enkelt inte förutspå!

Som vanligt var det fullt ös på läktarna, och det är ju alltid trevligt att få tjoa och klappa takt bäst man vill!

Förutom besöket i Scandinavium har vi hunnit med att springa i en himla massa butiker (utan att någon står vid utgången och suckar!) och därmed shoppa en del. Men framför allt har vi hunnit umgås en massa, både med min bror och själva. Sånt gillar jag!

Jag har alltså en rolig och intensiv helg bakom mig som jag kan minnas tillbaka till när veckans vardagssysslor pockar på uppmärksamhet!

65514-256

Nu drar vi västerut

Imorgon bär det av västerut. Jag kommer att möta mamma vid tåget strax innan 13. Därefter går färden mot Borås, där vi ska hälsa på min bror. Efter en kväll och en natt i textil-meckat drar vi sedan vidare mot Göteborg för en mysig tjejhelg med massa shopping och annat trevligt. Framför allt ett besök i Scandinavium för Melodifestivalen!

Mitt helt okvalificerade tips är att E-type/The Poodles och Amy Diamond går direkt till final på lördag. Vad tror ni?


65514-252    65514-253
Bilder från SVT

Skapat av gåvopapper

Jag önskade mig papper i julklapp, och fick också en bunt med en massa fina papper som min mamma hade valt ut. De kom omedelbart till användning, bland annat så här...

65514-251

Tid för semlor

Jag är inte särskilt förtjust i semlor. Varken släta bullar, mandelmassa eller grädde är särskilt gott enligt min mening. Men eftersom jag gillar traditioner av olika slag slog jag till och köpte med mig två tidigare idag. Det är ju fettisdag och allt!

Det roligaste var att jag skulle träna efter jobbet, så jag fick glatt traska in på Friskis med min semmel-påse i högsta hugg. En aning udda kändes det måste jag säga. Bakverken placerades i alla fall i klädskåpet, och för undvika att de skulle mosas fullständigt i det trånga skåpet fick jag ta med träningsväskan in på passet. 

De verkar ha klarat äventyret hyggligt bra och står nu i tryggt förvar i kylskåpet, redo att slukas till kvällskaffet =)

65514-250

Röjarhelg

I helgen har jag lagt en hel del tid på att röja och slänga. Vi började med att åka iväg med en massa skräp till återvinningsstationen. Av bara farten fortsatte jag sedan med att röja i klädkammaren. Kläderna fick vara i fred, men allt annat som förvaras därinne fick sig en genomgång. Nu ligger allt sorterat i kartonger uppe på hyllorna, och två kassar med gamla sängkläder och badlakan är utrensade och kastade!

Jag gillar inte att ha en massa onödiga saker som ligger huller om buller och tar plats, så egentligen förstår jag inte varför jag inte röjer oftare... det känns ju så bra efteråt!

Skåp som döljer allt

Det nya skåpet är som jag tidigare nämnt äntligen på plats! Det har två stora förtjänster... det rymmer massor (jag har t o m stuvat in lite pysselsaker!), men framför allt döljer det allt innehåll!! Jag slipper helt enkelt se alla prylarna som finns därinne. Detta är jag mycket nöjd över!

65514-249

RSS 2.0