Frågor

Härom dagen fick jag ett gäng frågor på mailen från en kompis. Av princip ignorerar jag alltid mail av typen "skicka vidare till alla dina vänner...". Men jag tänkte att jag kunde ta mig tid att besvara frågorna och bjuda på dem här.

1. När gick du upp idag?
Klockan ringde 06.40. Jag drog mig några minuter när jag hörde att det spöregnade ute…

2. Diamanter eller pärlor?
Hmm… pärlor tror jag

3. Senaste filmen du såg på bio?
Sex an the City

4. Vad åt du till frukost?
Fil och müsli

5. Vad är ditt andranamn?
Margareta

6. Din favoritmat:
Trots att jag snart är 30 år och har bott hemifrån länge måste jag nog säga mammas mat

7. Den maträtt du inte gillar?
Isterband

8. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Ingen speciell CD… men sätt på Olas "Feelgood" så lovar jag att du får ett fånigt leende från mig

9. Vilken bil kör du?
Vår nya stora bil. Fast just nu cyklar jag mest.

10. Vilken är din Favoritmacka?
Någon form av toast

11. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?
Trångsynthet

12. Vilka är dina favoritkläder?
Det beror på tillfälle

13. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
New York

14. Favoritklädmärke?
Märke vet jag inte. Men jag brukar sällan komma ur en Sisters-butik utan en kasse

15. Var vill du dra dig tillbaka?
Ingen aning

16. Favorittid på dagen?
Kvällen

17. Var är du född?
På Västerviks BB

18. Vilken är din favoritsport att se på ?
Konståkning på vintern, friidrott på sommaren

19. Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
-

20. Vem tror du skickar tillbaks först?
-

21. Coca Cola eller Pepsi?
Coca Cola

22. Fotboll eller ishockey?
Same same…

23. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Varken eller, funkar bäst däremellan

24. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr är det enda jag testat

25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Spännande vet jag inte, men en nyhet är att jag ska byta jobb efter semestern

26. Vad ville du bli när du var liten?
Frisör eller dansare

27. Varit i Afrika?
Ja, på Mauritius

28. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Det har nog hänt på nån julavslutning

29. Varit med om en bilolycka?
Nej

30. Favoritdag i veckan?
Oftast lördag

31. Favoritrestaurant?
Har ingen direkt favorit

32. Favoritblommor?
Snödroppar

33. Favoritsnabbmatsrestaurant?
Konditoriet runt hörnet vid jobbet. Mackor eller sallader blixtfort

34. Äger du en cykel?
Javisst

35. Vem fick du senaste mailet från?
Sveriges kommuner och landsting (SKL). På jobbet alltså.

36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Vill inte ha något kreditkort

37. Läggdags?
Runt 23 brukar det bli

38. Senaste personen du delade en middag med?
Peter

39. Vad lyssnar du till just nu?
Webbradio. Nån fransk kanal som Peter hittat.

40. Favoritfärger?
Grönt och vitt

41. Hur många tatueringar har du?
Ingen, och kommer aldrig att ha någon hellerNintendo Wii

I veckan kom Peter hem med ett Nintendo Wii som han tyckte att vi behövde. Så det roar vi oss alltså med om kvällarna numera. Jag hade till och med ont i armen häromdagen, snacka om otränad!Nu undrar han bara vilken typ av tillbehör jag önskar mig när jag fyller år om några veckor!!

Tjejkväll

Igår var det min tur att se den omtalade filmen Sex and the City, och det blev en riktig helkväll med ett gäng sköna tjejer! Som många andra hade vi bestämt oss för att klä upp oss lite mer än vanligt kvällen till ära, och naturligtvis slank det ner Cosmopolitans. Både före och efter filmen faktiskt. Filmen var bättre än jag föräntat mig, och kändes inte alls så lång som 2,5 timmar!

När jag kom hem var jag alldeles fylld med en massa härliga tjejbaciller =)


Midsommar

Vi har överlevt midsommarhelgen och är hemma i tryggt förvar igen. Helgen blev faktiskt långt över förväntan. I början av förra veckan hade vi inga planer alls inför midsommar, men det slutade med två mycket lyckade partykvällar med nära och kära. Midsommaraftonen innehöll de flesta vanliga ingridienserna, som sill, nubbe, jordgubbar, grillat, solsken och regn! Midsommardagen firade vi med god mat, fotboll och en massa smarriga drinkar till långt in på småtimmarna. Lite segt var det i söndags, men det var det helt klart värt!


Korsstygn

Sedan jag var ganska ung har jag gillat att brodera korsstygn. Det är väldigt avkopplande, och passar utmärkt som sysselsättning när man ändå sitter framför TV:n. Det är just själva skapande som jag gillar, inte resultatet. Jag skulle inte vilja ha mitt hem fyllt av koststygnstavlor!

Efter ett uppehåll under studietiden blev jag för några år sedan sugen på att sätta gång med ett broderiprojekt igen, och köpte då material på nätet. Det var ett ganska avancerat mönster jag fick tag i, men det passade mig utmärkt eftesom jag inte direkt hade någon brådska med att bli färdig. I några års tid har jag alltså knåpat på detta projekt när andan fallit på, och härom kvällen sydde jag faktiskt sista stygnet.Nu funderar jag över vad nästa långtidsprojekt ska bli. Kanske en virkad mormorsfilt...

Grattiskort

Det har inte blivit så mycket pysslande på sistone. Jag har helt enkelt inte haft nån vidare skaparlust. Ett kort knåpade jag ihop till Peters födelsedag i alla fall.


Fotbollskväll

I går kväll begav vi oss till Byttan för att titta på fotbollsmatchen mellan Sverige och Spanien tillsammans med en massa trevliga människor. Matchen slutade lite snopet med förlust, men vi hade en trevlig kväll ändå. En massa Oskarshamnare hade hade tagit sig till Kalmar och Byttan kvällen till ära, så det var verkligen inte brist på sällskap! Eventuellt hade Oskarshamnsbaserade coverbandet Fake en viss dragningskraft...


Husvisning

Idag har vi varit på husvisning igen. Huset verkade helt ok, läget likaså. Men på något sätt kändes det ändå inte riktigt rätt. Jakten går vidare med andra ord.

Tyvärr matchar inte våra önskemål vår plånbok riktigt, och vi vet nog inte riktigt vad vi ska göra avkall på. Tur att vi inte är desperata utan hinner känna efter lite. Fler visningar blir det...

Festlig sommarhelg

Lite oplanerat hamnade vi i Oskarshamn i helgen. Vi blev nämligen inbjudna till en kombinerad examens-, hej- och hejdå-fest för Peters bror som var hemma på en blixtvisit. Något sådnat kan man ju inte banga, så i lördags kväll tog vi på oss partystassen och festade lite på svärisarnas altan. Unga och gamla om vartannat och nästan inga myggor. Trevligt med andra ord!

När vi ändå skulle åka passade vi på att spendera både lördagen och söndagen i hemstan. Det var grymt väder hela helgen, men vi höll oss faktiskt borta från stranden. Istället har vi fikat sjukt mycket hemma hos våra föräldrar med lite olika sällskap. Inte fy sket det inte! Summa summarum blev det en rolig partykväll och en lugn och skön helg i övrigt.


Så här snygga var vi när vi ombads att le på beställning! =)

Gröna fingrar

Min pappa är en tomatodlare av rang. Det har väl hänt att jag och övriga familjemedlemmar gjort oss roliga över hans omsorger om sina plantor. Men han levererar alltid fantastiska tomater i slutet av sommaren!

I år har jag också gett mig på ett tomatodlar-projekt. Visserligen i liten skala, men i alla fall! Eftersom jag kläckte idén lite sent fick jag hoppa över frö-stadiet. Istället sponsrade pappa mig med jord, kruka och en planta. Mitt uppdrag blir att hålla den vid liv på balkongen över sommaren. Lyckas jag tillräckligt väl kanske jag till och med får skörda något från den =)

65514-297

Peters födelsedag

Idag har vi firat Peters födelsedag. Som den fina hustru jag är var jag uppe tidigt och fixade ihop en tårta, med geléhallon på enligt önskemål. Jag hade dessutom planerat att väcka honom med en liten "Ja må han leva..." trudelutt, men han vaknade av sig själv innan jag kom så långt. Kanske lika bra det?! =)

Tidigare i veckan kollade jag med hans föräldrar om de hade lust att komma ner på ett litet överraskningsbesök dagen till ära. De nappade på idén och dök upp här på förmiddagen, och överraskad blev han! De hjälpte oss först att äta av tårtan, innan det bar av mot Öland för lite häng på stranden. Det har varit en riktigt skön dag, och vi är lite skära i skinnet minsann. Maken verkar nöjd med sin födelsedag, och det är jag nöjd med!


65514-295

En sån här läcker blomma fick han av sin mor och far idag!

RSS 2.0