Redo för nyår

Alvin har förberett sig inför sitt första nyårsfirande.Julen

Så har julen passerat utan man förstått hur det gått till, men vi har i alla fall haft några riktigt mysiga juldagar. Alvin har varit i centrum överallt och har nog inte haft tråkigt en sekund. Han har fått massor med fina julklappar, men gillade förstås omslagspappret bäst.

Alvin har knappt haft tid att vila eftersom det funnits så mycket spännande att upptäcka och så många människor att leka med. Därför har vi haft en riktig vilodag idag.

Årets julkort

Självklart fick jag iväg några julkort själv också.


En enkel konstruktion med en liten tomte på insidan =)

Julkort Wall of Fame

Det brukar alltid dyka upp några julkort så här års, och det är ju himla trevligt. Förutom att det är roligt att få en liten hälsning så får korten fungera som jul-dekoration hemma hos oss.

I år har jag satt upp ett rött band på väggen i köket som korten placeras på. Just nu hänger alla kort vi fått där, och utrymmet på bandet är maximalt utnyttjat. Skulle det dyka upp fler får det bli en Wall of Fame där de finaste hamnar =)


Hej mitt vinterland

Mer vinter än så här blir det knappast. Vi har just nu runt 13 minusgrader och en dryg decimeter snö. Det är galet vackert ute och jag hoppas hoppas hoppas att snön får vara kvar till jul!


Det här var utsikten från det som ska bli Alvins rum igår eftermiddag.

Kompisarna

Idag var det luciafirande och julavslutning på babycaféet. Vi passade på att försöka få alla småkillarna från föräldragruppen på samma bild. Det var inte helt lätt, men galet roligt. Jag skrattade så att tårarna sprutade medan vi höll på.Inte svårt att gissa vem av dem som är min son va?!

Lucia

Sötaste stjärngossen önskar trevlig lucia.
Alvin 5 månader

Igår blev vår lilla kille 5 månader gammal.


Dagen till ära fick han byta från sin bebisvagga till en spjälsäng (en tidig julklapp från farmor och farfar). Dessutom fick han spendera kvällen tillsammans med mormor och morfar medan mamma och pappa var på julkonsert. En spännande dag alltså!

Mer födelsedag

Som om det inte räckte med julen så är det en himla massa födelsedagar så här års. I helgen var det min kompis tur. Hon fick tyvärr ställa in sin fest, men lite snabb uppvaktning fixade jag till i alla fall.Både det här och de förra korten jag visade är gjorda efter skisser på Kortskissen. Där hämtar jag ofta inspiration.

Poppis med gröt

Alvin fullkomligt älskar gröt. Om han fick välja skulle portionerna vara betydligt större än de är just nu. I helgen när vi var och hälsade på familjen upptäckte vi att det fanns många frivilliga när det kom till matning av gröten. Väldigt poppis det också med andra ord!Födelsedagar

Idag fyller både min pappa och min ena bror år. Om Posten gjort sitt jobb fick de varsitt grattiskort i brevlådan under dagen.

En liten tomte

Det låg en liten tomte på golvet hemma hos oss tidigare idag. Jag var ju bara tvungen att ta en bild (eller 77)!


Virkade skor

För några månader sen hittade en virkbeskrivning på ett par Converse-liknande babyskor. Jag förälskade mig fullständigt och gav mig genast i kast med att skapa egna. Många kvällar och modifieringar senare (beskrivningen var nog gjord för nyfödda pytte-fötter) så är de klara.Alvin är väldigt söt när han har dem på sig, men han sparkar av sig dem väldigt snabbt. Kanske skulle ha dem som prydnad istället?

RSS 2.0