Fixarhelg


Vi har helt enkelt ägnat helgen åt att fixa en massa i huset. Tur att det är vardag igen så att vi får ta igen oss lite! =)

Ensam hemma

Jag spenderar kvällen själv framför TV:n. Inte så tokigt faktiskt, en skål med godis och final i Let´s Dance räcker gott för mig!


Om några timmar ska jag åka ner till stan och hämta Peter som är ute på After Work/avtackning och mina föräldrar som är nere i Kalmarsalen på konsert, så då blir huset fullt lagom till kvällskaffet. Mycket trevligt!

Grymma foton!

Den här tjejen måste ha världens snyggaste vecka för vecka foton av sin växande mage!


Detta påminner mig om att jag kanske borde fota mig själv nån gång ibland...

Längtar efter vår

Även om de senaste månaderna gått väldigt fort så börjar jag känna att det är dags för lite riktig vår! Vi fick lite försmak i lördags när det var soligt och varmt. Vi satt i bilen i ett antal timmar och stannade till för en mycket uppskattad glass-paus dagen till ära. Härligt!

Igår och idag har det dock snöat så vårkänslorna får väl stängas in ett litet tag till. Men snart så...


Partaj

I helgen har vi varit ute på en ordentlig utflykt. Det vankades nämligen inflyttningsfest hos goda vänner uppe i Nyköping. Med sviterna av en förkylning kvar i kroppen och enbart alkoholfritt vin att fukta strupen med var jag väl inte den partypingla jag  brukar vara, men det blev en väldigt trevlig kväll ändå. Det är alltid roligt att få möjlighet att träffa vänner som bor för långt bort för spontanfika!

Sista passet

Idag har jag värdat mitt sista pass på Friskis på ett tag. Jag lovade att jag skulle forstätta tills jag inte kom i de tajta Friskiskläderna längre, och jag börjar nå dit nu. (Redan förra veckan kom en tjej fram och kommenterade min mage, så jag antar att jag inte ser så lönnfet ut längre!)

Därför passade det bra att min efterträdare/vikarie var med idag och tar över från och med nästa vecka. Men det känns lite konstigt, fredagar kl 17.00 har ju varit "mitt" pass ganska länge nu... Jag får väl helt enkelt gå dit och köra passet som vanlig motionär om abstinensen blir för stor!


Foto: www.friskissvettis.se

Krokus!

Eftersom vi flyttade in i huset på vintern har vi ingen aning om vad som kommer att växa upp i vår lilla trädgård. Planen är att låta det här första året vara ett "upptäckar-år" utan större insatser från vår sida. I höst får vi utvärdera vad vi tyckte om det som kom upp och vad vi vill ändra till nästa säsong.

Jag har i några veckors tid gått och hoppats på att hitta snödroppar och krokus på vår framsida. Tyvärr verkar det inte bli något av det. Men i helgen hittade jag i alla fall några krokus i landet på baksidan! De är väldigt fina men lite felplacerade eftersom man bara kan se dem från fönstret på övervåningen eller om man står ute, precis vid landet. Detta måste åtgärdas till nästa år!


Både arbete och nöje

Ja, så kan man verkligen sammanfatta den här helgen. Jag har varit i O-hamn på blixtvisit för en trevlig middag och schlagerkväll med familjen och ett besök hos en kompis och hennes familj (inkl en ny liten bebis!). Hur mysigt som helst!

När jag kom hem tidigare idag såg vårt vardagsrum plötsligt ut så här...


Svärföräldrarna hade bestämt sig för att de återigen var sugna på lite hantverksarbete, så medan jag fikade i godan ro ett antal mil bort slet P och hans föräldrar med spackel, slip och tapetsering.

Till mitt försvar måste jag ändå säga att jag ägnade ett antal timmar åt att spackla innan jag gav mig av igår, så jag har inte bara roat mig i helgen =)

Operation vardagsrum

Fram tills nu har vårt vardagsrum fungerat som förråd/verkstad. Ingen rolig syn med andra ord! Det finns flera skäl till att det blivit så,  ett är att vi helt enkelt har haft fullt upp med annat och behövt någonstans att ställa undan alla prylar. Men det största skälet är att vi velat så mycket över vad vi ska göra med väggarna. Just nu sitter det glasfiberväv med grovt fiskbensmönster, målat i någon trist ljusgul nyans.

Efter mycket om och men har vi i alla fall bestämt oss för att bredspackla väggarna för att få bort mönstret. Om det inte blir jämnt nog sätter vi upp en återställningstapet ovanpå. I veckan var vi och inhandlade utrustning och material och ikväll inledde jag det digra arbetet med att spackla. Det kommer att ta sin lilla tid, men jag tror och hoppas att det blir bra! Det känns skönt att vara igång med ett större projekt igen efter några veckors pillande med småsaker.


Dagens konversation

P: Vill du ha en kaka till kaffet?
U:Tycker du verkligen jag behöver det? Jag blir ju tjockare för varje dag som går ändå...
P: Ja det blir du fanimej!


Shoppinghelg i Malmö

Helgen har jag spenderat nere i Malmö tillsammans med min mamma. Vi har ägnat oss åt en hel del shopping, men även ett besök på Hem & Villa mässan och naturligtvis en massa fika och god mat. Tyvärr visade sig inte vädret från sin bästa sida, men bortsett från det har det varit en toppenhelg.

Förutom att mamma och jag fått en massa tid för att umgås så har jag haft möjlighet att uppdatera min garderob en aning. Det var välbehövligt vill jag lova! Jag förnekade länge mitt behov av mamma-kläder, men nu är det första plagget inhandlat. Ett par jeans med läcker mudd upptill blev det och jag har en känsla av att de kommer att bli välanvända!

Medan jag har varit borta på roligheter har Peter med hjälp av sina föräldrar slitit med att lägga golv här hemma. Ibland är livet inte riktigt rättvist, hihi!


Jag kommer alltså att möta våren i ett par såna här... tänk så det kan bli! (bild från www.hm.se)

Intressant att notera är att jag trots besöket i den större staden Malmö (som borde ha ett betydligt större utbud än Kalmar) bara kommer hem med shoppingkassar från HM...

Skralt i garderoben

Senaste veckan har det varit riktig kris på klädfronten för min del. Jag har liksom vuxit ur väldigt mycket på sistone. Dessutom lämnade tvättmaskinen i huset mycket att önska, så vi har inte kunnat tvätta på tre veckor!

Men nu ser jag en ljusning på mitt bekymmer eftersom det idag levererades och installerades en ny tvättmaskin och torktumlare hemma hos oss. Dessa har gått varma ikväll vill jag lova! Som grädde på moset åker jag till Malmö imorgon för en riktig shoppinghelg! Det ska bli riktgt kul och en välbehövlig avkoppling från allt vad renovering heter!


Facit

Självklart är det så att alternativ D är rätt svar (se inlägg nedan). Vi ska alltså bli föräldrar. Helt galet men väldigt roligt! Om allt går som vi hoppas får vi ytterligare en familjemedlem runt den 12 juli.

(Så om någon hoppats på en hejdundrande 30-års fest i sommar måste jag göra er besvikna, jag kommer att ha lite annat för mig då!)

Litet söndags-quiz

Jag hakar sällan på utmaningar av olika slag, men idag tänkte jag bjuda er på ett litet quiz. Fina priser utlovas =)

Varför ser jag ut som Barbamammas lillasyster på bilden nedan?

A. Jag har ätit för många semlor på sistone
B. Jag provar mitt nya, vadderade, linne
C. Jag har redigerat bilden i Photoshop
D. Det finns en bulle i ugnen


Lite husfix

I helgen har vi tagit det ganska lugnt med hus-fixandet efter förra helgens urladdning. Vi har istället lyckats vara lite sociala eftersom vi i fredags kväll fick besök av min bror och hans sambo, och igår eftermiddag av mamma och pappa (som för en gångs skull inte var här för att arbeta!). Det har varit roligt att bara umgås lite, vi har varit riktigt dåliga på det på sistone. Men naturligtvis har vi hunnit fixa lite här hemma.

Peter har målat tak i köket och hallen på nedervåningen.

Själv har jag roat mig med att börja ta bort den mindre snygga bården som sitter i nästan alla rum. Tröttsamt men nödvändigt arbete.

Dessutom har vice värden varit här och fixat lite så nu fungerar exempelvis ytterdörren, ventilationen och duschen lite bättre =)

Fina blommor

Så här fina blommor fick vi av mäklaren i veckan. Väldigt trevligt med tanke på att blommor inte är något vi själva prioriterar just nu!


RSS 2.0