Vårkänslor

Det har varit en riktigt härlig helg med massor av sol. Vi har spenderat mycket tid ute och har varit flitigare än på länge. Altanen är röjd och städad, utemöblerna är tvättade och oljade, rabarbern är flyttad, mossan är riven (en del av den iaf), bilen är tvättad, stian är skurad, locket ligger på brunnen...

Men självklart har vi hunnit med att leka och busa också. Alvin och jag passade på att roa oss ordentligt när Peter spelade innebandy tidigare idag. Jag har verkligen fått vårkänslor och vill inte att helgen ska vara slut redan. Tur att jag är ledig imorgon också!


Han kryper!

Alvin har länge tagit sig fram genom att hasa fram på magen. Eftersom han hållit på med det så länge var vi helt säkra på att han skulle hoppa över krypandet och ge sig på att gå direkt. Men den här veckan har han plötsligt kommit på knepet och kryper som om han aldrig gjort annat!

Barnsäker bänk

Äntligen har vi fått tummen ur och skaffat en ny TV-bänk. Vi har tänkt på det till och från sen jag köpte den gamla när jag flyttade hemifrån (!), men det krävdes en klåfingrig liten familjemedlem för att det skulle hända. Öppna hyllor var inte att tänka på, vilket gjorde urvalet i möbelaffärerna väldigt begränsat. Till slut bestämde vi oss för att bygga en själva och efter lite fix och don är den nu i bruk.
Tyvärr har vi fått plocka bort en del krukväxter och lite annat "piff". Annars hade A käkat upp det för länge sen!

Heja HV!

Kvällen till ära har Alvin tagit på sig sin HV-halsduk. Hans pappa accepterar det motvilligt eftersom det är det minst dåliga alternativet i årets final :-D

En slagen hjälte

Idag har vi varit och hälsat på min kollega och hennes två barn. Det var jätteroligt och Alvin tyckte naturligtvis att det var spännande med en ny miljö och nya leksaker. Men det tar på krafterna att ligga på topp. Han somande i bilen på vägen hem och vaknade inte ens när jag bar in honom. Han fick ligga på golvet en stund medan jag klädde av mig och fixade lite. En slagen hjälte var det!

Bortskämd till tusen

Trots att Alvin inte har vett att önska sig saker än droppar det ständigt in gåvor. Inte så mycket från mig och P, men desto mer från mor- och farföräldrarna. Dagens skörd inkluderade ett par fräsiga skor och en bil som han snart lär sig få fart på!

Mest värdefullt för oss var dock att farmor och farfar ville leka med honom en stund så att P och jag kunde få lite gjort. Vi passade bland annat på att åka och lämna en massa saker på Stadsmissionen och på tippen. Dessutom är nya TV-bänken i princip klar!

Alvin 9 månader

I helgen blev Alvin nio månader. Han är en liten kille som växer och utvecklas med stormsteg. De senaste dagarna har han lärt sig att gå längs möbler och att klappa händerna. Man har inga sysselsättningsproblem med en nyfiken niomånaders hemma, det är en sak som är säker =)


En liten hälsning till mormor och farmor - om ni tänkt handla kläder, välj stl 86. Han kommer passera stl 80 på nolltid!

Solen kom - till slut!

Alvin ville gå upp okristligt tidigt i morse och då var det halvmörkt, igenmulet och två grader varmt ute. Det såg ut att bli en lång dag.

Men efter lunch klarnade det upp så då var det läge för en promenad. Vi stannade till på en lekplats och Alvin fick testa att gunga för första gången. Det gillade han skarpt!


När vi kom hem testade vi att sitta på gräsmattan en stund. Inte så tokigt det heller! Alvin åt inte så mycket gräs som jag trodde att han skulle göra, men han rev upp en del. Till nästa gång ska jag lära honom att det är mossa man ska riva upp! =)


Det blev en riktigt härlig dag till slut och plutten är många erfarenheter rikare. Jag älskar dessa måndagar!

Innedag

För första gången på länge är vi hemma över helgen. Dagen har bjudit på riktigt pissigt väder med regn och blåst, så bortsett från att jag var ute och gödslade gräsmattan i morse så har vi hållt oss inne. Ibland är det inte så dumt, vi har bland annat hunnit städa ordentligt, men i morgon hoppas jag på bättring så att vi kan vara ute och fixa lite!

En riktigt bra innesittar-aktivitet är pyssel av olika slag. När Alvin sov eftermiddag passade jag på att svänga ihop ett kort som kommer skickas till någon vi gillar inom kort.

Små små fingeravtryck

På vårt soffbord är det fullt av små små fingeravtryck. Jag tror att jag vet vem som är skyldig!


Vår påskVi har haft en jättehärlig påsk som inleddes med att Alvin fick sitt första påskägg, fyllt med majskrokar förstås! Helgen spenderade vi i Oskarshamn där vi hann med en massa påskbjudningar och en och annan trevlig fika. Dessutom lekte vi loss ordentligt med dansmattor, bowling och lazergame på Big Bang.

Idag har vi bland annat storhandlat inför veckan och påbörjat bygget av en ny TV-bänk. Det var välbehövligt att vara hemma och fixa lite också.

Tyvärr har Alvin dragit på sig sin första ordentliga förkylning, så han har haft det lite jobbigt ibland i helgen. Men han och P får vara hemma och vila ordentligt några dagar nu så att han kan krya på sig ordentligt. Stackars liten.

Glad Påsk!


Stå, stå, stå...

I veckan har Alvin lärt sig att ställa sig upp själv genom att hålla i något. Peter upptäckte det när han helt plötsligt såg ett litet huvud sticka upp på andra sidan soffbordet! :-D Numera är hans (Alvins alltså) största intresse att ställa sig upp och att stå. Har man bara en hand tillgänglig kan man roa honom tills han stupar av trötthet!Grabbarna var förresten på återbesök på BVC idag för att dubbelkolla Alvins hörsel. Det var som vi misstänkte inget fel på den!

RSS 2.0