Ett kort

Idag fyller min svägerska "vuxen". Med anledning av det skickade vi självklart ett kort till henne.Det är gjort efter en skiss på Kortskissen.

Den där snön

Säga vad man vill om snön som legat så länge, men vackert är det! Åtminstone när solen skiner och det är hyffsat kallt så att man slipper slasket. Igår hade vi en sån riktigt fin dag och jag passade på att ta en promenad in till stan på lunchen.

Imorgon verkar det dock bli riktigt tö-väder så då blir det nog till att ta fram gummistövlarna!

Ännu fler tänder

Det här börjar nästan bli lite tjatigt... men idag upptäckte mamma att ytterligare två tänder brutit igenom i Alvins mun, den här gången i underkäken. Jag har ingen aning om vad som är normalt, men sex tänder på nio dagar känns ganska mycket. Lyckligtvis verkar han inte besväras så mycket av dem. Hade han gjort det hade det inte varit så roligt hos familjen Ericsson just nu ;-)

Frukostgäst

Idag var det Peters tur att få sovmorgon, så när Alvin vaknade gick vi ner och tittade lite på TV. Efter ett tag upptäckte jag att vi hade en frukostgäst ute i trädgården. Det fanns tydligen lite smarrig murgröna kvar på muren.


Ny frisyr

Alvin har låtit de sista lockarna falla!


Lite pyssel

Under julhelgerna plockade jag fram mina foton och papper efter nästan ett års paus från dem. De foton jag hade hemma var naturligtvis lite gamla, men jag kom på att det faktiskt är en trevlig avkoppling att sitta och fixa lite med dem. Jag har gjort några LO:s sen dess, och förhoppningsvs blir det fler framöver.
Jobbedag

I morse var det första gången den kändes lite motigt att gå till jobbet. Vi hade en så himla mysig dag igår när jag var ledig, och sådana vill man ju gärna ha i repris. Men självklart gick det alldeles utmärkt att jobba, särskilt eftersom det var kursdag idag och jag fick lära mig en del bra saker!

Dagen ska snart avrundas med en semla (det är ju ändå fettisdag) och tidigt sänggående. I går natt hade jag en liten virvelvind till son som sällskap i sängen, så jag har varit aningens sömnig idag.

Ännu fler små gaddar

Igår tittade ytterligare två tänder fram i överkäken på prins bus. Han har alltså fått fyra nya tänder på fyra dagar... Snart har han en hel tandrad att skryta med!


Nya tänder

Vi har väntat ganska länge på att Alvin ska få fler tänder, och idag har inte mindre än två stycken brutit igenom. Inte lustigt att Peter tyckte att han varit lite gnällig!

Det roliga är att det inte är de två framtänderna, utan en framtand och en bredvid på vänstersidan. Han kommer nog att se lite skev ut när de växer ut ordentligt :-D

Sju månader

Idag firar vi att Alvin blivit hela sju månader!

Måndagsmys med Alvin

Jag kommer att vara föräldraledig på måndagar hela våren, det blir verkligen Alvins och min dag och jag är jätteglad för det! Idag har vi bland annat tagit en långpromenad och varit på öppna förskolan en sväng, men framför allt har vi bara varit hemma och myst. Det som nyss var min vardag är plötsligt något lyxigt och speciellt =)


Facebook

Efter en del påtryckningar har jag nu skaffat ett Facebook konto. Nu får alla anhängare förklara finessen med det hela! =)

En surdeg mindre

Idag har vi tagit tag i en riktig surdeg här hemma, nämligen trösklarna på övervåningen. När vi la golv för snart ett år sedan blev det för högt för att dörrarna skulle gå att stänga med trösklarna på plats. Därför har vi inte haft några trösklar utan bara glipor mellan golvplankorna.

Idag kapade i alla fall Peter och svärfar dörrarna en bit med en bandslip. Det gck hur snabbt och lätt som helst! Ibland undrar man varför man drar sig så för vissa projekt...

Nu väntar TV-kväll med Melodifestivalen =)

Leksakslådan

Alvins nya favoritsysselsättning är att sitta med hela leksakslådan och plocka med alla sakerna. Det är väldigt roligt att sitta och betrakta honom när han fixar så koncentrerat. Men man kan även passa på att till exempel laga lite mat medan han sitter där, han roar sig själv i evigheter.Han har dock inte lärt sig att lägga tillbaka sakerna i lådan, men det informerade en kollega mig om att de lär sig i 25-års åldern =)

Tänder

Alvin har haft sina tänder i underkäken jättelänge, men jag har inte lyckats fånga dem på bild. Förrän idag =)


RSS 2.0