Förändringar på gång

Så har jag gjort min sista vecka som föräldraledig. Nästa vecka är det dags för mig att börja jobba och Peter att ta över här hemma, och det är naturligtvis blandade känslor för min del. Det känns skönt att komma igång och använda hjärnan lite igen och att ha anledning att piffa till sig lite på morgnarna, men jag har trivts väldigt bra med mitt och Alvins ganska enkla liv och har inte haft någon egentlig längtan tillbaka ut i arbetslivet.

Hade jag haft en tjänst att gå tillbaka till hade jag nog varit hemma lite till, men nu var läget annorlunda och jag valde att tacka ja till ett grav-vik istället för att ägna våren åt att söka nytt jobb. Grabbarna kommer att ha det jättebra tillsammans på dagarna så det oroar mig inte det minsta, men oj vad jag kommer att sakna min lilla plutt! Tur att jag kommer att vara ledig på måndagar, då ska vi leka och gosa massor =)

I rörelse

Förra veckan var vi på IKEA och köpte en grind till trappan. Anledningen? Jo, detta...


Alvin är numera mobil! Han började med att hasa sig fram med armarna förra veckan, men de senaste dagarna har han lagt till någon form av benspark också. "Utom räckhåll" har fått en helt annan innebörd!

6 månaders-kontroll

Idag har vi varit på 6 månaders-kontroll. Alvin är visserligen närmare 7 månader, men de hade inga lediga läkartider tidigare. Undersökningen visade att allt var som det skulle. Han hade växt en del ses sist, hela 7780 g och 69,5 cm stoltserar han med nu.

En "färdighets"-kontroll ingick också.
Rulla runt: lätt som en plätt
Jollra nyanserat: självklart
Släppa taget och byta hand: jajamänsan
Titta efter tappade saker: absolut

Nästa gång får de hitta på svårare utmaningar åt vår lilla plutt :-D

Nya tänder

Alvin håller på att få nya tänder och har en massa roliga miner för sig. Det känns nog lite läskigt i munnen.


Snöskottning

De senaste dagarnas snöfall har inneburit en hel del snöskottning för min del. Tur att Alvin brukar göra mig sällskap!


Babysim

Idag har jag och Alvin varit på babysim för första gången. (Egentligen skulle det vara Peters aktivitet, men eftersom han jobbar i två veckor till är jag stand in så länge.) Det var jätteroligt! Alvin fullkomligt älskade det och skrattade och pratade sig igenom hela halvtimmen.

Sitta utan stöd

Sedan några dagar tillbaka sitter Alvin utan stöd! Balansen är väl inte den bästa än, men om han inte blir alltför distraherad kan han sitta själv i flera minuter.


Jul ut - tulpaner in

I helgen har vi äntligen stuvat undan julsakerna. Efter ett inköp av nya förvaringslådor från IKEA är prylarna nu sorterade och enklare att hantera i fortsättningen.

Som belöning fick en påse godis och årets första tulpaner följa med hem från City Gross.

Härligt!


Ny bostad?

Någon som är sugen på att bo närmare oss till sommaren? Se här.


Önskningar

Tidigare har mina önskningar varierat vädigt... en resa långt bort, ett fint hus, ett nytt jobb, en snygg klänning, en vältränad kropp, en bebis...

Just nu önskar jag mig bara att få sova. En hel natt verkar väl lyxigt, men en halv kanske? Tänk att få sova 4 timmar i sträck! DET önskar jag mig.

Snurrar runt

Än så länge är han inte så bra på att ta sig framåt, men han ligger på golvet och snurrar runt, runt, runt.Sex månader

Igår var det sex månader sedan vår älskade lilla Alvin föddes. Han har gått från att vara ett hjälplöst litet knyte till att vara en nyfiken och aktiv kille med tufsig frisyr och bus i blicken.

Vad gjorde vi egentligen hela dagarna innan han tog plats i våra liv?

Pulka

Alvin fick en fin pulka i julklapp och idag har vi varit ute och testat den lite.Det gick bra, men i ärlighetens namn får vi väl säga att mamma och pappa hade roligast =)

Bada, bada...

Sedan en tid tillbaka har det varit lite problematiskt att bada Alvin eftersom han blivit för stor och för rörlig för att badbalja på skötbordet ska vara en bra lösning. Idag provade jag att bada i badkaret tillsammans med honom, och som han gillade det! Han kunde ju sprattla och sparka bäst han ville.

Det är helt enkelt dags för oss att skaffa oss en halkmatta till badkaret. Så här fina har de visst på IKEA...

Julpyssel

Årets julpyssel blev några såna här. Ett alldeles utmärkt projekt att underhålla sig med framför TV:n. Snabbt går det också!

Gott nytt år!

Vi önskar alla er som läser här ett riktigt gott nytt år!


Självporträtt av familjen vid 12-slaget.

RSS 2.0