Studiebesök på förskolan

Idag har vi varit på informationsmöte och studiebesök på Alvins förskola. Eftersom den är helt nybyggd hade de inte hunnit möblera än, men det blir säkert jättefint och jag tror att han kommer att trivas alldeles utmärkt där.

Jag som själv aldrig har gått på dagis blev imponerad av att de hade toaletter och handfat i miniformat. Alvin inspekterade ett litet handfat noga och jag visade honom var han kommer kunna ta tvål själv. Så himla gulligt!

Något vi funderade lite över var att lärarna sa att man efter några dagars inskolning kanske kan låta barnet leka på egen hand en stund medan man sjäv pratade lite med de andra föräldrarna. Känner vi Alvin rätt kommer han att lämna oss i sticket så fort han kommer dit. Har vi gjort något fel som föräldrar när vi har en son som inte bryr sig om ifall vi är närvarande eller inte?

Trädgårdsarbete pågår

Idag har vi röjt undan den sista växtligheten från vår blivande grässlänt.


Fler tänder

Alvin har haft fyra nya tänder på gång ett tag och idag har den första brutit igenom. Han kommer nog att ha 12 tänder lagom till 1 års dagen!

Promenad

Igår fick vi beslök av Peters föräldrar. Det var riktigt fint väder så vi spenderade massor med tid ute. Alvin ville inte göra så myckt annat än att gå, så han höll farmor sysselsatt med detta mest hela tiden. De tog bland annat en långpromenad runt området, och av bara farten tog han faktiskt ett par steg själv (när han glömde bort att han inte höll i sig)!Medan de promenerade passade jag på att påta lite i trädgården och Peter inhadlade och installerade sitt efterlängtade hemmabio-system, ivrigt påhejad av sin far. Det verkar som att alla hade en lyckad dag helt enkelt.


En massa småkillar

I helgen hade vi besök av våra kompsiar från föräldragruppen. Hur roligt som helst, men fullständig cirkus. Det var verkligen som om Alvin hade klonat sig till fem exemplar... nyfikna småkillar överallt!

Vi gjorde ett försök att samla alla på samma bild som vi gjorde innan jul. Det var inte lättare nu kan jag säga.


Alvin 11 månader

Vår nyfikna och energiska son har hunnit bli 11 månader. Han är snart en stor kille som fyller 1 år!

Såpbubblor

I helgen köpte jag en liten flaska med såpbubblor, mest för att testa om Alvin gillade det. Det visade sig vara hur kul som helst så det blir nog till att köpa mer framöver!


Klättra, klättra

Alvin har för första gången klättrat upp för hela trappan själv (med mig bakom). Han blev så glad när han kom upp!


Note to self: Glöm inte att stänga grinden!

Smak av sommar

Äntligen har vi fått lite sol och värme även i vår del av landet! När jag kom hem från jobbet idag var jag inte det minsta sugen på att vara inomhus så jag tog med mig Alvin ut på baksidan. Han älskar att krypa runt där eftersom det finns så mycket att upptäcka och undersöka. Hur jord smakar till exempel!Gillar pappa

Dagen till ära hade Alvin valt tröja med omsorg!
Kort till Peter

Idag fyller Peter år, och eftersom vi bestämt oss för att ge varandra en lyxig hotellövernattning i födelsedagspresent i år fick han bara ett kort av mig idag.Han lider av en släng av åldersnoja så han tyckte att det var onödigt att smacka dit siffran på framsidan! :-D

RSS 2.0