Självporträtt

Vi har haft en jätterolig dag med massor av lek och bus. Först fick vi besök av Hanna och Iris och sedan följde de med oss till öppna förskolan. Barnen lekte loss ordentligt och Alvin var helt färdig när vi gick därifrån.

Efter en välbehövlig tupplur fortsatte vi leken hemma, och när vi väntade på att Peter skulle komma hem från jobbet roade jag mig med att ta några självporträtt.

Förr eller senare får jag nog till ett lyckat foto på min son och mig! :-D

Klätter-apa

Jag tror att det är dags för oss att köpa en grind...


Jättefint smycke

Jag har varit lite tveksam till det här med namnsmycken. Det har känts lite töntigt på nåt sätt. Men så hamnade jag på Saga of Swedens hemsida och hittade det här fina smycket. Ett sånt skulle jag gärna bära om halsen!


Hemgjort är coolt

Nåde den som säger till Alvin att det är ocoolt med hemgjorda saker! ;-)


Här visar han fina OS-mössan som hans farmor virkat, och åkpåsen som jag sytt.

Alvin ser och lärDet var så varmt och skönt ute när vi kom hem tidigare idag, så vi passade på att ägna oss åt lite utomhusaktiviteter. Alvin studerade uppmärksamt. Peter hoppas kunna delegera biltvätt till honom inom kort.

Barndop

Igår var vi bjudna på barndop. Det gick jättebra, Alvin satt så här stilla och tyst i pappas knä hela tiden!


Eller kanske inte. Självklart hade han en del myror i brallan! Men det gick ändå över förväntan, det svåraste var att hindra honom från att käka upp psalmboken :-D

Det var en väldigt trevlig tillställning och vi är jätteglada att vi fick vara med (och att vi slapp kräksjuka den här helgen så att vi kunde åka!).

Lek och bus

Den här veckan hade jag bytt ledig dag, så istället för måndagsmys blev det onsdagsmys. Dagen till ära fick vi besök av mamma och pappa, och Alvin behövde naturligtvis inte ha tråkigt en sekund!


Ändrade planer - igen

Vi har varit hel-peppade inför den här helgen. En utflykt till Oskarshamn med fest och andra trevligheter var inbokad. Vi hade fixat barnvakt, nya festkläder, födelsedagspresenter, öl/vin och några fika- och middagsbjudningar. MEN! Inatt var det Peters tur att åka på magsjuka, så framåt småtimmarna förstod vi att det inte skulle bli någon utflykt.

Vissa saker kan man inte styra över. Jag får helt enkelt göra som Alex Schulman och nynna "det är bara att gilla la la la läget" för mig själv. Istället för fest i våra nya fina kläder blir det Melodifestival framför TV:n i mysbyxor för oss ikväll :-D

Grattiskort

Ett kort gjort med samma upplägg som det här, men med helt andra färger (tänkt för en man!).


8 månader

Idag blir Alvin 8 månader. Det firade han och P med att göra 8 månaders-kontrollen på BVC. Enligt mätningarna fortsätter han att vara en lång och smal liten kille, vilket kanske inte är så märkligt med tanke på hur hans föräldrar ser ut!

Hörseltestet gick visst inte helt klockrent, så de ska gå tillbaka och göra om testet om någon vecka. Förhoppningsvis handlade det bara om att lillkillen hade svårt att koncentrera sig just då.


Dagen till ära har han för första gången fått testa att äta samma mat som vi. På menyn stod falukorv och stuvade makaroner och det verkade falla herrn i smaken.

Kolla in mina tänder......skitvassa faktiskt!

Stillsam helg

Den här helgen blev inte riktigt vad vi hoppats på. Natten till igår började jag kräkas och magsjukan var ett faktum. Usch och fy och blä! Energinivån var därmed nästan nere på noll hela dagen.

Idag har det dock funnits hopp om livet, även om kroppen känns ganska urlakad. Så där värst mycket aktivitet har det alltså inte blivit, men kameran har ändå fått dokumentera denna soliga vår-vinter söndag.(Peter hade sovmorgon/spelade innebandy när bilderna togs!)

Nya bebisar

Förra veckan utökades vår bekantskapskrets med två små nyfödda töser. De föddes till och med samma dag! Det är lika fantastiskt varje gång det kommer nya bebisar till världen, och jag hoppas på att få träffa dessa sötnosar snart.

I söndags hade jag en stund över så jag knåpade ihop två kort till flickorna och deras famljer.


Mina älskade badpojkar

Igår tog jag en lite längre lunch och gick till simhallen för att titta på Alvin och Peter när de var på simmet. Det var så roligt! Bebisarna har lärt sig massor sen de första gångerna då jag var med, och Alvin älskar fortfarande varje minut.


Visst är de fina mina badpojkar?! =)

En vanlig måndag

Idag har Alvin och jag haft en helt vanlig mys-måndag. Vi har lekt och sjungit och gosat och mest skrotat runt hemma. På eftermiddagen var vi borta på öppna förskolan en sväng så att Alvin fick träffa lite kompisar och leka med nåt annat än sina egna saker, som han börjar tröttna lite på. Jag har också insett att det här med amningen är ett helt avslutat kapitel. Det har blivit väldigt glest mellan gångerna senaste veckorna, men idag tänkte jag att vi kunde tutta lite bara för att det är mysigt. Alvin tittade förundrat en stund innan han började bita på bröstvårtan som han gör med sina leksaker. Helt ointresserad av amning med andra ord. Tur att han känner sig färdig med det, för det är INTE skönt att bli biten av åtta små tänder!

RSS 2.0