En annan bild av verkligheten

Om sanningen ska fram så var Alvin inte ett dugg intresserad av att bli fotograferad, eller ens att vistas i skogen. Ingen skogsmulle här inte! :-D


VitsipporMin lilla skrutt i vitsippe-skogen.

Påsken

Nu har vardagen rullat igång igen efter en påskhelg fylld av solsken, godsaker och trevlgt sällskap. Vi spenderade större delen av helgen tillsammans med familjen i O-hamn, men vi hann även med lite fix i trädgården och ett besök på Skälby.
Nya ord

Alvin har lagt till några ord i sin vokabulär.
Acka = akta
Kacka = kaka, kex

och så viktigast av allt...
Mamma!

Worth waiting for, som dom säger.

Påsk på dagis

Idag hade de lite påskfest på dagis. De fick påskbuffé till lunch och hade dukat ett jättefint långbord. Dagen till ära fick de som ville klä ut sig. Jag hade inte så mycket att komma med när det kom till påskgubbe-utstyrsel, så det fick duga med en flanellskjorta och prickar på kinderna. Söt var han i alla fall!Alvin tyckte att prickarna var kul när de var på plats på kinderna, men innan de kom dit brottades vi lite på hallgolvet. Vad gör man inte för att framstå som en engagerad mamma! :-D

Nytt trädgårdsprojekt

Vårt mål är en riktigt lättskött trädgård som bara behöver omvårdnad när vi själva känner för det. Förra året tog vi oss an det uppbyggda trädgårdslandet på baksidan.

Årets projekt är landet på framsidan, som varit helt förvuxet och gett oss (framför allt mig) dåligt samvete. Helgen bjöd på varmt och skönt väder och vi hade inget inbokat, så vi passade på att ta oss an projektet. Det har varit mycket slit, framför allt med att få bort rötter och skit, men det kommer betala sig i form av en underhållsfri yta både den här sommaren och kommande!Lite jobb återstår fortfarande, men vi känner oss nöjda så här långt!

Tack svärmor och svärfar för ovärderlig hjälp idag =)

Varmt och skönt

Idag kom sommarvärmen på besök. Det var runt 20 grader när jag hämtade Alvin, så vi tog av oss jackorna och stannade ute tills Peter kom hem från jobbet. Helt ljuvligt!


En trehjuling

Igår när Alvin var hos mormor och morfar passade vi på att ta en shoppingrunda på stan. Vi tittade bland annat in på en barn-loppis. Vi shoppade inget eftersom det mest såldes kläder, men vi nämnde för en kollega (som hade ett loppis-bord) att vi var på jakt efter en trehjuling. Till vår stora glädje fick jag ett SMS av henne efter någon timme där det stod att det kommit in en trehjuling. Vi ilade tillbaka till loppisen och kom därmed över den här pärlan för 80 kronor!


Visserligen lite rostig på flaket, men det kan man ta när en ny kostar det 10-dubbla. Förhoppningvis kommer Alvin att ha mycket glädje av den i sommar.

Trädgården har vaknat

Nu när snön försvunnit är trädgården mest brungrå och trist. Men tittar man noga så kan man se att några av mina absoluta trädgårdsfavoriter börjat vakna!


Vårkänslor!

Såna här dagar är det guld värt att jobba deltid och därmed kunna gå hem tidgare och njuta av vårvärmen. Efter jobbet/förskolan fikade vi ute på altanen innan vi fixade till min cykel och tog en provtur. Alvin älskade det, så nu har jag väl ingen ursäkt längre. Dags att börja använda cykeln som transportmedel igen!


Alvin säger

Eftersom man glömmer så fort tänkte jag dokumentera de ord Alvin lärt sig hittills. Det är inte jättemånga, men på sistone har han visat ett helt annat intresse för det här med ord. Han pekar på saker och vill att vi ska säga vad det heter/är och tycker om när man tittar i böcker tillsammans. Så förhoppningsvis utökas vokabulären ordentligt framöver.

Just nu gäller:

Oj
Aj
Bajs
Dä=där
Bappa=pappa
Appa=tappa
Appa=lampa
Höjj=hej
Dönn=den
A-a=ja
Näe=nej
M-m=ja

Tillsammans med kroppsspråket kommer han riktigt långt med dessa!

RSS 2.0