Sensommar

Idag har det varit en riktigt varm och solig sensommardag. En typisk sådan då man inte vill jobba heltid, men sånt är ju läget. Alvin och jag passade i alla fall på att vara ute och leka i en halvtimma medan vi väntade på att Peter skulle komma hem från jobbet/träningen. Det var riktigt härligt!


Jag tog med kameran med planen på att föreviga Alvin när han lekte, men han vägrade att ställa sig mer än en decimeter ifrån mig när den kom fram så det fick bli så här :-D

Höstutmaningen v. 1

En vecka har gått sen jag inledde min höstutmaning och det har hittills gått jättebra! Jag skippade grönsakerna till lunchen igår eftersom vi var på IKEA och jag av princip inte vill betala fem kronor för lite sladdrig pizzasallad, och något träningspass blev lite "snällare" än jag tänkt från början men i övrigt är jag nöjd. Jag känner mig peppad inför nästa vecka!

Nypremiär på förskolan

Idag var det dags för Alvin att gå till förskolan igen efter ett sex veckor långt sommarlov. Han var lite tveksam precis när vi kom dit, men sen hittade han några bilar att köra med och då var det inga problem att säga hej då!

Vi kommer inte hinna se så mycket av varandra på vardagarna framöver eftersom vi ska jobba heltid, och det känns förstås jättetråkigt. Men det är ändå gott att veta att han trivs med att vara på förskolan.


Höstutmaning

Augusti är en nystartsmånad på många sätt. Även om sommar och semester är fantastiskt så gillar jag känslan av att komma igång igen! Hos oss är vardagen med allt vad den innebär med jobb och dagis och annat tillbaka imorgon.

För att få en extra skjuts in i höstvardagen har jag bestämt mig för att ge mig själv en hälsoutmaning. Under fyra veckor gäller följande:
* Träning tre gånger i veckan
* Plankövningar innan varje dusch (om jag inte redan tränat)
* Grönsaker till varje lunch och middag
* Inga tomma kalorier i form av godis/kakor/glass o dyl på vardagarna

Målet med detta är helt enkelt att komma i form och därmed ha mer energi inför höstens utmaningar. För att göra detta mätbart har jag klurat på två resultatmål.
* Klara att göra 3x12 tekniskt korrekta armhävningar (nu klarar jag 2x10 + några till)
* Springa 5 km under 27 minuter (nu gör jag det på ca 28.40)

Nu när jag har skrivit om det här kan jag ju inte banga! Finns det något i ditt liv du vill ta tag i? Skapa en egen utmaning och skriv en kommentar här så peppar vi varandra!

Alvins första skämt

Alvin och jag sitter och tittar i en bok. Plötsligt pekar han på ett löv (som han vet vad det är) samtidigt som han ser lite full i fan ut och säger: Oom! (orm). Sen brister han ut i gapskratt och säger: Näää!

Som skämt var det väl inte fantastiskt roligt, men det var kul att se att han kan använda språket för att skoja =)


Stensö

Idag har vi varit ute på Stensö och ätit glass och tittat på "dåtaj" tillsammans med farmor och farfar.

Resultatet framsidan

I våras la vi grus på det som tidigare varit ett ovårdat trädgårdsland. Även om Alvin har lite svårt för att låta stenarna vara ifred är vi väldigt nöjda med det här projektet. Nu väntar vi bara på att de nya buskarna i häcken ska växa till sig.


Jag måste nog ersätta den halv-vissna dahlian i krukan ser jag nu...

Klädkammarfix

Idag hade vi avsatt hela dagen för att fixa till klädkammaren. Egentligen skulle vi "bara" lägga in nytt golv, men när man ändå är där inne och rotar kan man ju passa på att styra upp lite. Tyvärr hade de inte tillräckligt med konsoller hemma på Bauhaus så helt klara kunde vi inte bli, men så här såg det ut tidigare idag.


Projekt: klädkammare

Ingen semester utan någon form av projekt här hemma. I år är det klädkammarens tur att få sig en omgång. När vi flyttade in fanns det en alldeles fantastiskt gräslig plastmatta i alla rum på ovanvåningen och i köket. Vi var ganska snabba med att lägga ett ekgolv ovanpå den. Men i vår iver att bli klara så snart som möjligt sköt vi golvläggningen i klädkammaren på framtiden. Nu, nästan 2,5 år senare, är alltså tiden inne! Så här såg det ut härom dagen:

Lattjo Land

Det blev faktiskt en dag på stranden igår. Av en slump stötte vi på delar av föräldragruppen så vi fick trevligt sällskap dessutom. Idag struntade vi dock i det fina vädret och tog en lekdag inne på Lattjo Land. Det var vi ganska ensamma om. Under de drygt tre timmarna vi var där hade vi sällskap av kanske 5 andra barn med föräldrar. Sen vi var där sist hade Alvin lärt sig att cykla själv på alla cyklarna (lycka!) och att klättra i ställningarna. Han körde så hårt att han till slut bad om att få åka hem!


RSS 2.0