Mycket jobb

Det är väldigt mycket jobb just nu. Att jag bara jobbar 80% märks inte i de senaste veckornas tidsrapportering. Framförallt beror det på en massa konferenser på annan ort, med långa restider och hotellövernattningar. Med tanke på att jobbschemat är ganska fullspäckat känns det konstigt att tänka på att mitt vikariat egentligen går ut imorgon. (Tänk att ett år gått så fort!). Men det verkar finnas behov av mina tjänster ett tag till, så jag jobbar på =).


Utsikten från mitt hotellrum i fredags morse. En bra start på dagen!

18-månaders kontroll

Jag har spenderat hela dagen med jobb i Alvesta, men Peter och Alvin har varit på 18-månaders kontroll. Det hade gått hur bra som helst, med spruta och allt! Han ligger lite efter med talet (med ord som fler än han själv förstår), men det visste vi ju redan. Vi skulle höra av oss till sommaren om han inte börjat använda "riktiga" ord då.

Besök på Latjo Land

Idag har Alvin och jag haft lekdejt med hela föräldragruppen på Latjo Land. Det var superkul! Roligt, roligt, roligt vart man än vände sig =)Eftersom han inte var stilla mer än en millisekund var det hopplöst att få till bra foton. Men vad gör väl det när man får leka loss som aldrig förr!

Piff i Alvins rum

Efter jul passade jag på att rensa lite på Alvins rum. Det kändes inte så angeläget att ha kvar en massa bebis-leksaker när han fått en massa annat kul i julklapp. När jag ändå var i farten blev det lite nytt piff också.


Vårkänslor

Årets första vårkänslor har infunnit sig idag. Jag var ute en sväng på lunchen och det var alldeles soligt och varmt. Snön förvandlades till vatten och vantarna kändes överflödiga. Tydligen ska det bli riktigt kallt igen i slutet av veckan, men det behöver man inte tänka på nu!


Snö och tö

I början av veckan var farmor och farfar här och lekte med Alvin en hel dag eftersom dagis var stängt. De verkade ha haft väldigt roligt alla tre. Bland annat hade de byggt en jättefin snölykta, som vi har kunnat spana på från köksfönstret sen dess. Idag har det dock varit sånt töväder att den rasat...


Vinterpromenad

Jag föröker utnyttja min julledighet till att komma ut och promenera så mycket som möjligt. Motionen, dagsljuset och den friska luften gör gott för en kontorsråtta som jag. Alvin får följa med vare sig han vill eller inte. (Men han brukar inte klaga!)


Nyårsporträtt

Det nya året firade vi in själva med god mat och lite vin. Vi skippade dock mysbrallorna för att det skulle kännas lite festligt.

Liksom förra nyårsafton försökte vi oss på att få med hela familjen på samma foto med hjälp av självutlösaren på kameran. Resultatet blev inte så lyckat den här gången heller, men det är ändå roliga att ha (och ta!) fotona. Till nästa år kanske vi skulle skaffa en fjärrutlösare, eller möjligen sällskap som kan hjälpa oss :-D


Pulkabacken

Årets sista dag hade vi äntligen säsongspremiär i pulkabacken. Förra året var Alvin ganska neutralt intställd till det här med pulkaåkning. Men nu älskade han det! Förmiddagen bjöd på härligt väder med sol och runt 5 minusgrader, så vi stannade ute i nästan två timmar.
RSS 2.0