Bröllopsdag

Igår firade vi bröllopsdag och maken kom hem med blommor!

Börjar se en ljusning

Trots att Alvin trivs väldigt bra på dagis har han haft det riktigt kämpigt på eftermiddagarna nu i höst. Han har av någon anledning blivit hysteriskt ledsen och har vissa dagar varit helt otröstlig tills vi kommit för att hämta honom. Både vi och lärarna har försökt förstå vad det beror på. Nu verkar det som att det är när avdelningarna slås ihop klockan 16 och de större barnen kommer som han blir så ledsen. Varför vet vi fortfarande inte. Dessutom har det varit så att lärarna från den andra avdelningen inte har fått trösta eller ens komma nära honom, så de dagar det inte varit någon från hans avdelning kvar har han gråtit i en dryg timma när vi hämtat honom. Riktigt tufft för alla inblandade.

Sedan några veckor tillbaka, då vi började förstå vad som gjorde honom ledsen, försöker jag pussla ihop min arbetstid så mycket det bara går för att kunna hämta honom så tidigt som möjligt, särskilt på torsdagar då ingen av hans lärare är kvar till stängning. Det är ett fasligt pyssel ibland eftersom Peter har så långa dagar när han jobbar i Torsås, men jag hoppas förstås att det ska göra Alvin lite tryggare.

De senaste dagarna har han i alla fall varit glad över att få gå till dagis på morgonen, så kanske, kanske börjar vi se en ljusning!

Några till

Några fler bilder från igår.


Vi var tvungna att köpa nya skor till Alvin igår eftersom hans fina Adidas-skor är helt slut. Naturligtvis skulle de nya skorna invigas på stört!

Jag och min älskade lilla knasboll


Höstutmaningen v. 4

De här fyra veckorna har verkligen gått snabbt! Det var kanske inte optimalt att ge sig på en utmaning när en semestervecka är inbokad, men va tusan... Det har ju gått bra ändå! Grönsaker till varje lunch/middag tänker jag inte ens på längre, det går per automatik. Träning tre gånger i veckan och inga tomma kalorier på vardagar går också bra, även om jag måste tänka och planera lite kring det ibland. Det här med plankor innan varje dusch har jag faktiskt glömt de senaste veckorna så det får jag ta tag i igen.

Jag har inte lyckats med att nå mina resultatmål under de här veckorna, men det känns ok. Det viktigaste var att få in rutiner som jag mår bra av och som jag kan fortsätta med under hösten!

Det fina med grannar

Idag när vi satt ute och fikade kom vår söta granne och frågade om vi ville ha en påse med trattkantareller. Hon hade varit ute i skogen och plockat mer än hon kände för att rensa. Vi tackade och tog emot, och fixade smörgåsar med kantarellstuvning till kvällsmat.

Höstutmaningen v. 2+3

Jag jobbar på med min höstutmaning. Andra veckan blev jag förkyld och tog ett lite lugnare styrkepass hemma istället för en löprunda, annars flöt allt på. Tredje veckan blev lite speciell eftersom den spenderades på Mallorca. Det där med grönsaker till varje måltid var inga som helst problem eftersom bufféerna erbjöd en massa sånt. Träningen gick också bra, det blev ett par-tre hundra meters simning varje dag. Sötsakerna däremot får en plump i protokollet. Ovan nämnda bufféer erbjöd såklart en massa godsaker. Jag kände mig faktiskt inte så lockad av alla bakverk, men det blev en hel del glass. Är det semester så är det!

Mallis

Vi har spenderat en helt underbar vecka på Mallorca. Vi har njutit av sol och bad, all-inclusive och inte minst trevligt sällskap! Det har varit en bekymmerslös vecka som verkligen har laddat våra batterier.


RSS 2.0