12: Längs vägen

Längs cykelvägarna häromkring är det här en vanlig syn just nu. En liten pojke i full fart på en balancykel (himla fiffig grej det där).
 

11: Entré

Jag har verkligen sackat efter i fotoutmaningen, men här kommer en bild på temat Entré. Den föreställer vår trädgårdstomte som vaktar vår entré dag ut och dag in.
 
Jag har lite blandade känslor för den. Egentligen har jag svårt för trädgårdspynt av olika slag, men vi fick den när vi nyss flyttat in i huset så det känns som att tomten och huset hör ihop på nåt sätt. Dessutom är den ganska söt. (Jag är dock tveksam till om den kommer att vakta vårt nästa hus)

Mina älskade pojkar

Idag har Axel och jag haft en lugn dag hemma så jag passade på att ta lite kort på honom i de fina kläderna han hade på sig på namngivningsfesten. Efteråt letade jag fram motsvarande bilder på Alvin, och en sak är i alla fall säker - vi kommer inte vara osäkra på vem som är vem när vi tittar på deras bebisfoton i framtiden!
 

Ser ni några likheter?

Skördetid

Tomatplantorna som jag sådde genom att stoppa en tomatskiva i jord i våras har nu levererat den första mogna frukten. Det funkade alltså!
 

Kustbyte

I helgen var det äntligen dags för vår årliga utflykt till västkusten. Om jag ska vara ärlig var jag lite rädd att det skulle bli pannkaka av det mesta, eftersom det är ett litet äventyr att vara på vift med en treåring med trots som mellannamn och en ganska så nyfödd bebis. Men det gick jättebra och jag är så glad att vi vågade oss på det här projektet.
 
Vi hann med en visit med övernattning hos min bror och hans tjej i Varberg, ett fartfyllt besök på Liseberg och en hotellnatt på Gothia Towers. Vi lyckades till och med att äta middag på en ganska tjusig restaurang utan att störa några andra gäster!
 
Efter en solig och skön dag drog det in ett riktigt regnoväder över Göteborg på kvällen, men det gjorde inget eftersm det ändå inte var aktuellt att "göra stan".
 
 
(Jag överhörde maken summera helgen med "det vore ju trevligt att få sova på semestern nån gång", men han är ju inte den som uttrycker sig i positiva ordalag i onödan så jag tror och hoppas att hela familjen är nöjd med utflykten!)

Sista doppet?

Vi har varit iväg på trevligheter i helgen och kom hem ganska sent i eftermiddags. Men det var över trettio grader i skuggan hemma så jag tog med mig Alvin till stranden en stund. Sannolikt var det årets sista besök. Det var ganska kallt i vattnet, men badade gjorde vi - båda två.
 
Det var så mysigt att spendera en stund ensam med Alvin. Vi satt en stund ute på bryggan och filosoferade lite.
 
Jag: Alvin, jag älskar dig.
A: Mmm, jag vet. Men jag gillar inte sjögräs.
 

I blåbärsskogen

Jag och sönerna har spenderat ett par dagar hemma hos mamma och pappa. Vi gav oss bland annat ut i blåbärsskogen hela gänget!
 
Det blev ingen storskörd direkt, men några deciliter hade vi faktiskt i skålarna när äventyret var över.
 
 

Namngivningsfest

Igår hade vi en härlig namngivningsfest för Axel. Vi kände att vi inte mäktade med mer än en liten tillställning för närmaste familjen, men vi är mer än nöjda med hur det blev. Vi hade en kort ceremoni med en sång (varmt tack till Jonas, Pauline och Camilla!), ett kort tal, ljuständning och ett fyrfaldigt leve. Sedan blev det fest med mat, tårta, paketöppning och spontan sång och dans. Lyckligtvis har vi lite av det på film så att Axel kan få se hur det var när han blir lite större.
 

10: Favorit i gardroben

Ett plagg som jag använt mycket, i många olika sammanhang, är min skjortklänning från Jenny Hellström som jag köpte på Kosta Outlet för en massa år sedan. Den har bland annat varit med på en 30- års fest, ett namngivningskalas och en dejt som ni ser nedan.
 

9: Frukost

Min (vardags)frukost består oftast av gröt gjord av fiberhavregryn och vetekli eller krossade linfrön. Till det en klick keso, lite frysta bär och en skvätt mjölk. Tur att jag inte har en frukostblogg. Den skulle bli ganska enformig!
 

8: DIY

Jag ska inte ta åt mig äran av att ha tillverkat mitt halsband, men en guldsmed har gjort det helt enligt mina önskemål. Själva kedjan är faktiskt en konfirmationspresent som sällan kom till användning i sin dåvarande form. Det är roligt att ha ett smycke som är helt unikt och det är en av mina allra käraste ägodelar.
 

3 månader

Axel-mannen fyller kvartal idag!
 

7: En hörna av trädgården

Vår trädgård är inte mycket att hurra för. Särskilt inte i år eftersom jag var höggravid och orörlig och därmed måttigt road av trädgårdsarbete i våras. En aning blomsterprakt finns det dock i en hörna av altanen. Luktärterna har vuxit till sig ordentligt. Nu hoppas jag bara att de ska bjuda på lite blommor snart.
 

Tjena kompis!

 

BHV-besök

Idag var det dags för Axel att få sina första sprutor. Han blev så ledsen, stackarn. Tyvärr är det lite svårare att trösta honom när man inte kan ta till bröstet, men det gick bra till slut. När vi kom hem jämförde jag hans mått med normalkurvan i den gröna boken och insåg att han är nästan lika stor som en halvårsgammal bebis, trots att han inte ens är 3 månader. Jag säger då det.
 
Det har blivit lite mer vila än vanligt idag. Vaccinet tar ut sin rätt tror jag.

6: Min favoritplats

Just idag känns det inte så lockande eftersom det är grått och regnigt ute, men en av mina favoritplatser är faktiskt i en bakåtlutad stol på vår baksida. När jag väl får ro att sitta där är det total avkoppling.
 
Lägg till lite sol, en fotpall, en kopp kaffe och ett glansigt magasin (+barnvakt)!
 

5: Något jag fått eller ärvt

Jag gillar när saker inte bara är vackra utan även har en funktion. Därför blev jag väldigt nöjd när jag kom på att fatet som jag fått efter mormor och morfar passar perfekt som bröd-/kakfat. En härlig färgklick på fikabordet!
 

4: Djur

Alvin är av någon anledning rädd för levande djur, men den här sorten går bra!
 
 
 

3: Porträtt

Eftersom det är just en utmaning bestämde jag mig för att göra tvärtom mot vad jag brukar, det vill säga att sätta mig själv framför kameran. Alvin fick till sin stora glädje agera fotograf.
 

2: Gammal och ung

Till detta hade tema det varit klockrent med en bild av Alvin och hans favoritgrannar, Ulla och Bengt. Tyvärr fick jag inte till det idag, men det ska jag absolut fixa inom kort. Den här bilden med några år på nacken bli dagens bidrag istället.
 
 
 
 

Fotoutmaning

Jag har bestämt mig för att kliva ur min "comfort zone" och delta i en fotoutmaning under augusti månad. Ett nytt tema för varje dag. Utmaningen och dess teman har jag hittat här. Dagens tema är just "Dagens" och jag bjuder på en bild av dagens skörd.
 

RSS 2.0