Nya böcker

Det är väldigt sällsynt att jag köper spontana presenter till barnen. Igår fick jag i alla fall med mig två böcker hem från Maxis bokrea (just böcker tycker jag inte att de kan få för många av). Är det inte höjden av rättvisa när de får varsin bok, som kostar lika mycket och som handlar om samma sak? =)
 
 
(Ja, det är lille herr Nyfiken i bakgrunden)
 
 

Picknick

Ända sedan den uteblivna sportlovsutflykten har jag lovat att vi skulle ta med oss fika och äta ute nån dag, och idag gjorde vi slag i saken. Planen var att vi skulle sätta oss på en bänk vid någon lekplats i närheten, men efter en promenad i närområdet insåg jag att inga lekplatser är tillgängliga med vagnen på grund av snön. Därför fick vi nöja oss med att duka upp vår lilla picknick hemma på altanen. Inte den vackraste av omgivningar precis, men fikade ute gjorde vi!
 
 
Jag gillar när det är snö på vintern, vilket det faktiskt varit i år. Trots det har det inte blivit så mycket uteaktiviteter som jag hoppats på, dels för att vädret varit ganska lynnigt emellanåt och dels för att herrarna i familjen många gånger föredragit att stanna inne. Nu känner jag mig ändå ganska färdig med vintern och väntar på våren som tydligen visar sig i alla delar av landet utom just här.
 

Baka baka liten kaka

I morse vaknade vi till full snöstorm, så det blev en innesittardag - oberoende av sjukdomsläget. Jag såg framför mig en riktigt påfrestande dag med en i princip frisk och därmed energisk och uttråkad treåring. Men det har faktiskt gått riktigt bra. När Axel tog sin förmiddagslur drog vi igång ett chokladbollsbak. Mycket lyckat.
 
 
När Alvin skulle gå och lägga sig ikväll sa han att han tyckte att vi lekt så roligt idag. Det värmde såklart hjärtat, inte minst eftersom vi hittat på lekar där Axel varit inkluderad. Men samtidigt fick det mig att fundera lite. Leker jag för lite med barnen? Ägnar jag för mycket tid åt mat, städ och tvätt? Jag vet inte, men det är helt klart svårt att räcka till.

Sjukstuga

Det är sportlov den här veckan, och planen var att vara ute och leka en massa och att göra en utflykt till familj och vänner. Dessvärre har vi haft sjukstuga här sen i lördags. Alla killarna har varit febriga och snoriga, och dagarna har ägnats åt innevistelse och vila istället. Alvin verkar dock ha piggat på sig en del, för idag meddelade han att det var tråkigt att bara vara inne med mig och Axel. Därför klädde vi på oss och gick ut på framsidan för att skotta och forma en snögubbe en stund. Någon form av sportlovs-/vinteraktivitet i alla fall!
 
 
 

Fynd från förr

Röjningen fortsätter sakta men säkert här hemma. Idag började jag bläddra i mina gamla fotoalbum, och blev fascinerad över att det funnits en tid då jag hade tid att skapa såna här albumsidor.
 
 
Jag slutade nästan helt i samband med att Alvin föddes, och även om det kliade en hel del i pysselfingrarna när jag hittade dessa insåg jag att jag skulle behöva gå i pension eller nåt för att hinna ikapp med de foton jag tagit sen dess. Var sak har sin tid helt enkelt!

9 månader

Vår älskade stora lilla pojke är nu 9 månader. Han är världens gosigaste bebis, men det är sällan han har tid för gos och sånt. Han är nämligen fullt upptagen med att öva på att gå längs möblerna (och att "låna" brorsans saker)!
 

Vardagsfix

Jag gillar att ta del av andras idéer om hur man löser vardagsfixet på ett så smidigt sätt som möjligt. Efter att i höstas ha fått ett psykbryt på falukorvsträsket vi hamnat i när det gäller middagsmaten lånade jag en kollegas idé om sexveckorschema. När jag hörde om det fösta gången tyckte jag att det lät helt bisarrt, men nu tycker jag att det är briljant. Det är mycket lättare att få överblick och därmed variation. Mitt mål när jag började med detta var att minska på falukorven och att öka andelen fisk och vegetariskt. Det har jag definitivt lyckats med, och därmed äter vi bättre mat nu. Snart är det dags att knåpa ihop ett nytt schema. Många favoriter får följa med, men några nyheter ska jag allt klämma in.
 
 
Bjud mig gärna på ditt bästa vardagstips!

Kom och hämta mig...

... jag har sovit färdigt!
 

Röj och fix

Eftersom det i dagsläget inte är aktuellt med en flytt är vi istället inne i en process som innebär att vi förändrar och förädlar vårt hem så gott det går. Axel kommer att få flytta in i arbetsrummet och Peter får flytta in sina datorer i klädkammaren. För att lyckas med denna manöver måste vi hitta nya förvaringslösningar och röja och rensa en massa förstås. Vis av erfarenhet vet jag att det är en dålig idé att försöka fixa allt på en gång. Därför äter jag elefanten tugga för tugga istället. Låda för låda, hylla för hylla gås igenom. En del sparas, en del slängs, en del skänks till Stadsmissionen och en del hamnar hos vänner och bekanta. Bra det! Men i ärlighetens namn hamnar en del i "vet inte vad jag ska göra med"-högen också.
 

Hustankar

Vår familj har vuxit en del de senaste åren, men det har dessvärre inte vår bostad gjort. Vi trivs på många sätt bra i vårt lilla hus, men vi känner behov av ett eller två rum till, ett kök med bättre arbetsytor och fler barn bland grannarna. Vi har funderat fram och tillbaka de senaste månaderna på hur vi ska bo i framtiden. Planen och förhoppningen är att vi ska flytta till något större, och bättre, inom de närmaste åren. Nybyggt eller inte återstår att se. Men eftersom vi är föräldralediga just nu verkar bankerna tämligen ointresserade av att låna ut några större summor till oss. Därför får vi drömma, planera och fantisera ett tag till.
 
Bilder från Anebyhus.
 
 

Tommy vill ut

När jag skulle hämta nåt på Alvins rum tidigare idag fick jag syn på det här. Tommy verkar sugen på att gå ut en sväng. Attans att han bara har kortbrallor! Imorgon får vi nog leta fram Annica och Pippi så att de kan göra honom sällskap där i fönstret.
 

RSS 2.0