Hederligt kroppsarbete

Idag har vi ägnat oss åt lite hederligt kroppsarbete. Vi har haft en thuja på framsidan som växt okontrollerat de senaste åren. Jag försökte beskära den lite tidigare i veckan men insåg snart att det var ett omöjligt uppdrag (jag nådde bara halvvägs). Därför sågade vi helt enkelt ner den idag. Med tanke på att vi helt saknar erfarenhet av fällning av träd gick det väldigt bra. Men visst var det svettigt, trots att det kom några svalkande regndroppar mot slutet av processen.
 
Nu tänkte jag att häcken skulle få chans att repa sig innan jag funderar över om vi ska plantera något nytt.

Trädgårdsmästaren

Så fort jag drar igång med ett trädgårdsprojekt är det en liten son som gärna vill vara med och hjälpa till. Då gäller det att vara på vara med på noterna och ge honom en uppgift som han känner sig nöjd med. Annars drar han igång egna projekt som inte alltid är så uppskattade. Härom dagen gick han exempelvis loss med sekatören och halverade en av buskarna i häcken innan vi noterade hans förekommanden. Idag var det dock mer hjälp än stjälp då han fick roa sig med att kapa kvistar från redan fällda grenar. Jag hoppas att detta intresse håller i sig. Då kommer vi om ett par år att bli ett oslagbart trädgårdsteam han och jag!
 
 

4-års kontroll

Idag har Alvin varit på 4-års kontroll på BHV. Det krävdes mycket lock och pock för att ens få med honom dit, men väl där gick det mesta bra. Han var lagom lång, lagom tung, duktig på att pussla och rita och prata och charmera. Syntestet gick dock sisodär. Jag tror inte att det är något större fel på hans syn, snarare förmåga att genomföra den typen av test. Han hade fullt upp med att hålla ordning på lappen han hade för ögat och skylten med bokstäver han skulle peka på. Vi ska göra om testet igen om några månader och då blir vi förhoppningsvis varse hur det ligger till.

Jag och pojkarna

Jag önskade mig ett foto på mig och mina lintottar i födelsedagspresent. Det kan tyckas simpelt, men jag hade en känsla av att det kunde bli klurigt att få till. Resultatet talar väl egetligen för sig själv.
 
 

Födelsedag

Födelsedagssäsongen i familjen avrundades idag eftersom det var min tur att bli ett år äldre. Grabbarna inledde dagen med skönsång vid min sängkant och Alvin konstaterade glatt "Här får du två snälla barn - precis som du önskade dig!"
 
För en gångs skull har 18 juli bjudit på varmt och vackert väder, så vi har varit på stranden, tagit en siesta, fikat i Krusenstiernska gården och ätit grillmiddag. Inte fy sket det!
 
 

Borgholm

En gång varje sommar brukar vi göra en utflykt till Borgholm. Det är mysigt att strosa runt och titta lite i affärerna, äta glass och titta på båtar. I teorin i alla fall. Dagens besök inleddes med jagvillhaglassjagvillhaglassjagvillhaglassjagvillhaglassjagvillhaglassjagvillhaglassjagvillhaglass... och fortsatte med jagvillåkahemjagvillåkahemjagvillåkahemjagvillåkahemjagvillåkahemjagvillåkahem...
 
Däremellan hann vi med att äta en god glass på en mysig, skuggig veranda. Det tar vi med oss.
 
 

Strandhäng

 
Vi hade ett par riktigt sköna timmar på stranden i förmiddags innan Axels mat- och sovklocka ringde. Notera särskilt att jag hade årets badpremiär idag (även om det inte förevigades)!
 
 
 

Alvin 4 år

Så var det äntligen dags att fylla år. Som han har längtat! Tidigt, tidigt i morse kom han och väckte mig och bad mig hjälpa honom att sätta på skjortan så att han skulle vara fin och redo inför kalaset (som började typ 8 timmar senare). Födelsedagen har naturligtvis inbringat massor av fina och roliga presenter. Vid första anblicken var nog Thomas-tågen och skattkistan mest uppskattade, men jag tror att andra saker kommer att bli väl så använda framöver. Nu återstår det bara för mig att lansera idén med en in - en ut!
 
Tyvärr har dagen bjudit på bedrövligt väder - regnigt, blåsigt och kallt. Trots detta tvingade vi kalasgästerna att sitta ute och äta. Det är ju trots allt sommar!
 
 

RSS 2.0