Julpyssel

Hux flux så fick vi ta en VAB-dag. Då gäller det att gilla läget och att roa sig bäst man kan. Medan Axel sov middag plockade Alvin och jag fram pysselsakerna och knåpade ihop några små julgransprydnader. Julpysslandet har därmed dragit igång tidigt i år.
 
 

Geocaching

Jag har i olika sammanhang hört talas om geocaching, men det är först nu jag insett att det är något vi skulle kunna ägna oss åt. I helgen testade vi för första gången. Vi letade efter tre olika "skatter" och hittade två av dem, men det viktigaste var att vi kom ut och gjorde något tillsammans. Jag tycker ibland att det är svårt att motivera pojkarna (och mig själv) att gå ut när vädret är lite halvtaskigt, trots att jag är väl medveten om att att vi alla mår mycket bättre om vi får komma ut och röra på oss en stund. Därför var det här med geocaching en väldigt passande aktivitet för oss. Vi kommer förmodligen inte att bli så drabbade av detta att vi åker på cach-semestrar eller så, men vi kommer alldeles säkert ge oss ut och leta igen när vi inte har nåt bättre för oss.
 
 

Plötsligt händer det

Vi har ganska länge (åtminstone sen i somras) pratat om att vi borde köpa Alvin en ny säng så att Axel skulle kunna få hans gamla, och därmed slippa spjälsängen som han kännts lite för stor för. Eftersom det inte varit någon akut fråga har det liksom inte hänt så mycket... Men så i måndags fick Peter och jag chans att smita iväg utan barnen till stans möbelvaruhus för att titta på soffbord (en annan sak som stått på fixa-listan ett tag). Vi hittade och beställde ett och kände oss nöjda med det. Under veckan väcktes dock tanken på att om vi ändå kommer att ha ett gammalt bord som vi inte vet vad vi ska göra med, varför inte skaffa lite fler möbler som vi inte heller vet vad vi ska göra med!
 
I lördags bar det därför av till IKEA. Lite svettigt med två energiska söner, men det gick ok och vi fick bland annat med oss en säng hem. Därefter började operation rockad! Axels spjälsäng och Alvins soffa (yey!) hamnade på altanen i väntan på bättre tider. En ny fin säng flyttades in på Alvins rum och juniorsängen hamnade på Axels rum. Både grabbarna verkar väldigt nöjda med detta!
 
Alvins sänghörna
 
Alvins soff-/stökhörna
 
Axels sänghörna
 
Eftersom vi dessutom passade på att städa deras rum blev det en hel del fix och don i helgen. Skönt att få det gjort, men nästa helg får det minsann stå annat än just fix och don på programmet!
 
P.S. Spjälsängen sålde jag snabbt och lätt via en Facebooksida. Men om någon är spekulant på en gammal skruttig soffa eller ett soffbord med knasiga vassa hörn är det bara att hojta till.
 

En glugg!

Väntan har varit lång de senaste veckorna, men i fredags kväll hände det. Alvin tappade sin första tand! Han riktigt bubblade av lycka och spänning. Han hällde lite vatten i ett glas och la i sin lilla tand. Funderingarna var många om den där tandfen. Var hon stor och läskig? Vad skulle hända om hon kom upp för trappan just när han nattvandrade?
 
Kvällen höll dock på att sluta i ett stort antiklimax då vi insåg att Peter ställt in glaset (och därmed tanden) i diskmaskinen! Istället för en tand hittade tandfen därför en lapp där det omsorgsfullt var skrivet "TITTA I DISKMASKINEN". Hon verkar ha nöjt sig med det, för det låg en peng i glaset på lördagsmorgonen! Vi vaknade av en glad liten trudelutt nerifrån vardagsrummet, Jag har tappat en ta-and å jag har fått en pe-eng...
 
 
 

RSS 2.0