Besök

Idag har vi haft besök av Alvins mormor och morfar som hade vägarna förbi Kalmar. Dagen till ära bestämde sig Alvin för att ta en tupplur i maratonformat, och vi började misstänka att han skulle sova sig igenom hela besöket. Men till slut vaknade han till liv och kopplade på all charm han kunde uppbringa. Pratade och skrattade som aldrig förr. Mormor och morfar hade därför vissa svårigheter att slita sig när det var dags för hemfärd.


Alvin modellar med kläder han fått av Peters kolllegor. Lite stora än...

Overall att växa i

Idag shoppade jag en vinteroverall till Alvin. Utbudet var inte enormt eftersom jag ville ha en tunnare overall, med luva och "fötter" som går att ta av, och absolut utan öron på luvan (krav från P). Tillslut hittade jag en på HM som passade alla kriterier. Det bästa av allt är att man kan välja om man vill ha händer och fötter täckta eller fria genom en enkel vikning.

Alvin fick mannekänga när jag kom hem.

Tur att han har någon månad på sig att växa i den! Köpte ändå stl 56, dvs den han har just nu...

Bra karl rer sig själv

Inatt när Alvin vaknade och ville äta var jag så trött att jag somnade ifrån kalaset. Några timmar senare vaknar jag av att han börjat suga på mitt bröst igen. Tänk vilken grej för honom att vakna och inse att maten fortfarande är framdukad mitt framför näsan!


Trädgårdsdags

Vår trädgård är knappast ett höprioriterat område just nu (och har heller inte varit sen vi flyttade in). Idag fick jag dock ett ryck och gick ut och rensade lite. Det var faktiskt riktigt trevligt eftersom det var soligt och alldeles lagom varmt för sådana aktiviteter. Som lön för mödan kunde jag plocka in tre egenhändigt odlade tomater!


Läkarbesök

Idag har vi varit på BVC och Alvin har blivit rutin-undersökt av en barnläkare. Allt verkade vara bra med honom och han kom hem med en OK-stämpel i baken. Som vanligt har vi dock ett "Men han är ju lite tunn" ringande i öronen. Det vore faktiskt skönt om de slutade kommentera det eftersom de ändå inte föreslår några åtgärder.


Vår fina lilla kille som är tydligen är lång och smal som sina föräldrar.

Festpremiär

Vi är just nu inne i en väldigt fest-intensiv period, vilket naturligtvis är hemskt trevligt! I lördags inledde vi med en av mina barndomsvänners 30 års fest. Det var första gången vi var ifrån Alvin en hel kväll och vi klarade oss faktsikt bra alla tre. Jag och P hade en väldigt trevlig kväll utan bebis-pass och Alvin hade det jättemysigt hemma hos farmor och farfar.MEN! Nästa gång Alvin och jag är ifrån varandra så länge får amningspumpen följa med. Det var fullkomlig översvämning i brösten när jag kom hem!

Lekbåge

Alvin har fått en lekbåge av sin mormor och morfar och han gillar den skarpt. Han kan ligga länge och titta storögt på figurerna och extra roligt är när de rör sig. Att det är han själv som får dem att röra sig genom att röra på sig i babysittern har han dock inte riktigt koll på sötnosen.
Kräk-Olle

Om man är en riktig kräk-Olle får man leva med att ha en kräk-trasa som ständig följeslagare.


Stora nyheter

Idag bjuder lokaltidningen på stora nyheter!


Ensamma hemma

Efter fyra supermysiga veckor är Peters semester slut och han har börjat jobba igen. Alvin och jag är alltså ensamma hemma för första gången. Det går ganska bra även om jag har känt mig lite stressad över att inte hinna med allt jag skulle vilja. Men idag har jag dock bytt taktik. Enda målet med dagen är att se till att Alvin och jag infinner oss på BVC i rätt tid, i hyggligt anständigt skick. Det mår nog både jag och Alvin bättre av.

Lyxigt nog ska Peter ta ut två pappadagar i veckan, så imorgon är han hemma hos oss igen!

Alvin 1 månad

Igår var det en stor dag hemma hos den lilla familjen. Alvin blev en hel månad gammal! Inte för att vi firade på något sätt, men jag tog några foton för att dokumentera händelsen.


Bröllop

I helgen har goda vänner till oss gift sig. De valde att ha en liten ceremoni med bara närmaste familjen och släkten närvarande, men det hindrade inte oss från att skicka ett gratulationskort till dem. 

Manliga sysslor

Idag har Peter och pappa jobbat hårt med att sätta kakel i köket. Alvin valde att chilla istället.


Nybadad och nöjd

Livet i småbarnsfamiljen svänger snabbt. Igår hade Alvin ont i magen och skrek i princip hela dagen. Det gjorde ont i mammahjärtat att se honom så och inte kunna hjälpa honom mer än för stunden.

Idag däremot har han varit hur nöjd som helst och har bara pipit till när han varit hungrig. Han protesterade inte ens när vi tog upp honom ur badet förut (vilket brukar vara extremt impopulärt)! Nu ligger han i sin vagga och sover sött medan mor och far hoppas att vi ska ha en lika nöjd kille imorgon.


Nybadad och nöjd i pyjamasen/sovpåsen han ärvt efter mig.

Familjefoto

Vi missade lokaltidningens foto-tillfälle på BB, och har fått en del förfrågningar om vi inte ska vara med i tidningen snart. För att ordna detta bad vi min svägerska att ta några foton av oss igår, men det här att ta familjefoto med en nyfödd liten kille visade sig vara ganska knepigt. Han har ju inte hunnit öva in några bra foto-leenden än.

Kan man sätta in en sån här bild i tidningen måntro?


Mini-semester

Den här sommaren går inte i de spektakulära resornas tecken för vår del. Men vi har just spenderat tre dagar i Oskarshamn, vilket kändes som en alldeles lagom utflykt. Vi har blivit galet borskämda av familj och släkt, och Alvin har varit centrum för allas uppmärksamhet hela helgen. Hans mormor och morfar lyckades till och med att ordna lite egentid med honom när de uppmuntrade oss att följa med ett gäng ut och äta i lördags kväll.

Vi har haft några supermysiga dagar tillsammans med dem vi älskar. Men idag har lilla familjen varit helt själva och det är inte så dumt det heller!

RSS 2.0