Köksrenovering del 5

Efter en dags paus var det i fredags dags för hantverkarna att komma tillbaka till arbetet med vårt kök. De jobbade med att sätta dit luckor och att bygga upp täckskivor. Vi hade hoppats att de skulle ha kommit lite längre så att vi skulle kunna använda köket under helgen, men så blev det tyvärr inte. Det fick bli fortsatt grillning helt enkelt. Dessutom blev vi bjudna på middag hemma hos kompisar på fredagskvällen så vi lyckades hålla oss utfodrade även utan kök.


Köksrenovering del 4

I torsdags var det röd dag och därmed ledigt. Eller ledigt från det vanliga jobbet i alla fall. Jag och P slet hårt i köket hela dagen. Vi hann med att måla om väggarna, ta ner och måla alla lister och att ta bort kaklet (vilket krävde en del svordomar om omild behandling av väggarna!)


Köksrenovering del 3

I onsdags byggde snickarna upp de nya stommarna. Vårt kök kan verka litet och enkelt, men är lite speciellt konstruerat på grund av ett ventliations- och fläktsystem, så det tog nog sin lilla tid att passa in allt.

Som man kan se på bilden så har vårt gamla sunkiga kylskåp förpassats till hallen under tiden köket är under konstruktion.


Köksrenovering del 2

Medan vi var på jobbet ägnade sig våra hantverkare åt att riva ut och att forsla bort det befintliga köket. Dessutom kom leveransen med alla varor från IKEA (bortsett från bänkskivan som är leveransförsenad). Detta innebar att hela vår undervåning hade förvandlats till ett byggkaos med saker precis överallt. Köket såg ut så här.


Köksrenovering

Efter mycket om och men har vi äntligen kommit igång med vår köksrenovering. Trots att vi har hjälp av hantverkare är det mycket jobb. Veckan som gått har vi i princip bara jobbat på våra vanliga jobb och i köket, därav inga uppdateringar här. Som om det inte vore nog med allt jobb så blir livet en aning mer komplicerat när man inte har ett fungerande kök, men det blir bra när det blir färdigt!

Vi började det digra arbetet i måndags kväll då vi plockade ur alla skåp och Peters kollega var och hämtade frysen som han fick mot avhämtning. Detta resulterade i att köket såg ut så här...


Små små mysbyxor

P och jag har i princip likadana mysbyxor som vi ofta går runt med hemma. Det har bara råkat bli så, men vi har skojat om att det bara är husvagnen som saknas ;-).

I fredags tog jag en shoppingrunda på lunchen och sprang på ett par sådana byxor i ministorlek. Självklart var jag tvungen att slå till, tänk så fina vi kommer att vara när vi har våra byxor på oss alla tre!Dessa, tillsammans med två små bodys, blev det första inköpet till vår nya familjemedlem. (Bortsett från vagnen vi beställde förra helgen) Vi tillhör alltså inte dem som har behov av att ha hela huset fullt med baby-prylar långt innan leveransdag. Men om ni har tips på saker som är ovärderliga att ha hemma när det är dags får ni gärna dela med er!

Blommor

Igår hade vi årsdag och jag hade tänkt köpa en fin bukett med blommor till maken (jag kan ju inte förvänta mig att få några om jag aldrig köper några själv!). Men i torsdags fick vi spontant besök av Peters bror och kusin och de hade köpt jättefina blommor till oss som en liten inflyttningspresent. Ytterligare en bukett hade känts lite väl lyxigt så därför köpte jag med en ask med svenska jordgubbar hem istället. Det verkar ha varit uppskattat.

 

En surdeg är borta!

I helgen har vi tagit oss an en riktig surdeg, nämligen väggarna i trappan/hallen. Övriga väggar har målats eller tapetserats för länge sedan, men eftersom detta projekt innebar en del balanserande på stege i en svängd trappa har vi dragit oss för det länge.

Egentligen är det inte målandet i sig som känts motigt, utan bården som var tvungen att avlägsnas innan vi kunde börja måla. Den har vi dock betat av bit för bit på kvällarna den senaste tiden, och nu är alltså färgen på plats! Fiskbensväven har fått sitta kvar, men allt är vitt och fräscht i alla fall!Dessutom har vi hunnit med ett tag i trädgården, ivrigt påhejade av svärföräldrarna som tittade förbi en sväng idag. Nu är gräsmattan klippt för första gången, väldigt skönt!

Vi två

Jag måste bara visa ett foto av oss som togs i helgen. Det är inte ofta vi hamnar på samma bild, men i lördags när vi strosade runt på Piren i Jönköping passade jag på att fota lite. Detta uppmärksammade en trevlig herre som erbjöd sig att ta en bild av oss tillsammans.

Det var en varm och solig kväll som verkligen gav försmak på sommaren!


Föräldrautbildning

Idag har vi varit på vår första föräldrautbildningsträff. Vi var ett sällskap på sex par som väl egentligen bara hade våra graviditeter gemensamt. Alla andra var så unga! Jag kände mig verkligen som tanten i sällskapet. Vi fick en föreläsning om graviditetsbsvär och delades sedan upp killar för sig och tjejer för sig för att diskutera lite olika frågor. Inget av det gav särskilt mycket egentligen måste jag säga.

Nästa vecka ska det visst handla om förlossningen och det vankas studiebesök på förlossningsavdelningen. Det hade varit mer intressant, men då är jag bortrest med jobbet och missar det alltså. Och att herr Ericsson skulle massa sig dit själv... ja, sannolikheten är nog större att han föder vårt nästa barn om man säger så!

Jag är lite tveksamt inställd till det här med föräldrautbildning som ni märker. Du som deltagit i liknande övningar, har du haft något utbyte av det och i så fall vad?

RSS 2.0