Sommarvarmt!

Vilken härlig dag det varit. Jag hade egentligen tänkt smita från jobbet riktigt tidigt idag för att hinna jobba lite på brännan. Det dök dock upp lite grejer som jag kände att jag ville avsluta. Trots det hann jag med en timma på beachen. Visserligen ganska sent, så jag är nog inte så mycket brunare nu. Men fantastiskt skönt var det att bara ligga där raklång och småslumra lite i eftermiddagssolen.

På jobbet rullar allt på nu. Ett stort projekt jag kommer att vara inblandad i under hösten börjar få fart, och ett annat som blir mer mitt eget börjar också ta form (även om det fortfarande återstår många formaliteter). Känns lite konstigt bara att sitta och planera och organisera saker som jag kanske inte kommer vara med och genomföra i slutändan. Men det är ju verkligheten i vikariatens och projektanställningarnas värld.

I helgen vankas födelsedagskalas. Varken jag eller sambon fyller dock år, inte just nu i alla fall. Men är man född på sommaren får man räkna med att folk inte har tid/möjlighet att komma för att fira. Därför slår vi ihop våra kalas i år så att folk bara behöver masa sig hit en gång. Jag hoppas att det blir bra =).

Ha en skön helg!

Härlig midsommarhelg!

Jag, som egentligen har lite anti-känslor när det gäller storhelgsfirande, har haft en superhärlig helg! Midsommar firade vi tillsammas med lillebror och hans tjej i vårt föräldrahem. Bara lite enkel grillning, men väldigt trevligt och mycket god mat och dricka. På eftermiddagen hade jag lite tråkigt när männen var upptagna med fotboll. Då passade jag på att binda en midsommarkrans och lånade mammas hårspolar, ganska roligt faktiskt. 

Resultatet;

65514-33

Även resten av helgen har vi spenderat i gott sällskap. Idag har vi varit på stranden en stund, vilket var väldigt skönt. Sambon, som inte tyckte sig behöva solkräm, har en riktigt härlig bonnabränna nu. Jag fnissar bara lite ;-)

Efter en mycket trevlig grillmiddag ute på landet bar det av hemåt. Det är ju faktiskt arbetsdag imorgon, även om det är lätt att glömma bort såna här sköna helger!


Pelargonerna har åtehämtat sig!

Det finns nog ingen som är så lycklig över att se två pelargoner blomma som jag. Men jag ser dessa som ett litet test. Om jag lyckas hålla dessa vid liv ska jag ge mig på lite större projekt nästa år.

Så här ser de ut idag, och jag är som sagt jättenöjd!

 Pelargon 1   Pelargon 2

Nu drar vi snart iväg upp till småstan för lite midsommarfirande, det blir säkert väldigt trevligt! Framför allt ser jag fram emot att höra om hur brodern haft det nere i Tyskland!

Trevlig midsommar allihop!!

Sommarsolstånd!

Jaha, då blir det inte ljusare än så här då... men det känns helt ok. Klockan är över tio och det är inte mörkt än. Lite galet egentligen.

Jag funderar på att flexa imorgon eftermiddag och därmed få en riktig långhelg (åh vad det är lyxigt att kunna göra det!). Om det blir fint väder blir det nog en vända ner till stranden, annars är det en runda på stan som gäller. Om det inte blir riktigt oväder förstås, då åker jag hem och pysslar. Inte så tokigt nåt av det egentligen, väntar med spänning på väderleksrapporten..!

Annars ser jag mest fram emot helgens grillfester uppe i O-hamn, det är alltid roligt att träffa en massa goa människor.

Nyproducerat

Förra helgens scrapträff gav massor av inspiration. Så den har veckan har jag faktiskt producerat en del, vilket är mycket trevligt eftersom det varit segt på den fronten ett tag.

Julklappar

Helt fel ute med julbilder nu egentligen, men jag kände att jag ville bli av dem =)

Bröllop 1  Bröllop 2

Här har jag gått loss med foamstämplarna jag inhandlade på träffen. Tyckte de passade ganska bra till ändamålet (även om jag inte hade dessa bilder i åtanke när jag köpte dem!) Det är inte vi som är brudparet om någon undrar. 

Carra och Frederic

Det här är en total scraplift från en LO i boken "Clean & simple Scrapbooking" av Cathy Zielske. Jag blev kär i den helt enkelt.

Tjejsnack v. 24

Somriga frågor:

1. Är fotbolls-VM sommarens höjdpunkt för dig?
Nej, men det är ganska roligt. Särskilt när Sverige spelar.

2. Kolgrill, el eller gasol?
Vi har en elgrill eftersom vi bor i lägenhet, men inget slår doften från en kolgrill.

3. Bikini eller baddräkt?
Bikini

4. Jordgubbar eller smultron? Om man nu måste välja;)
Jordgubbar

5. Badar du helst i sjö eller hav?
Hav, även om det är tveksamt om man kan kalla Östersjön för hav.

Tjejsnack

Sol och bad!

I helgen tog jag årets premiärdopp i havet! Så tidigt på året har jag nog inte badat sen mellanstadiet. Men det var ju så fantastiskt varmt och skönt! Det är verkligen sommar! Mina armar har haft en lätt skär nyans idag eftersom jag glömde att smörja in dem med solkräm igår, men vad gör det?! Nu ska jag ju sitta inne på jobbet igen...

I lördags var jag på pysselträff. Det var roligt att träffa en massa andra likasinnade. Tyvärr fick jag inte så mycket gjort, men jag tog med mig desto mer inspiration hem. Förhoppningsvis får ni se resultat om några dagar.

Idag har även sambon börjat jobba. Han kommer att vara familjens Ölandsexpert snart. Trevligt, trevligt!


Nytt jobb

Nu har jag börjat på mitt nya jobb. Visserligen har jag jobbat där tidigare, men nu är det helt andra arbetsuppgifter som gäller. Jag tror att det kommer att bli jättebra, och mycket lärorikt! Just nu känner jag mig dock lite mosig i skallen på grund av all ny information. Därför ligger jag lite lågt här på bloggen. Förhoppningsvis har jag nåt roligt att visa upp efter pysselträffen i helgen.


Njut ordentligt av sommaren nu!!

Pelargon-tips

Ibland är föräldrar bara såå bra att ha!

 

Följande korta men mycket givande konversation hade jag med min pappa förut;

 

Jag: Jag vet inte vad jag ska göra, mina pelargoner vill sig inte!

Pappa: Men det går ju knappt att misslyckas med pelargoner!!

Jag: Ja jag vet, men de vill ju inte blomma!

Pappa: Är det så att knopparna skrumpnar ihop?

Jag: Ja precis!! (jag tänker; hur fasen kunde du veta det?!)

Pappa: Så blir det ibland när de drivit upp dem för hårt, det kommer nya knoppar snart ska du se.

Jag: Så du menar att jag inte gjort nåt fel med dem?!

Pappa: Javisst, det har hänt oss massor med gånger. Vattna bara som vanligt ett tag.

 

Tänk att de vet allt… min käre pappa har gett mig ny kunskap och hoppet åter. Jag är glad.

Mot nya mål


Igår var det sista dagen på jobbet. Det känns faktiskt lite vemodigt. Visst hat själva jobbet kännts lite meningslöst emellanåt, men jag kommer att sakna alla goa kollegor. Men självklart känns det roligt och spännande att börja på det nya jobbet nästa vecka! Nu kommer jag att få planera och dona lite mer, vilket verkligen känns som min grej.

Eftersom jag är så snäll bjöd jag mina kollegor på rabarbertårta igår. De verkade väldigt nöjda.

65514-26

En snabbis

Det här är nog världshistoriens snabbaste LO. Bilderna visar oss när vi renoverade ett furubord som vi ärvt. Tanken är att det ska komma en fortsättning med resultatet (dvs det färdiga bordet) också. Jag ska bara fixa ett foto först!

65514-25


RSS 2.0