En mössa

Nu har garnerna som Alvin valde förvandlats till en mössa.
 

Pirater

Idag har vi varit lite kulturella och besökt Kalmar länsmuseum, där de nu bland annat har en utställning om pirater och sjöröveri. Det är roligt att de tänkt så mycket på att barn ska trivas. Där fanns både en ateljé där man kunde pyssla och klä ut sig bäst man ville, och ett gigantiskt lekrum/utställningsrum där en mycket nöjd treåring kunde leka pirat på ett uppbyggt träskepp. Jag tog rygg på Alvin och såg därför inte så mycket av själva utställningen, men Peter sa att den var intressant.
 
 
Det var helt klart en lyckad aktivitet. Men frågar ni Alvin vad som var bäst kommer han troligen att svara: Bilarna! (De hade en trämodell av Ölandsbron, med anledning av dess 40-års jubileum, som man fick köra leksaksbilar på!)
 
 

Spöken

Alvin och jag hade pysselstuga vid köksbordet efter dagis idag. Jag fick idén från senaste Mama-tidningen där de gjort något liknande, och eftersom det var en så enkel konstruktion kunde han göra det mesta själv. Tänk vad man kan åstadkomma med en stuvbit, lite kuddstoppning och en penna! Det verkar som att Alvin tyckte att det var lika kul som jag för han skapade spöken för glatta livet. Kanske har jag hittat en ny pysselkompis?
 
(Spöket nedan har som ni ser hår, och armar på sidorna. Varför inte liksom?!)
 
Ett spöke fick följa med som present till favoritgrannarna. Resten får fungera som Halloween-pynt i fönstret ett tag.

Brutal ärlighet

- Mamma, det ser ut som att du har en ny Axel i magen!
 
Älskade treåring, det är INTE så man fixar sig extra lördagsgodis...

Höstfoto

Hösten visar sig från sin allra bästa sida just nu och jag tänkte att det kunde vara roligt att ta lite kort på pojkarna bland höstlöven. Av erfarenhet vet jag att det inte är det lättaste att fotografera dem tillsammans, men "lägg dig där bredvid Axel en stund så går vi till glasskiosken sen" gjorde susen :-D
 
 
 
Det blev så klart inte så bra som bilden jag såg framför mig i huvudet innan, men har man lovat så har man!
 

Höstfint

Enligt uppgift har det snöat i norra delen av landet idag. Det gör att det känns extra lyxigt att vi fått en så varm och solig dag. Jag och Axel tog en långpromenad och uträttade några ärenden i förmiddags, och var då ute i över två timmar. Det kändes i benen när vi kom hem, men härligt var det!
 
De här bilderna är arrangerade, han åker inte runt så här (även om han skulle tycka att det var hemskt kul)!
 

28: Hösttankar

Min plan för den här hösten var att gosa med Axel, mata Axel, leka med Alvin, följa Alvin till och från dagis, ta en kopp kaffe emellanåt - med eller utan sällskap. Den planen verkar stämma rätt bra för det är ungefär så som min vardag ser ut (bortsett från all städ, tvätt, plock och disk). Men förutom detta fungerar jag också som projektledare för familjen. För att underlätta detta arbete har jag köpt en fin familjekalender som nu hänger i köket och håller reda på oss. I ärlighetens namn är den inte direkt fullklottrad, men min hjärna är i en lätt föräldraledighetsdimma just nu så utan kalendern skulle vi troligen missa alla våra åtaganden.
 
 
Eftersom den här hösten har ett helt annat tempo än livet brukar ha finns en hel del tid för eftertanke. Jag klurar en del på hur jag vill att mitt och familjens liv ska se ut när vi växlar upp temot igen. Det känns bra. 
 

5 månader

Igår blev Axel 5 månader. Det "firade" vi med att gå till BHV och få onda sprutor i låren. Han blev så ledsen, stackarn. Men lyckligtvis gick det över fort och idag har han varit sitt vanliga glada jag.
 
 
 

Tänder

Igår morse upptäckte vi två små tänder i Axels underkäke. Inte konstigt att saker har en tendens att hamna i munnen just nu!
 

Duplo

Duplokonst signerad Alvin Ericsson. Vilken fantastisk leksak/uppfinning det här är!
 

27: Soffbild

Den här soffbilden är några månader gammal och är inte särskilt "snygg". Men jag tycker väldigt mycket om den av helt andra skäl eftersom den säger så mycket om den dagen då Axel föddes. Jag tog bilden en stund efter att vi kommit hem från förlossningen, vilket innebär att Axel är ungefär tio timmar gammal. Alvin, som haft en helt galet omtumlande och lång dag*, tyr sig till mormor som han spenderat dagen med. Egentligen är det helt otroligt att han från första stund sett sin lillebror som en självklar del av vår familj.
 
 
* För er som inte vet så gick det så snabbt att vi inte hann vänta in barnvakt, vilket innebar att Alvin fick följa med oss till förlossningen. Lyckligtvis var det lugnt där när vi kom dit, så en sköterska kunde ta med honom till ett annat rum så att han slapp vara med om själva födelseögonblicket. Strax efter kom mormor och tog med honom därifrån.

En vacker dag...

...ska jag ta det käraste jag har till en riktig fotograf. Sådana beundrar jag verkligen!
 

26: Det käraste jag har

Kommentar överflödig.

Nu har vi höst...

... här vid vårt hus. Oktober är kommen hopp falala la.
 
Några av fynden på Skördefesten pryder nu vår Entré. I helgen är det nog dags att sätta utemöblerna i vinterförvaring och att klippa gräset en sista gång. Varje årstid har definitivt sin charm, men herregud vad fort det går! Det känns som att det var nyss vi laddade för sommaren!

Skördefesten

I helgen tog jag med mig mamma, pappa och Alvin till Öland och Skördefesten. Vi hade inte tid till att åka runt och titta på en massa olika ställen så jag valde två säkra kort, Gårdby Kafé och Lanthandel och Eriksöres bymarknad. Det blev en mysig utflykt som bjöd på en massa sol, gott fika, trevligt sällskap, en regnskur och lite shopping.
 

RSS 2.0