Mössprovning

För ett tag sedan virkade jag en varm vintermössa till Axel. Sedan dess har det varit ganska varmt så han har använt tunnare mössor. Nu, när kylan är här, har han självklart vuxit ur mitt alster. Ja, ja, den var kul att göra i alla fall!
 
 
 

Ett kort!

Jag har inte gjort ett enda kort sedan vi hälsade Harry välkommen till världen i somras. Jag har helt enkelt inte haft någon lust. Men inför en tjejfest förra helgen fick jag en direkt förfrågan att göra ett, och då kändes det lite kul igen.  Här är resultatet.
 
 
Vi får se om jag lyckas skrapa ihop tillräckligt med inspiration för att skapa julkort de närmaste veckorna.

Julpyssel

Alvin och jag trotsade ruskvädret, tände ett ljus och satte igång med julpysslet. Några tändsticksaskar fick lite ny design med hjälp av överblivet scrapbookingpapper. Det gick jättebra, även om Alvin hade lite svårt att förstå att man inte skulle limma på papprets fina sida. Askarna är bättre begagnade, men vad gör det när de är så här fina?
 
 

Blek eftermiddagssol

Det skulle bli fint väder idag, så jag hade lovat Alvin att vi skulle åka till Skälby och leka. Det dröjde tyvärr till efter lunch innan solen visade sig, men eftersom jag lovat fick vi ta oss en tur. Det var ganska kylslaget men lite blek eftermiddagssol och frisk luft fick vi njuta av i alla fall.
 

Virkad mössa säljes

Jag har lagt ut en liten bebismössa på Bloppis-sidan som jag säljer till förmån för barncancerfonden. Kolla in om du har lust!
 
 

Sova som en bebis...

...har fått en ny innebörd.
 

Mestspö

Ibland ställer jag mig frågande till den galna konsumtionshets som finns, inte minst kring barn. Vi får leksakskataloger i brevlådan var och varannan dag och mor- och farföräldrarna började för länge sedan fråga vad de skulle köpa till pojkarna i julklapp.
 
Det fina med just barn är ju deras fantastiska fantasi. Igår knåpade jag ihop ett metspö av en pinne, ett snöre och ett fäste till ett duschdraperi. Ni anar inte hur många "fiskar" vi fiskat med det!
 

Axel sex månader

Vår älskade lill-plutt blev sex månader häromdagen. En riktig söt-nöt är han!
 

Armband

Intresset för virkning har inte lagt sig. Nu har jag blivit ett armband rikare.
 

Mat

Axel var lite trög i starten när det gällde att börja med smakportioner. Det tog närmare en månad innan han kom på vad han skulle göra med det där som vi envisades med att föra till hans mun. Men när han väl kom på det gick det undan. De vanliga första smakisrätterna med mosade, kokta potatisar och grönsaker ratades å det grövsta. De "riktiga" rätterna gillar han däremot. Idag har det exempelvis mumsats på lasagne med god aptit. Eftersom han redan har tänder funderar jag på att testa att ge honom burkmat för åtta månaders bebisar redan. De kanske smakar mer, och det verkar han uppskatta.
 

Bloppis

Jag har startat en egen blogg-loppis (bloppis). Välkomna in och fynda!
 
pysselmaja.blogg.se/bloppis

Höstlov

Eftersom Alvins vistelse på förskolan följer terminstiderna så har han haft sitt första höstlov. Tyvärr har vädret varit riktigt tråkigt så det har blivit mycket tid hemma (inne) och i ärlighetens namn har jag och min älskade treåring gått varandra på nerverna emellanåt. Men självklart har det varit mysigt också. Vi har bland annat läst massor med böcker, sett på film och byggt med Duplo. Några dagar spenderade vi i Oskarshamn och det innebar så klart massor med trevligt sällskap.
 
Höjdpunkten var utflykten till Astrid Lindgrens Värld som jag drog med mamma och pojkarna på. Det var jättemysigt med höstmarknad och teaterföreställningar och alldeles lagom mycket folk. Dit får vi åka snart igen, för trots att Alvin var proppmätt på intryck och upplevelser när vi åkte därifrån finns det mycket kvar att upptäcka!
 
 
(Under Oskarshamnsvistelsen jag gav min post-gravida kropp det ultimata testet - ett Body Combat pass. Kroppen svarade med att ge mig ordentlig träningsvärk, men inga andra krämpor. OK-stämpel med andra ord! Det känns härligt att inte känna av några fysiska begränsningar längre.) 
 
 

RSS 2.0