Egen stol

Idag har familjen varit på IKEA för att handla lite smått och gott. Det viktigaste var en matstol till Alvin. Han är egentligen i minsta laget för den så han får bara sitta korta stunder. Men som han gillar att få sitta med vid bordet!


Grattiskort

Ett litet kort som mamma fick i helgen.


Malmö

Vi har spenderat helgen i Malmö för att fira mammas födelsedag. Det har blivit en massa god mat och kvalitetstid med hela familjen och delar av släkten. Jag hoppas och tror att mamma är nöjd med arrangemanget.

Det var första gången Alvin var ute på en så lång resa och det har gått riktigt bra. Men visst blir det lite annorlunda när han är med. Vi hade nog inte planerat in en fikapaus på vägen ner annars till exempel. Fast det var ju å andra sidan riktigt trevligt!Det blev inte så mycket shoppat heller, eftersom sonen inte var så förtjust i besök i butiker. Lyckligtvis var det strålande väder i lördags så jag gick upp och ner på gågatan med vagnen och tittade på folklivet istället.


En liten, liten tand!

Tidigare idag satt Alvin i mitt knä och roade sig med att tugga på min hand. Plötsligt kände jag att något rev till på handen, och efter en snabb undrsökning kunde jag konstatera att hans första tand börjar komma fram! Det händer mycket i vår lilla killes liv just nu =)

Gratisbio

Häromdagen löste jag in lite poäng hos Gratisbio och fick ett rikspresentkort i brevlådan! Det planerar jag att utnyttja i helgen när vi ska till Malmö och shoppa lite.

 

Om du inte redan är medlem så kan jag rekommendera den här sidan. Blir du medlem via bannern nedan får du 75 poäng, sen räcker det med ytterligare 125 så är du uppe i 200 poäng = ett presentkort på 50 kr =)

 

 

Poäng kan man samla till exempel genom att besöka hemsidor, delta i tävlingar, tacka ja till erbjudanden eller genom att shoppa i nätbutiker (min favorit!). Presentkorten kan utnyttjas hos nästan alla butikskedjor, som HM, Lindex, Kicks, Stadium, LagerhausEller till biobiljetter förstås. Trevligt, trevligt!


Smakportioner

Vi har börjat ge Alvin lite smakportioner. Morotspurén vi testade första dagen var ingen höjdare, men potatispuré och mosad banan har slunkit ner väldigt enkelt. Idag testade vi banangröt och det var en riktig succé. Han blev lite arg mellanåt, men bara för att jag inte var tillräckligt snabb med skeden =).


4 månader

Vår lilla plutt börjar bli en stor kille. 4 hela månader härom dagen!


Rull, rull

Alvin har lärt sig en ny konst, nämligen att rulla!


Den här synen mötte mig tidigare idag. Så la jag honom INTE :-D

Kändis i lokalpressen

Som flera av er noterat var jag (och Alvin) med i lördagens Barometern. En reporter och en fotograf var utanför öppna förskolan för några veckor sedan och ställde frågor om barnvagnar. Det blev tydligen ett helt uppslag med oss och några av de andra mammorna som brukar gå på babycafét.


Fars dag

Alvin gjorde ett fint fotavtryck på öppna förskolan i veckan som han gav till sin pappa i morse. Peter har alltså för första gången blvit uppvaktad på fars dag. En stor dag i den lilla familjen!Shoppingdag

Idag har hela familjen varit på en shoppingtur ute vid Hansa City. Vi var lite nyfikna på det nya modehuset som öppnade där härom veckan. Extra trevligt var att delar av Peters familj rest ner från Oskarshamn och höll oss sällskap i butikerna.

Det blev lite smått och gott som fick följa med hem. Bland annat kunde vi inte låta bli att köpa den här pyjamasen till Alvin. Det står nämligen "I'm growing taller everyday" på den, och det är ju precis vad vår lille herre gör!


Bild från lindex.se, kollage av mig


Kalaskläder

I lördags hade vi fullt upp med annat så det var inte riktigt läge att ta porträttfoton av Alvin. Men idag satt jag på honom hans fina kalaskläder igen och tog några bilder som minne av hans namngivningsfest.


Alvins fest

I lördags hade vi alltså namngivningsfest för Alvin. En massa familj och släkt samlades för att fira honom, och jag hoppas att alla hade en trevlig kväll. Vi inledde med en kort ceremoni där vi läste en dikt, berättade om hur Alvin fick sitt namn, spelade en sång, tände ljus och skålade.

Alvin fick en massa fina presenter, så nu är jag väldigt sugen på att börja inreda hans rum. (Men han behöver inget eget rum än, och har heller inga möbler förutom vaggan så det fixet får jag spara ett tag till.)

Välkommen till jorden

Igår hade vi namngivningsfest för Alvin. Vi hade en kort "ceremoni" där vi bland annat spelade den här låten som jag tycker är jättefin.


RSS 2.0