Vecka 30

Så får man äntligen skriva en siffra som börjar på 3, vilket innebär att slutet på den här resan så smått börjar närma sig! Just nu längtar jag väldigt mycket efter att kunna ta en lång härlig promenad, där jag själv bestämmer tempot.

Idag har jag varit hos barnmorskan och fått siffror på att allt är som det ska med oss båda. Jag börjar dock närma mig gränsen för HB-värdet, men jag hoppas att en kur med broccoli, jordgubbar och kanske lite Blutsaft ska hålla järntabletterna borta.

Vårkänslor

Idag när jag åkte hem från jobbet var det 12 grader varmt och strålande sol. Snacka om vårkänslor! Känslan förstärks ytterligare av den här söta blomman som pryder vårt köksbord.


Slytta på dig!

Sedan någon månad tillbaka har vi en liten nattvandrare som framåt småtimmarna kommer och klappar mig på kinden och med vädjande röst frågar om han får sova i min säng. Det får han alltid (även om skönhetssömnen ofta blir lidande).

Men i natt bytte han plötsligt taktik. Han kröp upp i sängen direkt, gav mig en ordentlig knuff och utbrast "Slytta på dig!".

Sova hela natten i sin säng känns ganska avlägset just nu :-D

Födelsedag x2

Idag är det inte mindre än två härliga tjejer som vi känner som fyller år.


Grattis Camilla!


Grattis Molly!

Ett kort

Häromdagen skickade jag iväg ett kort till någon som behöver krya på sig.


BF, fast ändå inte

Det slog mig att om bebis nummer två stannat i 40 veckor istället för 8 så hade den varit leveransklar idag. Men det känns faktiskt som en helt vanlig dag eftersom vi har ett nytt magiskt datum att se fram emot. Vår familj är helt enkelt en samling sommarbarn!


Vecka 28

En mamma, en mage och en gästartist...


Vardagslyx

Lite vardagslyx en sketen vabruaridag.


Fina sockor

De här fina sockorna kom med posten till Alvin igår. De har kommit väl till pass idag när vi är hemma och försöker kurera hans hosta.


Redan fixerad?

Jag misstänker att bebisen redan börjat fixera sig. I så fall väntar 13 veckor med skavsårskänsla mellan benen. Halleluja!

Har jag nämnt att jag längtar till maj?

Bakat semlor

Idag har jag försökt mig på att baka semlebullar för första gången. Som tur var fick jag hjälp av Alvin när det var dags att forma bullarna!Provsmakningen sker till fikat framför Melodifestivalen ikväll.


Update: Jag som inte ens är särskilt förtjust i semlor har hunnit klämma i mig två olika versioner i helgen. En traditionell med mandelmassa i och en med vaniljkräm och mosad banan (som uppskattades väldigt av grabbarna). Tur att bullarna är små så att semlorna blir därefter!

Att läsa det man vill läsa

Alvin upptäckte lite text på min dator och informerade oss:

-Här står det: Alvin FåR röra mammas telefon!


Hmm... när jag läser samma text står det "5-in-1 card reader".

Lunchpromenader

När man får möjlighet att ta en lunchpromenad i så här fantastiskt väder får det gärna vara vinter ett tag till!


Magen

Så har det gått några veckor till. Storleksmässigt vet jag inte om det är så stor skillnad men den där kulan börjar verkligen göra sig påmind nu. Bebisen sparkas och buffar ordentligt och det börjar kännas trångt därinne. Dessutom får jag sammandragningar ganska ofta. Jag har bestämt mig för att inte gå på några fler pass på Friskis utan nöja mig med lite hemmaträning för att hålla den värsta ryggsmärtan borta.


Pulkabacken

Dagen började med över 20 minusgrader så jag var tveksam till om det skulle bli någon utevistelse idag. Men solen värmde på bra så efter lunch fick jag tillsammans med mamma och pappa med mig Alvin till pulkabacken. Tyvärr var han inte särskilt intresserad av att åka nerför backen, men mamma lyckades i alla fall lura honom till att sätta sig på snowracern och sen fick hon dra honom hem. Alltid något! Vi fick i alla fall en liten dos av solljus och frisk vinterluft, och förhoppningsvis kan vi göra ett nytt försök i backen nästa helg. Frågan är bara hur vi ska få trots-mannen att tro att det är hans idé...


Den ryska snökanonen

Vi blir tydligen attackerade av en rysk snökanon. Spännande värre!


Fotobok

Jag har sedan länge gett upp tanken på att scrappa mina foton. Det finns inte ens en bråkdel av den tid som skulle behövas för det. Men jag tycker att det är synd att bara ha våra foton digitalt, så jag har börjat göra en fotobok med ett urval av bilderna från förra året. Det känns som en bra kompromiss, så sådana här sidor sitter jag och knåpar ihop på kvällarna. Det finns färdiga mallar att använda där man beställer sin bok, men det är ju roligare att fixa själv!RSS 2.0