Glad Påsk

Jag och grabbarna önskar alla er som vi inte kommer att träffa i helgen en riktigt glad påsk!
 

Påskpyssel

Det gäller att hitta på inomhusaktiviteter nu när det blåser ishavsluft ute. I helgen pysslade Alvin och jag ihop lite påskpynt. Han tyckte att det var roligt och jobbade länge med att välja och trä pärlor. Men sedan dess har han totalvägrat att göra fler. Han kanske tänker att resultatet inte går att toppa?!
 
 
 

Hemgjort rispynt

Jag fick en släng av pyssellust i helgen och svängde ihop någa dragspelsblommor av ett mönstrat papper jag hade i gömmorna. De får fungera som påskrispynt i år.
 
 
Uppdaterat: Jag fick en fråga om hur jag gjort blommorna. Här kommer en beskriving.
* Klipp till en pappersremsa, ca 3 * 30 cm
* Vecka remsan (som man veckar smällkarameller)
* Limma ihop ändarna så att remsan bildar en tub. Låt torka.
* Klipp ut en cirkel i ganska graftigt papper som är ca 3 cm i diameter.
* Platta ut tuben så att det blir en blomma (kan vara lite pilligt) och limma fast cirkeln på baksidan.
* Låt torka under press
* Pynta blomman om så önskas.
 
Dessa har alltså en "ful" baksida, vilket inte är idealiskt när de ska funka som rispynt. Men hänger man dem lite taktiskt så de hindras från att snurra så funker det.

Snöig sandlåda

I morse kom Alvin på att han ville gå ut och bygga ett sandslott. Eftersom vi inte hade nåt bättre för oss bylsade jag på oss en massa kläder så att han själv kunde testa och därmed inse att det inte gick. Tyvärr var snön lite för kall så det gick inte ens att bygga ett snöslott. Men lite sol och lite frisk luft fick vi i alla fall.
 
 
Nu hoppas jag innerligt att det inte blir så många fler foton på den där outfiten. Vi vill ha vår och lättare kläder!

Påsk i midvintertid

Vintern verkar inte vilja släppa taget, men trots det vankas det ju faktiskt påsk. Nåt härligt vårarrangemang med minipåskliljor och annat fint är inte att tänka på, men igår gjorde vi ändå ett tappert försök att påskpiffa på framsidan. Alvin skulle absolut ha turkosa fjädrar, och de passar ju extra bra nu när de matchar snön.
 

Antiklimax

Vi hade lovat Alvin att han skulle få vara uppe och titta på Melodifestivalen och framför allt Sean Banan ikväll. Han har varit grymt laddad hela dagen och vi bänkade oss i god tid med läsk och kakor (och lite vin) framplockat. Väldigt övertrött väntade han tålmodigt på att det skulle bli Sean Banans tur. Till slut var det äntligen dags! Då utspelar sig följande konversation:
 
Alvin: Jag måste bajsa!
Jag: Måste du verkligen göra det nu? Sean Banan sjunger ju äntligen!
Alvin: Jag tror inte att bajset vet att jag tittar på Sean Banan...
 
Älskade vännen. Nöden har visst ingen lag.

10 månader

Idag är det 10 månader sen lillen kom till jorden, en dag i maj när göken gol =)
 

RSS 2.0