Smålandsturné

Oj, så skönt med kortvecka. Imorgon är det redan dags för helg igen! Om förra helgen gick i arbetets tecken för vår del kommer den här helgen gå i det sociala. Vi kommer att besöka Oskarshamn, Nässjö och Jönköping de närmaste dagarna och planerar att hinna med att både umgås med en massa vänner och att rå om varandra på tu man hand.

Eftersom vi kommer att vara lite upptagna i sommar blir det inte så mycket resande för vår del då. Därför passar vi på nu.  Tyvärrr har vi långt ifrån obegränsat med både tid och pengar för tillfället så den här lilla Smålandsturnén får fungera som en så kallad babymoon för oss. Fashionabelt värre, eller hur?!

Passar på att önska er vi inte kommer att träffa en riktigt skön valborgshelg (med eller utan eld)!Trädgårdshelg

Ungefär så här har vår helg sett ut...

...alla har jobbat hårt utom jag ;-)

Vi har haft en riktig trädgårdshelg, med strålande solsken och allt! Vi inledde gårdagen med att investera i en trädgårdsmöbel. Det kändes som att det ver hög tid för det nu när våren verkligen är här. Den var enkel att montera och kom snabbt på plats på altanen. (I veckan ska vi komplettera med dynor och då blir det jättefint!)

Efter lunch fick vi besök av mor och far som efter en god kopp kaffe var snälla och hjälpte oss med Operation trädgårdsröj. Detta har vi fortsatt med på egen hand idag så nu ser allt betydligt mer välvårdat ut och vi behöver inte skämmas lika mycket längre när grannarna går förbi!

Det känns som att vi hunnit med en hel del i helgen och det känns jätteskönt. Snart kanske vi kan börja se vår lilla hus som ett hem och inte som en lång "att göra-lista"...


Bilderna ovan talar naturligtvis inte sanning,  jag har faktiskt också gjort en massa nytta i helgen. Men eftersom jag är den flitigaste fotografen i vår familj finns inte mitt arbete förevigat. (Bilden på mig är för övrigt tagen med självutlösaren!)

Inte så mycket nytt

Det händer inte så jättemycket spännande här just nu. Vi håller på att fundera fram och tillbaka över diverse inköp som ska göras. Inga större saker egentligen, men mattor, gardiner, förvaring, utemöbler och annat smått och gott står på inköpslistan och de kommer ju inte hem till oss av sig själva om man säger så. Vi har i alla fall äntligen beställt köket på IKEA, så i mitten på maj är det förhoppningsvis installerat och klart!

I helgen vankas det fint väder har jag hört så då är det nog dags för ett nytt ryck ute i trädgården.

Lite tjockisfunderingar

Jag är nog lite trögtänkt, men det händer fortfarande att jag glömmer bort att jag är gravid. Men blivande konståkerskan/hockeyspelaren är väldigt duktig på att påminna mig genom en rad gymnastiska övningar. Det är en väldigt märklig men samtidigt härlig känsla att så tydligt känna att någon rör sig inuti magen.

Jag skulle gärna vilja dela med mig mer av detta med P, men varje gång han lägger handen på min mage blir det kav lugnt därinne. Till viss del får han dock skylla sig själv eftersom han tappar tålamodet efter bara några sekunder och krasst konstaterar att ”äsch, han vill ju inte!” (´han´ är för övrigt arbetsnamnet vi använder, trots att vi inte har en aning om vilket kön barnet har)

Annars räcker det med att sänka blicken för att bli påmind om hur det ligger till. Jag ser nämligen inte mina fötter längre (om jag inte fuskar och lutar mig framåt!).


Det har hänt flera gånger senaste veckan att jag fått kommentaren ”Så tjock du har blivit!”. Vad svarar man på det?
- Ja, jag har bestämt mig för att skippa Beach-09
- Ja, det blir ju lätt så när man väntar barn
- Kul att du noterat det
- Jaså, det tycker inte jag
- Mm, jag har svalt en fotboll
- Annat?

Att jag själv förundras över den ständiga tillväxten av min kropp är en sak, men hur förvånande kan det egentligen vara för andra att någon som varit gravid i 6 månader är rund om magen?

Vardagslyx

Idag hade jag en ansiktsbehandling inbokad efter jobbet. Det kändes som en bra idé att göra en ordentlig "vårstädning" av ansiktet inför sommarens påfrestningar. Dessutom är det väldigt skönt att bli ordentligt ompysslad. Idag blev det dock lite väl avkopplande eftersom jag började höra konstiga ljud medan ansiktsmasken verkade. Efter ett tag insåg jag att det var jag själv som snarkade!! Tur att hudterapeuten hade lämnat rummet tillfälligt då :-D

Härliga lediga dagar

Påsken sjunger på sista versen för den här gången, och vi har några riktigt härliga lediga dagar bakom oss. Mycket tid har spenderats tillsammans med våra familjer. Vi inledde firandet med en middagsbjudning med mina bröder och deras sambos hemma hos oss på skärtorsdagen. Sedan har vi spenderat några dagar hos våra föräldrar uppe i Oskarshamn. Där har vi blivit ordentligt bortskämda med en massa mat och godis!

Vädret varit helt strålande nästan hela påsken, så några timmars utomhusvistelse har minsann lett till att fräknarna börjat visa sig!

Idag har vi bara varit hemma. Några timmars välbehövligt trädgårdsarbete har det blivit för min del, liksom ett pass på Friskis. Det känns lite konstigt att det är vanlig arbetsdag imorgon, jag har verkligen kommit in i ledighets-lunken. Tur att det är en kortvecka som väntar!


De har söta mini-påskliljorna möter oss varje gång vi går in eller ut genom vår ytterdörr numera.

Vår i luften

När jag var ute och promenerade tidigare idag fick jag syn på en massa blåsippor och vitsippor. Några fick följa med mig hem, och gör mig glad varje gång jag tittar på dem. Det är verkligen vår i luften!


Inte riktigt som planerat

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Jag hade så mycket planer för helgen och kände mig så peppad. Jag har också hunnit med en hel del. Men tyvärr glömde jag ta med i beräkningen att jag har mindre energi numera. I eftermiddags tog det bara tvärstopp, och jag ville helst bara gå och lägga mig och sova.

Jag har hittills lyckligtvis haft en problemfri graviditet, men trots det skulle jag mer än gärna lämna över den till Peter om det var möjligt.

Han behöver inte
- få nattsömnen störd av toa-besök
- tänka på vad han bör äta för att ge barnet så bra förutsättningar som möjligt
- tänka på vad han inte ska äta för att slippa ge barnet missbildningar
- undvika allt som innehåller alkohol
- dra ner på/modifiera träningen
- leta förtvivlat efter kläder som han får plats i och ser anständig ut i
- oroa sig över hur det ska gå till att få ut barnet ur kroppen
- få ben som ser ut som en världkarta
- svara på en massa frågor om viktuppgång och andra kroppsliga (normalt sett privata) saker
- vara fumlig och klumpig och ständigt pikas för det
- gå upp en halvtimma tidigare för att hinna få ordning på illamåendet innan jobbet
- använda all flextid för att gå på diverse undersökningar
- få förmaningar från kreti och pleti om vad han bör/inte bör göra
- kalkylera med lägre energinivå än normalt
- ha känslor som när som helst kan spela honom ett spratt


Han kan leva sitt liv precis som vanligt mn kommer ändå att bli precis lika mycket pappa som jag blir mamma. Det känns inte helt rättvist!

Helg!

En härlig helg är precis vad jag hoppas att det blir. Vi har inget inbokat, och vädret verkar bli alldeles strålande. Även om inget är inbokat så är att göra-listan ganska lång. Men den innehåller å andra sidan både saker jag vill göra och saker som jag borde, så förhoppningsvis kommer jag att hinna med både att sitta ute i solen (vill) och att tvätta (borde).

Ikväll tittar vi på andra matchen i Elitseriens final. Till Peters stora glädje visas det äntligen ishockey på en kanal som vi har!

Restskatt

Så har det mindre roliga brevet dykt upp i brevlådan. Jag fick en restskatt som var betydligt större än jag räknat med, så det är inte klackarna i taket här direkt. Jag som tänkte att det börjar bli dags att kolla lite på prylar till vår nya lilla familjemedlem lite smått... Nu blir det till att hålla hårdare i plånboken istället. Men vad gör väl det, det är ju jättelång tid kvar tills det är dags för leverans. (Eller hur var det nu?!)

RSS 2.0