Glass - en måndag!

Jag föröker att hålla någon form av diciplin när det gäller sötsaker, både för mig själv och för Alvin. Men idag var det enligt uppgift den sista varma soliga dagen på länge, så jag slog på stort och bjöd på glass och jordgubbar till mellanmål!


Det var så varmt när vi kom hem från dagis att vi fick fika i skuggan på framsidan. Men det varade inte så länge, för en knapp timme senare hade kallfronten dragit förbi och sänkt temperaturen med över tio grader. Tur att vi passade på!

Mors dag

När jag hade varit och handlat tidigare idag möttes jag av en uppspelt son som glatt meddelade:

- Pappa gör en paket. Du ska få vantar!

Att inse när det är nog

Den senaste veckan har jag tvingats lyssna på min kropp och mitt hjärta och helt enekelt ge upp amningen. Innan Axel föddes såg jag inget alternativ än att just amma, det funkade ju så bra sist. Men den här gången gjorde det så fruktansvärt ont att jag helst bara ville skrika rakt ut. Jag föder barn utan smärtlindring, men det här var riktigt svårt att hantera. Eftersom jag ville få det att fungera bet jag ihop ett tag, och fällde många tårar. Men när jag en natt satt på sängkanten och ammade och grät så mycket att snoret droppade ner i ansiktet på Axel insåg jag att gränsen för vad som är rimligt var passerad.

Nu när beslutet är fattat ser jag faktiskt många fördelar. Jag kan köpa nya kläder utan att tänka på amningsvänlighet, bada i havet utan att riskera mjölkstockning, ta ett glas vin eller två när andan faller på, låta Peter ta nattmatningen emellanåt... Men det viktigaste av allt är att Alvin och Axel får en mamma som mår bra fungerar som folk!

Utflykt till Skälby

Vi har haft underbart väder idag så det kändes som ett väldigt bra val att åka till Skälby. Alvin och jag har gjort av med en massa energi på lekplatsen medan Peter och Axel softade i skuggan av några äppelträd. Det bästa av allt är att vi klarade av hela utflykten utan treårs-trots!


Axel

Axel har funnits hos oss en hel vecka nu. Hög tid att ge honom en egen kategori här!

Flygets dag

Idag gjorde vi en utflykt till flygplatsen som arrangerade "Flygets dag". En massa flygplan, räddningsfordon och andra stora maskiner visades upp. Det hade varit en helt perfekt aktivitet om det inte hade blåst så isande kallt att morsans mjölkstinna bröst gick ut i strejk.


Stökigt, sömnigt och mysigt
Läget hos famljen Ericsson just nu.

En födelsedag till

Ja, det blev visst en födelsedag till idag. Vi har nämligen kompletterat familjen med en lillebror! Kl 6.00 föddes den här lille prinsen. 49 cm lång och 4135 g tung.
Födelsedagskort

Idag fyller en kär vän år. Stort grattis!


Besöksrekord =)

Jag har sett på besöksstatisktiken att det är fler än vanligt som tittar in här just nu. Kan det vara så att alla "stammisar" är inne ännu oftare för att få en eventuell bebis-uppdatering? ;-)

I så fall har jag inget att rapportera. Men jag kan ju kosntatera att några av era gissningar visat sig vara fel.

Mamma - 6 maj - pojke
Ann - 7 maj - flicka
Pappa - 8 maj - flicka
Emma - 9 maj - flicka
Svärmor - 10 maj - pojke
Jenny - 12 maj - pojke
Johanna - 15 maj - pojke


Kram på er!

Vagnmobil

Jag har roat mig med att virka en liten mobil till vagnen.


Bebiskort 4:2012

Idag postade vi ytterligare ett "Välkommen till världen" -kort.


Det börjar bli hög tid för en besöksturné hos alla bebisarna!

Det där med namn...

Vi satt tidigare idag och diskuterade namn och stämde av ett av förslagen med Alvin.

- Vill du ha en lillebror som heter xxx?
- Näe! Jag vill ha MIN bebis!Älskade barn, tänk så mycket tankar det måste snurra i huvudet på dig..!

RSS 2.0