Grattiskort

Emellanåt kommer mina papper fram som avbräck till alla flyttplaner. Det här kortet fick svärmor när hon fyllde år förra veckan.


Hus-fix

Nu är vi radhusägare på riktigt! Igår var vi och skrev på en massa papper på banken och hos mäklaren. Eftersom det var mörkt när vi kom hem från jobbet var det inte lönt att sätta igång några husfixar projekt då.

Idag har vi däremot varit ganska flitiga. Efter en stärkande sovmorgon har vi hunnit med att måla tak i två rum, slipa väggar i ett rum och att plocka bort ungefär en miljon skruvar och pluggar i flera av rummen. Dessutom inledde vi dagen med en inhandlingsrunda på Bauhaus. Efter alla år i hyreslägenhet äger vi verkligen ingenting som kan användas till renovering.

Ikväll blir det middag och film. Vi samlar kraft inför morgondagens övningar helt enkelt. Då ska vi inhandla lite mer nödvändighetsprylar och fortsätta med målandet och slipandet. Detssutom får vi besök av svärföräldrarna som förhoppningsvis kan bjuda på lite tips och goda råd.


Peter i full aktion i blivande sovrummet. Vad tycker ni... ska vi behålla den läckra bården? ;-)

En liten bebis

Idag när jag stod och väntade på bussen i duggregnet fick jag det finaste MMS:et på länge. En av mina vänner meddelade att henns familj utökats med en liten kille! Jag är så glad för deras skull, och om jag inte hade de närmaste helgerna fullokade med reoveringsprojekt skulle jag omedelbart ge mig ut på en liten besökstur. Men bebisar är ganska söta när de är en dryg månad gamla också =)

El-krångel

Idag jobbade jag undan lite extra fort för att kunna komma hem lite tidigare för en gångs skull. Planen var att jag skulle softa en stund och sedan börja med maten så att vi kunde äta direkt när P kom hem. Strålande idé tyckte jag. Problemet var bara att vi inte hade någon el i lägenheten när jag kom hem. Efter en vådlig tur uppe på en vinglig pall med ett stearinljus i handen inne i klädkammaren (där proppskåpet finns) började jag ringa runt för att få hjälp. Men ingen verkade kunde förklara varför vi inte hade nån el när alla grannarna hade det.

Efter ett stort antal telefonsamtal och ett besök av HSB-jouren och sedan ännu fler telefonsamtal visade det sig att någon korkskalle på elbolagets kundtjänst tolkat mitt önskemål "vi vill ha el till både den gamla och den nya bostaden under februari månad" som att elen omedelbart ska stängas av!! Efter mycket om och men kom en jourkille och tog bort plomberingen. När han var klar kom han och ringde på och jag är ganska säker på att han ville att jag skulle visa honom översvallande tacksamhet. Det gjorde jag inte.

Scrapsakerna har åkt fram igen

Efter några månader i princip helt utan papperspyssel började mina scrapsaker pocka på min uppmärksamhet under slutet av julledigheten. Två layouter har jag svängt ihop sen dess, båda med inspiration från senaste numret av Scrapbooking m.m. som jag fortfarande prenumererar på. Förhoppningsvis hinner jag göra något mer innan det börjar bli dags att packa ihop inför flytten. Det var ju faktskt riktigt roligt!


Beslutsångest - spara eller slänga

Som jag nämnt några gånger är jag i rensartagen. Oftast är det inga större problem att bestämma om prylar ska sparas eller slängas (eller skänkas). I helgen som kommer får därför ytterligare några lådor lämna vårt hem. Både Stadsmissionen och åtevinningscentralen kommer att få besök. Det är så skönt att göra sig av med en massa "skräp"!

Men en sak har jag beslutsångest över, nämligen alla mina böcker från studietiden. Jag vet att jag troligen aldrig kommer att behöva dem igen, men samtidigt är många av dem så fina och jag har ju lagt så mycket pengar på att köpa dem, och tid på att läsa dem...  Vad har du gjort med din gamla studielittertur?

Lördagsfix

Det är riktigt grått och trist ute idag, riktigt inne-sittar väder med andra ord. Vi har dock vågat oss ut en sväng för diverse ärenden på stan. Vi har fortsatt vårt letande efter en bra soffa, shoppat lite kläder, bytt några julklappar och förbättrat helgstämningen genom att inhandla lite vin och en bukett tulpaner.

På vägen hem svängde vi förbi på Stadsmissionen och lämnade en låda med utsorterade prylar. De blev glada och tog tacksamt emot detta. Det känns ju bra att nån annan kan få glädje både av våra saker och slantarna de inbringar! Jag gissar att det de får ett par lådor till innan vi (jag) är klara med rensningen här.

Huset

Nu är det snart bara tre veckor kvar innan vi får nycklarna till vår lilla radhus. Shit vad tiden går fort! Vår plan är att försöka ha så mycket som möjligt klart i lägenheten innan dess, så att vi kan fokusera på att fixa iordning i huset under februari. Idag har jag dock haft paus i rensandet. Årets första arbetsdag, och träningspass, har sugit tillräckligt mycket must ur mig. 

Passade på att ta en bild av huset när jag var ute och promenerade härom dagen. (Närmaste halvan kommer väldigt snart att vara vårt hem!)

Dags för vardag igen

Nu finns det ingen återvändo längre. Efter drygt två veckors ledighet är det dags att komma in i rutinerna och vardagen igen. Peter har visserligen jobbat några av mellandagarna, men vi har ändå två härliga veckor av avkoppling, kalasande och mys bakom oss.

Första veckan var vi uppe i O-hamn och firade jul tillsammans med våra familjer. Det blev en hel del bjudningar och inmundigande av godsaker kan man säga! Dessutom fick vi en massa fina julklappar. Andra veckan har vi mest varit hemma och slappat. Jag tror minsann att det kommer kännas lite avigt att sätta på sig civilicerade kläder imorgon när jag spenderat de senaste dagarna uteslutande i mysbyxor. ;-)

Lite bilder från vår härliga jul- och nyårshelger.
 

På jakt efter ny soffa

Nytt hus=ny soffa! Vår gigantiska gamla ärvda soffa som man sitter som en hösäck i får inte följa med i flytten. Det är ett absolut krav från min sida. Nu jagar vi istället en mindre, sittvänlig soffa med en bred divan (med plats för två). Den ska också helst vara bädd-bar eftersom vi även fortsättningsvis vill att våra vänner och famljemedlemmar runt om i landet ska känna sig välkomna hemma hos oss.

Detta lilla projekt har vi ägnat en del av dagen åt, genom att besöka stans möbelaffärer. På EM hittade vi en som verkade helt perfekt. Lagom stor, lagom bred divan, snygg, med bädd-del och dessutom förvaringsutrymme för t ex sängkläder! Problemet var bara att den var väldigt hård och inte så skön att sitta i. Vi övervägde ett tag att välja bort komforten eftersom soffan var så bra för övrigt, men vi tog ändå vårt förnuft tillfånga och avstod från att göra en beställning. Vi får jaga vidare helt enkelt.


Nånting sånt här är vi på jakt efter, fast med armstöd på båda sidorna. Tips?  (bild lånad från www.mio.se)

Snö!

Idag har vi fått en massa snö, åtminstone för att vara häromkring. Det fullkomligt vräkte ner stora flingor ett tag!  Men det lugnade ner sig efter nån timma och då passade jag på att ta en promenad. Det var superskönt, och alldeles vitt och härligt ute. Skickar med ett bildbevis nedan.

Annars har dagen mest ägnats åt rensning. Det känns bra att sortera ut och göra sig av med en massa onödiga prylar inför flytten. Jag försöker vara ganska hård i min rensning och har bland annat kastat en himla massa gamla julkort och grattiskort, trots att det bar mig lite emot.

Nu väntar en myskväll med middag och små-kronornas semifinal i JVM på TV.


RSS 2.0