Multitasking

Den här bilden är inte direkt smickrande, men bara för att jag för en gångs skull hamnade framför kameran så tänkte jag att jag kunde bjuda på den. Anledningen till att den togs var att Peter var hemskt nöjd med att ha fixat så att jag kunde dricka kaffe och titta på konståkning samtidigt som jag stekte pannkakor. Så roligt har vi en vanlig lördagseftermiddag :-D
 
 
 

Skridskor

Även den här helgen har vi ägnat oss åt friluftsaktiviteter. Igår begav vi oss till den uppspolade isen nere i stan för att Alvin skulle få testa sina nya skridskor. Detta var tydligen betydligt svårare än skidåkningen. Han hade spaghettiben och ville helst att Peter skulle ge dem båda fart. På slutet kom jag på att vi kunde göra en lek av det och initierade lite tafatt. Då blev det lite roligare och han stapplade på av egen kraft (men med vårt stöd) ett tag.
 
Det var i alla fall härligt att vi kom ut och aktiverade oss lite tillsammans. Vilken tur att det finns männsikor som fixar så att vi kan roa oss med detta!
 

Axel Upptäckaren

Axel har verkligen kommit in i upptäckar-åldern. Han är nyfiken på allt och det här med att kunna krypa öppnar ju massor med möjligheter. Men ibland blir han så till sig och får så bråttom när han får syn på nåt nytt, att han helt glömmer bort kryptekniken. Stackarn.
 
 
(Det som inte syns på bilden är att jag håller fast honom med ena armen för att undvika att han sätter fingrarna på objektvet. Nyfiken var det ja...)

Första gången...

Den här helgen har det blivit flera "första gången" för vår fina treåring. I fredags var han på en ishockeymatch för första gången. IK Oskarshamn mötte Tingsryd (tror jag) och han fick följa med på grabbkväll med pappa, farfar och farbror. Det var tydligen intressant i två perioder, ungefär så länge som popcornen räckte.
 
I lördags var det dags för premiären på slalomskidorna. Efter ett antal sura miner och lite mutor fick han på sig utrustningen och hade sedan väldigt roligt i backen tillsammans med sin privatlärare. Under eftermiddagen hade han pysselstund hemma hos farmor och farfar och ritade då sina första huvudfotingar. Dem fick farmor i födelsedagspresent, men jag hoppas att han gör om det snart så att vi också får ett exemplar. 
 

Slut på rast och vila!

För inte så länge sedan kunde jag sätta Axel på golvet och räkna med att han satt kvar där medans jag gick på toa, satt på kaffe, hämtade tvätt eller nåt sånt i ett annat rum. Nu är det slut med det! Han har visserligen hasat sig fram ett tag, men i helgen kom han på hur man kryper. Det går lite stappligt än men han förfinar tekniken varje dag. En rolig sak är att han är jättedålig på att smyga eftersom han smäller i händerna så hårt i golvet när han tar sig framåt.
 
 
Nu går det inte att fuska med dammsugningen längre. Svarta byxor på krypande bebis. You do the math :-D

Rastning av små pojkar

Även om det är långt ifrån framkomligt överallt efter senaste snöovädret är det en fröjd att gå ut nu, jämfört med förra veckan då det var grått, blött och lerigt. Jag föreslog pulkaåkning idag men Alvin avböjde, så dagens uteaktivitet blev en promenad bort till Konsum. På vägen dit kan man kasta sig i snöhögar, följa djurspår, spana efter gul snö och testa nya vägar. (Går man inte själv kan man passa på att ta sig en lur i vagnen)
 
 
 
 

Hej mitt vinterland

Snön som föll innan jul hade smält bort och det var nästan lite vårvinter i luften. Jag var till och med ute och sprang en dag förra veckan. Men i fredags slog Kung Bore till med full kraft och förvandlade återigen stan till ett vinterland. Det har så klart blivit en del skottande sen dess, och idag roade sig Alvin (med hjälp av farmor och farfar) med att skotta en gång så att han kunde komma fram till lekplatsen.
 

Bilder

Dåligt väder och jobb har bidragit till att Axels 8-månaders bilder tagits först idag. Men han ser ut ungefär som han gjorde i onsdags!
 
 
 

Nya tider

Idag blev Axelfisen 8 månader. Han är stor som en ettåring, har åtta tänder, hasar sig framåt med betydande fart, säger goy goy goy när han är hungrig och är världens goaste och gosigaste bebis.
 
Imorgon ska jag för första gången lämna honom hemma för att åka och jobba. Grabbarna kommer att ha det hur mysigt som helst hemma, och jag kommer fortfarande vara ledig mer än jag jobbar, och jag ser verkligen fram emot lite intelektuell och social stimulans. Men det känns ändå lite vemodigt så här kvällen innan. Kanske för att det plötsligt blir så tydligt. Det här med att få barn har funnits med i framtidsplanerna sedan jag själv var barn. Nu är det avklarat och jag inser att jag måste göra upp helt nya planer. För jag kan väl inte börja tänka på pensionen redan!?

Lek och bus

Efter några välbehövliga mjukbralledagar hemma avrundade jag och smågrabbarna jullovet med att leka av oss ordentligt på Lattjoland. Alvin (och hans kompis) hade såklart en massa spring i benen och Axel var så upptagen med att öva krypning att han glömde att ta sig en lur!
 

Året med familjen Ericsson

 
Nu ser vi fram emot ett nytt och spännande år!

Bokslut 2012

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Ja. Lät bli att färga håret till exempel. (Har aldrig hänt sen jag var 14-15 nånting).

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Javisst. Flera stycken!

 

Dog någon som stod dig nära?

Lyckligtvis inte.

 

Vilka länder besökte du?

Jag stannade i Sverige hela året, och inte ens här har utflykterna varit så många. Men Oskarshamn, Varberg, Göteborg, Öland och Ullared har jag besökt.

 

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

I våras saknade jag träningen väldigt mycket, så jag hoppas att det blir betydligt mer av den varan 2013.

 

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

9 maj såklart. Då kom vår fina Axel!

 

Vad var din största framgång 2012?

Att jag lärde mig hantera livet med två små barn.

 

Största misstaget?

Att jag var så tjurig och skulle klara allt som vanligt, trots att jag mådde skit när jag var gravid.

 

Bästa köpet?

Kan inte komma på nåt särskilt. Kanske stövlarna och skorna som jag köpte till Alvin med 75% rabatt när Eurosko hade utförsäljning.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Förmodligen avgiften till Riksbyggen.

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Dansa - pausa och Var ligger landet där man böjer bananerna.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Utslaget på hela året är det nog detsamma som tidigare.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat kompisar.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Slösurfat.

 

Blev du kär i år?

Nej (Om inte Axel räknas förstås!)

 

Något du önskade dig och fick?

Ja, en fin och frisk bebis!

 

Något du önskade dig och inte fick?

Ja, ett större hus.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Fick besök av mamma, pappa och mina bröder och bjöd dem på blåbärspaj. Gick på stan med mamma där jag fick välja ut födelsedagspresenter.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att jag sluppit vara så fysiskt inaktiv i våras.

 

Vad fick dig att må bra?

Min fina familj såklart. Beslutet att sluta amma. Och den timmes träning på Friskis som jag unnade mig varje vecka under hösten var guld värd.

 

De bästa nya människorna du träffade?

Axel, och de andra bebisarna som föddes i våras/somras.

 

Mest stolt över?

Mina älskade söner. Dem har jag gjort bra!

 

Högsta önskan just nu?

Att jag och mina kära får vara friska och starka.


Kalas, kalas, kalas

Vi är tillbaka hemma efter en utflykt till Oskarshamn där det vankades både ett försenat julfirande och nyårsfest. Smågrabbarna var väl inte direkt i toppform ikväll efter det äventyret, men det får det vara värt. Det är ju faktiskt himlarns trevligt att umgås med nära och kära.
 
Jag hittade en bild i kameran som illustrerar vårt nyårsfirande på ett väldigt bra sätt. Varje period i livet har sin charm!

RSS 2.0