Liten tvätt

Jag har roat mig med att tvätta några små plagg som väntar på att få användas!


Helg!

För mig som har semester spelar det ju ingen roll vilken veckodag det är. Men nu är det helg och det innebär att P också är ledig och håller mig sällskap. Allt blir lite roligare då =). Igår tog vi en tur över till Öland för att bota min lappsjuka. Vi strosade runt lite i Borgholm och fikade länge på en trädgårds-uteservering. Supermysigt! Idag ägnar vi oss åt att fixa lite här hemma, även om vi kostar på oss lite paus så här mitt på dagen när det är som varmast.


Sommarvärme

Den efterlängtade sommarvärmen är här. Alla tar för givet att jag sitter och önskar mig svalare väder bara för att jag är gravid, men det gör jag faktiskt inte. Jag har inget emot att det är varmt och soligt ute. Enda bekymret är att jag har väldigt få plagg som passar både min kropp och väderleken, men nu för tiden har vi ju egen tvättmaskin så jag kan tvätta ofta!


En massa skräp fattigare

Idag har mamma och pappa varit snälla och hjälpt oss med att frakta bort en massa skräp till återvinningscentralen. Eftersom P jobbade och jag 'absolut inte skulle bära något', fick de göra allt jobb själva. Man kan ju få dåligt samvete för mindre.

Väl på plats på centralen insåg nog pappa att jag var lite obekväm med att bara stå och titta på.
- Du kan väl bära bort de där kuddarna till brännbart-containern, föreslog han. Och sällan har man skådat någon bära gamla sunkiga kuddar på ett så exemplariskt sätt!
Bebisförberedelser

Lägger in några bilder från dagen, som verkligen gått i bebis-förberedelsernas tecken. Jag har varit hos barnmorskan för diverse provtagningar och fått en ok-stämpel i rumpan. Dessutom spenderade jag några timmar på stan och inhandlade en massa smått och gott som kanske inte är världens roligaste att shoppa, men som kan vara bra att ha (som järntabletter, stödstrumpor, amningslinnen, blöjor, tvättlappar, skötväska...).

När P fick se vad jag släpat hem fick han ett ryck och monterade ihop skötbordet som stått i en kartong i hallen i en dryg vecka. Himmel så förberedda vi är helt plötsligt! ;-)


Semester i väntans tider

Jag har som sagt ingen vanlig semester eftersom jag går i väntans tider inför vår lilla familjemedlems ankomst. Det är en märklig känsla att h*n kan komma imorgon, eller om ett antal veckor. För att hantera detta på bästa sätt försöker jag varva nyttiga sysslor med ren lättja, det tror jag att både jag och pyret mår bäst av.

Gårdagen såg ut ungefär så här.

1. Promenad i maklig takt i det fina vädret
2. Lunch bestående av rabarberkräm
3. Modifiering av köksgardiner
4. Läsning av diverse lektyr

Midsommar

Trots att vädret inte var det bästa har vi haft en riktgt trevlig midsommarhelg. Midsommarafton firade vi med mina bröder, svägerskor och några andra goda vänner på mina föräldrars baksida. Väldigt traditionellt med sill, lekar och jordgubbar till långt in på småtimmarna.

Det funkar faktiskt riktigt bra att fira midsommar utan nubbe under västen, och att delta i diverse fysiska aktiviteter trots en något oproportionerlig kropp! =)

Några bilder från dagen...

Semester!

Idag har jag inlett årets semester! Men den vanliga semesterkänslan har inte riktigt infunnit sig. Det beror antagligen på att det helt enkelt inte är en vanlig semester. För det första ska den följas av en föräldraledighet på ett år eller så. För det andra upphör min tjänst i slutet av sommaren, så jag har inget jobb att gå tillbaka till. För det tredje ska jag vara ledig själv, P jobbar i tre veckor till. För det fjärde är jag extremt osmidig just nu och pallar inte att ta mig för hälften av det jag skulle vilja.

Det är som sagt lite blandade känslor, men självklart ska det bli skönt att vara ledig och rå om sig själv och sitt hem i lugn och ro. Förhoppningsvis blir det några roliga utflykter också. Jag är tveksam till om det blir några strandbesök för min del den här semestern, men jag kan ju alltid minnas tillbaka till den vita sanden vi njöt av på bröllopsresan!


Kalas

För att fira att vi båda fyller 30 år i sommar och att vi äntligen börjar bli klara med renoveringen av vårt radhus bestämde vi oss för att bjuda in till kalas  i helgen. Om jag inte hade varit så väldigt gravid med allt vad det innebär hade vi ställt till med en hejdundrande fest för alla nära och kära. Nu nöjde vi oss istället med att bjuda in våra allra närmaste, nämligen familjen. Tyvärr var inte riktigt alla på plats, men det blev en jättetrevlig kväll och vi fick flera riktigt fina presenter.

Vi gjorde dessutom ett bra val när vi bestämde oss för att köpa hem mat istället för att ägna hela dagen åt att styra en massa i köket. Man måste ransonera sin tid och kraft ibland.

Köksrenovering del 7

På söndagen kom Peters föräldrar förbi för att ge oss ett handtag. Det slutade med att herrarna slet med att sätta upp nytt gips bakom diskbänken, medan jag och svärmor i lugn och ro strosade runt på IKEA. Ärligt talat tror jag att alla var nöjda med den fördelningen =)Gardinstångsprojekt

Vi har kommit in lite mer på finliret när det gäller fixandet här hemma. En sådan sak är gardiner och gardinstänger. För ett tag sen fick jag för mig att jag ville ha vita gardinstänger i vardagsrummet. Men det har visat sig inte helt enkelt att få tag i. Dessutom hade vi redan stänger som följt med från lägenheten som P tyckte dög alldeles utmärkt.

Därför fick jag idag ett infall och började måla våra gamla stänger med vit färg som blivit över från renoveringen. Jag har bara hunnit med en strykning än, men jag tror att det blir himlarns bra. Snyggt, miljövänligt och kostnadseffektivt med återbruk!


Köksrenovering del 6

Idag har vi äntligen fått rätt spishäll levererad och installerad. Lyckligtvis hade jag inga möten eller liknande inbokat på jobbet så jag har kunnat komma ifrån för att åka hem och släppa in leveranskillarna och elektrikern under dagen. Nu väntar vi bara på bänkskivan...

För att minnas hur arbetet avancerat kommer här bilder från förra lördagen då vi kavlade upp ärmarna och lade in nytt golv. Det gick faktiskt riktigt smidigt och utan större missöden. Lönen för mödan var att se den fantastiska skillnaden mellan det gamla missfärgade gröna plastgolvet vi hade innan och det nya ekgolvet.


Välbehövlig paus

I helgen har vi kostat på oss en välbehövlig paus från allt vad hemmafix heter. I fredags åkte vi upp till O-hamn för att fira att Peters kusin tagit studenten. Där stannade vi sedan kvar hela helgen. Vi har lyckats få lite solbränna (bonnabränna) efter att ha spenderat en hel del tid utomhus och har hunnit vara lite sociala med våra föräldrar och några goda vänner. Bara trevligt - inga måsten med andra ord.


Svacka

Vi har valt att prioritera att få huset så klart som möjligt innan sommaren. Målet är inte att få ett estetiskt perfekt hem som passar i en inredningstidning. Det vi eftersträvar är ett lättskött och praktiskt hem där vi kan fokusera på viktigare saker än att fixa med sådant som inte fungerar.

Vi har hunnit med massor de senaste månaderna och för varje dag blir vårt hem lite bättre. Men just nu är åtminstone jag nere i en liten svacka, det känns lite tröstlöst när det alltid finns något som borde åtgärdas. Kanske är det en naturlig reaktion när vi ändå är ganska nära, samtidigt som det naturligtvis suger energi när de fysiska förutsättningarna inte är desamma som vanligt. Jag hoppas att inspirationen återkommer snart.

Mors dag

Eftersom jag inte är någon mamma än, utan är kvar på gödgris-stadiet, blev det naturligtvis ingen uppvaktning för min del på mors dag i helgen. Men efter några dagar med lite småkrämpor kopplade till bullen i ugnen unnade jag mig en liter dyra Öländska jordgubbar dagen till ära. De var riktigt goda, och självklart fick blivande pappan smaka!


Arbetssam pingsthelg

Pingsthelgen som passerade bjöd på strålande solsken och något som verkligen kan liknas vid sommarvärme, och jag spenderade faktiskt en liten stund i solen på vår baksida. Det blev en riktig hemmahelg eftersom vi för första gången på mycket länge varken hade besök eller utflykter inbokade.

Efter en intensiv arbetsvecka hade vi nog egentligen behövt slappa en del, men som vanligt fanns det saker att fixa med här hemma. I helgen har vi fokuserat på förvaring. Efter ett besök på IKEA där diverse förvaringslösningar inhandlades har vi nu fyllt våra skåp och lådor i köket. Det krävde en del tankemöda men jag tror att vi fått till det på ett sätt som kommer att fungera bra. Vi (eller mest Peter) har också monterat ihop ett badrumskåp och tagit bort de anskrämliga hyllorna som satt där innan. En Billy-hylla och ett annat skåp ligger kvar i sina platta paket men kommer förhoppningsvis upp i veckan så att även arbetsrummet och tvättstugan får lite vettig förvaring.

Värt att notera är att det är skönt att återigen ha ett kök som fungerar, även om en del saker fortfarande saknas. I helgen har vi lagat ordentlig mat från grunden och jag har till och med svängt ihop en rabarberpaj. Tänk så lyxigt en fungerande spis och vatten i kranarna kan kännas!

Idag är det ingen vanlig dag

... för idag är det Peters 30-års dag. Hurra, hurra, hurra!

Trots att det är en sketen måndag har vi passat på att fira lite. Jag dukade upp frukost fint i morse och överlämnade några paket. Ikväll har vi avnjutit en god middag på en uteservering nere på stan. Däremellan har det hunnit dyka upp en del blommor och telefonen har ringt flera gånger.

Han tyckte inte att det var något att fira, men verkar ändå glad och överraskad över att dagen uppmärksammats så mycket som den faktiskt gjorts.RSS 2.0