På plats i huset

I helgen var det intensivt arbete med flytt och flyttstädning som gällde. Det var jätteskönt att få det överstökat, men trots att vi fick ovärderlig hjälp med själva flytten var vi ordentligt slitna när helgen var slut. Lyckligtvis prioriterade vi att snabbt få sovrummet och ett provisoriskt TV-rum i ordning så att vi fick någon form av reträttplats.

Resten av huset är fortfarande mer eller mindre i kaos, även om vi jobbar på att bringa ordning. Tyvärr är kvällarna alldeles för korta så vi hinner knappt komma igång med något projekt förrän det är dags att gå och lägga sig. Men i helgen som kommer kan vi förhoppningsvis jobba lite mer intensivt!

Några ögonblicksbilder från i måndags eftermiddag:


Dagen F är här...

F som i 'Flytt' alltså. Efter en månads intensivt renoverande är det alltså dags att flytta in i huset imorgon. Det är snart ett år sedan vi började leta efter en ny bostad, och nu är det alltså dags att byta plats på våra ägodelar och framför allt våra liv. Vi var runt och tittade på ett antal hus i olika områden och i olika storlekar innan vi bestämde oss. Nästan lite komiskt att det vi till slut skulle slå till på fanns precis framför näsan på oss!

Jag ägnar mig just nu åt att flyttpacka så mycket som möjligt och P är borta i huset och fixar lite. Så festliga är vi så här på fredagskvällen :-D

Dags att stanna upp

Den senaste månaden har allt gått i rasande fart. Vi har fattat väldigt många beslut, lagt massor med tid och energi på att planera och på att slipa och måla och fixa. Vi har också gjort av en hel del pengar. Nu har tröttheten kommit ikapp och vi har insett att det här går lite för fort. Därför har vi nu bestämt oss för att dra i alla bromsar för att stanna upp och tänka. Vi behöver känna efter vad som känns viktigt och vad som kan vänta. Vi har helt enkelt varken tid eller ork eller pengar nog för att göra allt vi vill just nu.

Uppdatering

Ibland känns det som att vi är borta i huset och slipar och målar och fixar mest hela tiden utan att vi egentligen kommer någon vart. Men lyckligtvis har jag haft med mig kameran ibland och kan med hjälp av foton se att det faktiskt hänt en del! I söndags hade vi hjälp av våra föräldrar, och det är ju onekligen så att sex personer hinner mer än två, även om man nästan springer på varandra ibland.

Alla tre ”sovrummen” på övervåningen kommer i grova drag att vara klara tills i helgen, och det känns väldigt skönt eftersom det är då flyttlasset går. Februari är verkligen en kort månad! Mycket arbete återstår naturligtvis, men den här veckan får vi i första hand fokusera på att flyttpacka. Det har inte riktigt prioriterats hittills.

Jag hoppas verkligen att vi kan bjuda in till ett hem som inte är i bygg- eller flyttkaos inom kort. Det sociala livet har varit tämligen icke-existerande ett tag nu…


Några ögonblicksbilder från i söndags förmiddag när två av rummen började få ekgolv. Observera gärna den läckra spygröna plastmattan som vi valt att täcka över!

Tapet på plats

Idag har det börjat hända saker! Mamma och pappa har roat sig med att sätta upp vår sovrumstapet, med mönsterpassning och allt. Vi är supernöjda både med tapeten och med arbetet! Dessutom har vi hunnt med att sätta upp lite mer återställningstapet och att börja måla väggarna i arbetsrummet.

Nu känns det jättekonstigt att vi ska gå till våra vanliga jobb imorgon, dem hinner man helt glömma bort i allt renoveringsstök. =)


Dagens bild visar mamma och pappa i full aktion med tapetseringen. Dessutom kan man se att vi faktskt fick lite solljus idag!

Renoveringen går vidare

Idag har vi haft en heldag borta i huset (bortsett från att jag började dagen med att storhandla färg och tapeter på Colorama). Vi har satt upp återställningstapet på väggarna i rummet som ska bli arbetsrum, och rivit tapet och slipat väggarna i blivande sovrummet. Vi som inte är så vana vid den här typen av arbete är ganska så möra nu. Ikväll har vi klämt i oss pizza och ska spana in Melodifestivalen på TV, det är ungefär så mycket vi orkar med!

Imorgon fortsätter vi med husfixandet, men får förstärkning av mamma och pappa som gör en liten utflykt för att hjälpa oss. Tanken är att vi äntligen ska börja måla och tapetsera.


Peter i färd med att sätta upp återställningstapet.

Vardagsdramatik

Den här dagen blev lite annorlunda än vad jag hade tänkt från början. Vi blev nämligen tvungna att utrymma vårt kontor eftersom det kommit in ett bombhot. Så istället för att jobba gick vi till ett närliggande fik och drack kaffe (på initiativ av chefen).

När vi efter en bra stund insåg att vi inte skulle få komma tillbaka in på jobbet  var det en dryg timma kvar innan P skulle komma och hämta mig. Jag bestämde mig därför för att promenera bort till shoppingcentret på andra sidan stan. Detta var himla bra eftersom jag då hann med ett besök i färgaffären och kunde välja ut en ny tapet (en av dem vi beställde igår var tydligen restad hos leverantören) innan det var tid att mötas i mataffären för den inplanerade veckohandlingen.

Inget ont som inte har nåt gott med sig alltså!

Tapet och färger

De senaste veckorna har jag grubblat mig gråhårig över vilka tapeter och färger vi ska välja till alla våra nya rum. Allt sånt behöver nämligen bytas ut inom det snaraste, och eftersom P är färgblind har han överlåtit mycket av dom valen till mig. Roligt, men så svårt! Idag har vi i alla fall varit och beställt tapeter till två rum, eller två väggar egentligen eftersom det är fondväggar det gäller. Sedan ska mycket målas, och det är lite lättare att välja eftersom det inte är några mönster att ta hänsyn till då.

Inspirationen till tapeten vi ska ha i sovrummet fick jag faktiskt när jag zappade förbi slutet på "Arga snickaren" förra veckan. Det blir den här, fast med svart botten. Just färgen var det faktiskt P som insisterade om, och jag tror att det blir jättebra. Bara vi reder ut mönsterpassningen...


Bild från osborneandlittle.com

Det går sakta framåt

Ytterligare en dag i renoveringens tecken har passerat. Taken på övervåningen är i princip klara, och väggarna i vårt blivande sovrum är så gott som redo för färg och tapeter. Vi har också hunnit med en husesyn med svärföräldrarna och ytterligare en shoppingrunda. Nu äger vi till exempel en bygglampa så att vi kan få något gjort även på kvällarna då vi inte kan utnyttja dagsljuset.

Fortsättning följer...

RSS 2.0