Sol!

Efter galet många dagar med gråmulet väder har vi äntligen fått lite sol idag! Alvin och jag var borta på öppna förskolan en sväng på förmiddagen, men eftersom det var så fint väder tog jag med honom ut på en promenad på eftermiddagen också. Det är så vackert ute sådana här dagar att det inte går att sitta inne.


Paus från datorn

Datorn är en riktig tidstjuv för mig. Visserligen får jag massor med kunskap och inspiration genom att surfa på nätet, och det är både roligt och avkopplande att sitta och fixa med foton. Men senaste veckan har jag dragit ner tiden framför datorn till ett minimum. Istället har jag exempelvis ägnat mig åt att besöka mina föräldrar, sätta foton i ramar, ha middagsgäster, städa, planera Alvins namngivningsfest, virka, plantera höstblommor...


Handledsvärmare

Jag har roat mig med att virka lite framför TV:n på kvällarna på sistone. Härom veckan knåpade jag ihop ett par handledsvärmare som kom väl till pass idag.


Batteri-laddning

Alvin har varit ganska gnällig idag. Ingenting har egentligen varit rktigt bra, och jag kände mig ganska dränerad på energi när P kom hem från jobbet. Men efter en middag i hygglig lugn och ro, och framförallt ett träningspass nere på Friskis var batterierna laddade igen. Det är välbehövligt för både kropp och knopp att komma iväg och träna ibland!

3 månaderskontroll

Idag trotsade vi det ruskiga höstvädret för ett besök på BVC. Det var dags för 3 månaderskontroll och vaccinering. Jag var lite nervös inför vaccineringen eftersom jag hört och läst att det skulle vara så hemskt. Men det gick jättebra! Visst blev han lite ledsen, men inte värre än att han blev glad igen efter en stunds amning.

Mätningen och vägningen visade att han fortsätter vara lång och smal (63 cm 5285g). Han följer sin kurva i alla fall.


På väg hem från BVC

Nya leksaker

Jag köpte tre små mjukdjur när vi var på IKEA igår. Dessa knöt jag fast i Alvins lekbåge istället för nallarna som satt där innan. Genast blev bågen betydligt mer spännande! Ombyte förnöjer, även för bebisar.


Alvin 3 månader

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Alvins 3 månaders dag. Hurra, hurra, hurra!


IKEA

Idag har Alvin och jag varit på IKEA med Hanna och lilla Iris. Det gick så himla bra, Alvin satt i babyskyddet i kundvagnen och jollrade hela tiden! Vi fick med oss en massa bra saker hem också, så det var en riktigt lyckad utflykt.

Pyssel, pyssel

Jag har varit väldigt pysselsugen på sistone, men tyvärr räcker tiden inte riktigt till för alla idéer jag har. Förra veckan knåpade jag i alla fall ihop inbjudningar till Alvins namngivningsfest. Jag har snöat in på broderi, paljetter och pärlor på kort märker jag...


Jul jul strålande jul

Ja, vi har knappt kommit in i oktober månad men julen gör sig redan påmind. När mina planer grusades tidigare idag tog jag med mig Alvin på en shoppingrunda istället, och butikerna var i full färd med att bygga upp sina julavdelningar...

Idag har jag dessutom fixat barnvakt så att jag och P kan gå på julkonsert i december. Det blir vår första aktivitet på tu man hand sedan vi blev tre i familjen, och jag hoppas på en supermysig kväll både för oss och för Alvin (och barnvakterna!).


Bild lånad från www.julkonserten.se

Ändrade planer

Idag hade jag tänkt ta mig i kragen och ägna mig åt lite nödvändiga men tråkiga sysslor, till exempel:

* moppa golven
* skura duschen
* köra några maskiner tvätt

Men hur löser man det när man inte har något vatten? (tydligen någon vattenläcka utanför vårt område idag)

Jag är i alla fall glad för att:

* vi hade tvättservietter hemma till Alvins blöjbyten
* jag ammar och inte behöver blanda till ersättning
* att det står en färdig matlåda i kylskåpet


Besök

Peters föräldrar undrade om de fick komma och hälsa på och bjuda oss på söndagsstek idag. Det fick de självklart, men det var ju knappast P och mig de kom för att träffa...


Inne-dag

Det är en riktigt grå och regnig dag så vi har stannat inne och myst idag. Just nu sitter Peter och Alvin och tittar på TV (KFF spelar visst). Jag gör dem nog sällskap i soffan snart.


RSS 2.0