Plötsligt händer det...!


Bebiskort 5:2012

Ytterligare en liten bebis har sett dagens ljus. Det gillar vi skarpt!
 

Bilar, bilar, bilar...

Vårt hem svämmar över av små bilar i alla möjliga färger och former. Trots detta är det racerbilar som står högst på önskelistan inför den stundande födelsedagen. Maj Gaad!
 

Snigeljakt

Senaste dygnet har bjudit på en hel del regn. Följden av detta är bland annat en treåring med massor av överskottsenergi (pga för mycket inomhusvistelse) och en trädgård full av sniglar. Lyckligtvis kom jag tidigare ikväll på ett sätt att kombinera dessa två och skickade sonen på snigeljakt. Han gjorde av med masssor av energi och somnade sedan gott och de infångade sniglarna är ett minne blott. Win - win =)

Midsommar

Vårt midsommarfirande tjuvstartade redan i torsdags då jag och pojkarna var på förskolans midsommarfest. Där var det dans runt midsommarstången och glass till alla barn (och vuxna!). Midsommarafton firade vi hemma hos bror och svägerska. De hade fixat en väldigt trevlig fest med alla de tradtionella inslagen, till och med regnet!  Alvin hade en annan biltokig liten kille att leka med så han hade minst lika roligt som vi!
 

Sommarlov hos mormor och morfar

Jag och småpojkarna har spenderat några dagar i Oskarshamn i väntan på att Peter ska få semester. Vi har kört skiten ur mormor och morfar och även våldgästat en del andra nära och kära. Det har varit supermysigt, men Alvin var som en urvriden trasa ikväll och bad om att få gå och lägga sig vid sju!!


Lycka är...


...egen skörd!

Första leken?

Jag undrar om jag inte bevittnade mina söners första trevande försök till lek idag. Alvin stoppade in en napp i Axels mun som han i sin tur spottade ut. Denna procedur höll de på med om och om igen en bra stund och verkade roade av det båda två, var och en på sitt sätt.

Sommarlov

Ikväll har vi varit på årets sommarfest/vernissage på förskolan. Det blev en mysig avslutning på Alvins förskole-termin, för imorgon startar hans sommarlov!


Så här fin var han dagen till ära - med halsband och allt!

Små utflykter

Jag har förstått att det krävs att jag hittar på olika utflykter och aktiviteter för att hålla storebror på gott humör när vi är lediga hela dagarna. Lyckligtvis behövs det inga avancerade projekt. Att gå till lekplatsen i området intill för att leka och fika duger gott!


Nytt försök

Jag gjorde ett nytt försök att föreviga bröderna.


Fortsättning följer...

Axel en månad

Tiden rusar verkligen fram och idag är det en månad sedan vår lillprins föddes!


Min ambition är att ta månadsfoton på honom på samma sätt som jag gjorde med Alvin. Påminn mig gärna om jag glömmer.


Luktärter

Det är inte mycket som blir gjort i vår lilla trädgård just nu, men ett litet arrangemang med luktärter har jag donat till. Det är första gången jag sått frön (förutom gräsfrön) så det ska bli kul att följa tillväxten av dessa.


Tungviktarbebisen

Idag har jag varit på BHV-besök med Axel, och det är en riktig tungviktare vi skapat! Han har redan passerat fem kilo (5 060 g) och är därmed hela 1 300 g tyngre än storebror vid samma ålder. Ska det fortsätta så här kommer de att vara lika stora på Axels ettårsdag :-D


Goskillen

Axel verkar ha ett större behov av närhet än vad Alvin hade som bebis. Om det beror på att han inte ammas eller att de helt enkelt är olika låter jag vara osagt, men det här är i alla fall en vanlig syn hemma hos oss just nu.


Rabarbersaft

Jag känner mig riktigt huslig eftersom jag för första gången gett mig på att koka saft. Rabarbersaft fick bli mitt premiärprojekt och jag är riktigt nöjd. Den smakar jättebra och har en helt fantastisk färg!


Det får nog bli en omgång till snart medan det är säsong. Men tills dess måste jag skaffa mig en bättre gryta. Den vi har nu är helt omöjlig att hälla från, så en hel del gick bokstavligen till spillo =/

Porträtt av grabbarna

Jag skulle gärna vilja ha ett foto av mina fina grabbar tillsammans, men eftersom Alvin inte gärna rör eller ens sitter nära Axel är det en riktig utmaning. Jag gjorde ett tappert försök i veckan (där jag var tvungen att inkludera mig själv) men resultatet lämnade som synes en del att önska. Men förr eller senare lyckas jag!RSS 2.0