Kom Axel så går vi upp!

Tidigare idag var jag på ovanvåningen och donade med nåt. Nerifrån hör jag plötsligt Alvin säga "Kom Axel så går vi upp!". Mitt hjärta tog ett litet skutt av lycka. De hade ett gemensamt projekt!
 
(I flera sekunder ignorerade jag faktumet att det är en dålig idé att Axel går i trappan utan hjälp av en vuxen, och fantiserade istället om att de i framtiden leker med varandra)

Julkortsfoto

Idag tyckte jag att det var dags att ta årets julkortsfoto. Alvin var hyfsat samarbetsvillig sedan jag lovat att han skulle få ett paket (som han kom ihåg att han fick för två år sedan!). Men Axel går det inte att muta.
 
 

Titta dä!

Precis som sin storebror har inte Axel haft någon brådska med att komma igång med det talade språket. Han är fenomenal på att använda kroppsspåket, men orden slösar han inte med precis. Det som är lite roligt med honom är att när han härom veckan smög igång sitt prat gick han direkt till en tvåordsmening, "titta dä"! Han säger faktiskt "mamma" också, men det är inget han kallar mig, utan ett allmänt uttryck för att påkalla uppmärksamhet. Vi ser med spänning fram emot nästa ord!
 
 

Sjukstuga

Idag vaknade Alvin med feber så det var bara till att ställa in alla jobb- och förskoleplaner och ägna sig åt att skrota runt hemma istället. Jag valde att ha Axel hemma också, och visst var det emellanåt svårt att hitta på aktiviteter som kunde roa både en krasslig fyraåring och en pigg ettåring. Men lite ny kylskåpskonst fick vi till i alla fall!
 
 
 
 

RSS 2.0