Valborg på Skälby gård

Alla barnen ville klappa getterna utom Alvin (som är rädd för alla sorters djur).(Testar för första gången att använda mobilkameran som "riktig" kamera)

Dagens projekt - altanen

Dagens projekt har varit att fixa iordning på altanen så att vi kan ta en fika där när solen och värmen kommer. För att få till detta var vi dessutom tvungna att röja lite i förrådet och gå några vändor till miljöhuset/komposten/återvinningsssläpet. Vi var flitiga värre där ett tag!


Nu ska det bara piffas lite =)

Om vi bor kvar här (vilket vi troligen gör) kommer altanen att byggas om tills nästa sommar, men den dagen den glädjen!

Vecka 38

Vi har sagt till Alvin att bebisen kommer när det är soligt och varmt ute (så att han skulle slippa tjata hål i huvudet på oss redan i februari). För att illustrera att det faktskt är dags för lite sol och värme och därmed bebis snart ålade jag på mig en sommarklänning till den här fotograferingen. :-D På måndag börjar min föräldraledighet så nu är det bara väntan, och lite fix och don, som står på agendan.
Jag har fått några kvalificerade gissningar förresten. (Uppdaterad 120430)

Mamma - 6 maj - pojke
Ann - 7 maj - flicka
Pappa - 8 maj - flicka
Emma - 9 maj - flicka
Svärmor - 10 maj - pojke
Jenny - 12 maj - pojke
Johanna - 15 maj - pojke

Det ska bli mycket spännande att se om någon har rätt! Kanske nån mer som "vet"? ;-)

Krya på dig kort

I veckan skickade vi iväg det här kortet som en "krya på dig" -hälsning. 


Misslyckat trädgårdsprojekt

Jag kan nu konstatera att mitt försök att övervintra pelargoner gick åt skogen. Jag påbörjade återupplivningsförsöket härom veckan, men de är och förblir stendöda...(Tomatplantorna är dock i gott skick än så länge!)

Gissa!

Det finns så många förståsigpåare därute som säger sig veta en himlarns massa om bebisleveranser. Men nu är det upp till bevis! Vem av er vet egentligen bäst?  Skriv en kommentar om när bebisen kommer och vilket kön hen har. (Beräknad födsel är 11 maj)

Kärlek!


10 dagar

Ibland kan 10 dagar vara väldigt betydelsefulla. Peter var på föräldramöte igår där det bekräftades att alla barnen som skolades in på dagis samtidigt som Alvin ska flyttas över till stora avdelningen efter sommaren. Förutom de tre som är födda i juli. Hade han varit född 10 dagar tidigare hade han alltså fått följa med. Det känns lite hårt, särskilt eftersom han börjat få kompisar som han leker mer med. Det blir säkert inga problem för honom, men det känns i det hormonstinna mammahjärtat!

En bra sak är dock att de kommer hinna bygga och öppna ytterligare en avdelning tills det är dags att skola in "bebisen", så de kommer förhoppningsvis få gå på samma förkola när det blir aktuellt.

Vecka 36

4 veckor kvar, varav två på jobbet. Det börjar närma sig!Jag tänker nu börja trotsa alla förvärkarna och röra lite mer på mig. Kroppen tar alldeles för mycket stryk av allt stillasittande, och skulle det bli så att bebisen får för sig att titta ut är det ju inte hela världen.

Vårbruk

Idag har jag roat mig med vårbruk i mycket liten skala genom att plantera om några övervintrade pelargoner och nysådda tomatplantor. Det ska bli spännande att se om det blir något av det!


Filten klar

Det gick snabbare än jag trodde att få filten klar. Det beror till viss del på att den har en väldigt enkel konstruktion, men framförallt är nog anledningen att jag inte varit förmögen att göra mycket annat än att sitta i soffan och virka på sistone. Hur som helst så väntar vi nu bara på att få testa den (en månad kvar till bf igår!).


Påsken över

Vi kostade på oss en extra lång påsk-ledighet, men nu är det dags att avrunda långhelgen och återgå till vardagen. Ikväll tänkte jag plocka undan tupparna och äggen, men jag kan ju alltid pynta bloggen med en liten påskkärring.


Påskafton

Det bästa med påsken brukar vara att man kan vara ute och ha det gott i solen mellan alla bjudningar. Därför kändes det lite snopet när vi vaknade till snöoväder och nästan 10 cm nysnö på påskafton.


Livsnjutarna

Vi slutade lite tidigare idag och hann därför med en fika ute på altanen. Alvin, som egentligen inte ville följa med hem från dagis, konstaterade att "de va gott faktiss".(och ja, jag stillade mitt dåliga mamma-samvete genom att köpa en hatt i påsk-present till min fina plutt-man)

Skärtorsdag

Den här lille mannen ville absolut vara en gubbe med prickar i ansiktet och en hatt på huvudet på dagis idag. Tyvärr hade vi ingen hatt, så fick han nöja sig med prickarna.


RSS 2.0