En liten konstnär

Idag fick jag ett infall och lät Alvin prova på att måla. Först såg han lite frågande ut när jag faktiskt uppmuntrade honom att kladda, men när han väl satt igång hade han naturligtvis hemskt roligt. Att långt ifrån all färg hamnade på pappret framför honom är ju en annan sak =)
Elin på Fredriksberg

I onsdags var jag och tittade på superduktiga Elin Ruth Sigvardsson som spelade på Fredriksbergs herrgård i Oskarshamn. På grund av regn fick konserten flyttas in i deras gamla stall, men en lyckad kväll var det!


Varberg

Vi åkte över till Västkusten och spenderade några dagar hos Martin och Linn. Där fick vi uppleva både regn och sol, och det var väldigt roligt att träffa dem och att se deras nya lägenhet. Under den här resan lärde sig Alvin att säga "Schhh"! Kanske sa vi så till honom några gånger för mycket när han vaknade tidigt och ville att alla andra skulle gå upp :-D


Min födelsedag

När det var dags för min födelsedag hade ett rejält åskoväder fått ner temperaturen ordentligt så vi dukade upp på altanen, med den nya hemtrevliga vaxduken.


Saxnäs

Dagen efter födelsedagen åkte vi med Peters föräldrar till Saxnäs på Öland för en dag på stranden. Alvin passade på att inviga nya badkappan som han fick i födelsedagspresent.


Foto: Sture Ericsson

Alvin 1 år

Så var det dags för Alvin att fylla 1 år! Peter och jag inledde dagen med att sjunga lite falsksång för honom och han såg minst sagt konfunderad ut =). När dagen var över kunde vi konstatera att han hade haft en solig, varm men framförallt rolig första födelsedag.


Kalas

När vi kom hem till Kalmar var det dags att börja förbereda för Alvins kalas. Det var extremt varmt och vi funderade ett bra tag på var vi skulle duka. Till slut kom vi fram till att enda skuggiga platsen var carporten, så där fick det bli. Den var tyvärr väldigt smutsig och skräpig, men vi gjorde vad vi kunde och orkade i värmen för att få det lite fint i alla fall.Hade vi kommit på det lite tidigare hade vi gjort oss av med skåpet och soptunnan (ett av våra "nån dag" -projekt). Nu fick vi nöja oss med att försöka dölja eländet.

En tur till Ullared

En dag tog jag, mamma och Camilla en sväng till Ullared. Det blev en hel del shoppat under våra sex timmar i varuhuset så vi hade en lång men lyckad dag! Våra män var glada över att slippa följa med, och vi var glada över att slippa ha dem med =)Förtydligande: Bilderna är tagna efter att vi lämnat alla varor i bilen och gått tillbaka för att äta middag =). (Mamma vann för övrgt med knapp marginal tävlingen om längst kvitto!)

Strandhäng

Alvin och jag stannade kvar i Oskarshamn några dagar medan Peter åkte hem och jobbade. Vi passade på att prova stranden på Gunnarsö och det gick minsann att roa sig där också!Kepsen hittade mamma i sina gömmor. Den hade mina bröder för sådär 25 år sedan =)

Hos mormor och morfar

Medan vi var ute på vift fick Alvin vara hemma hos mormor och morfar, och de hade haft hur kul som helst ihop! Roligaste leksaken verkar deras trädgårdsslang ha varit.Naturligtvis passade han på att ta sina första riktiga steg när vi var borta!

Vuxentid

Peter och jag var borta från Alvin över natten för första gången. Han fick vara hos mormor och morfar medan vi spenderade ett dygn i Västervik. Inte så vilt och vågat kanske, men det var skönt att spendera lite tid på egen hand.


Bada i havet

Eftersom det har varit soligt och varmt i stort sett varje dag har det naturligtvis blivit en del besök på stranden. Första gången åkte vi ner till vår närmaste badstrand och Alvin älskade att bada i vattenbrynet.


Midsommar

Midsommarafton firade vi hos en kompis kollega i Oskarshamn. Det var årets första riktigt varma dag.


Regnig dag

För första gången på väldigt länge har vi en regnig innesittardag och jag passar på sitta lite framför datorn och fixa. Det kommer att resultera i några retroaktiva inlägg här.

(Vi hade ett ordentligt oväder för knappt en vecka sen, men då slog åskan ut modemet så det var inte så aktuellt att blogga då!)

Han går!

Alvin har äntligen våga släppa taget och gå själv! Han har tagit några steg själv tidigare, men i fredags gick han en längre sträcka för första gången. Tyvärr var Peter och jag bortresta då och fick inte se det, men efter några dagars uppehåll i det självständiga promenerandet gjorde han om det igår. Redan idag har han gått mer än han krypit, även om han helst skulle vilja ha något att hålla sig i (det går ju fortare då)!

Tyvärr har han ramlat och landat olyckligt två gånger idag, så han har två rejäla bulor i pannan lagom till sin 1 års dag. Men vad gör väl det nän man kan gå själv? =)

Sommartider

Sedan en dryg vecka är det verkligen sommartider. Ledigt, soligt och varmt. Jag njuter av sommaren istället för att blogga om den. Återkommer när det regnar =)


RSS 2.0