Babycafé

Idag har vi varit på babycafé på öppna förskolan här i området. Det var lite sång, lite fika och lite mingel med andra mammor och bebisar. Riktigt trevligt faktskt. Alvin var måttligt intresserad av de andra bebisarna, men han flirtade gärnet med mammorna!

Fixa och dona

Det är inte alltid helt enkelt att få saker gjorda när man har en liten kille som har egna idéer om vad som ska göras. Men om man gör saker tillsammans kan det gå ganska bra. Idag har vi till exempel byggt en skåpstomme.


Övning ger färdighet

Ja, övning ger som sagt färdighet! Helt annan syn på livet, bokstavligt talat =)
Dags för morsan att ge sig iväg och träna lite också... blev lite si och så med det förra veckan.

Styrketräning

Trots krassligheten fanns det kraft för lite styrketräning. Men huvudet är så tungt så tungt...


Lite krasslig

Idag hade jag tänkt ta med mig Alvin ner till stan för att shoppa några nya bodys till honom. Men när han vaknade var han lite snorig och rosslig så jag bestämde att vi skulle vara hemma och mysa istället.

Han har dock inte blivit någon riktig karl än, för han gör ju tummen upp trots att han är lite förkyld och krasslig! ;-)


Bröllopsdag

Igår var det vår andra bröllopsdag. Dagen till ära köpte jag blommor till min man.

Blixtvsit på BVC

Idag har jag och Alvin varit på blixtvisit på BVC. Sköterskan skulle kolla på hans svullna ögonlock som jag frågade om när vi var där förra veckan. Hon tittade på det och konstaterade att svullnaden inte blivit mindre och bokade därför in oss på ett läkarbesök nästa vecka. Vi börjar bli riktiga stammisar där.

Nya erfarenheter

Idag har jag vågat mig på inte mindre än två premiärer när det gäller mammalivet. På förmiddagen var Alvin och jag på mamma-barn jympa på Friskis och på eftermiddagen var vi och fikade på stan med en kompis och hennes lilla bebis. Jag var lite nervös för hur det skulle gå, men det hade jag inte behövt vara eftersom det fungerade riktigt bra. Visserligen är det mycket enklare att träna och fika på stan utan Alvin, men han tillför helt klart ett spänningsmoment =)

Datorfritt

Jag har haft en datorfri helg och har istället umgåtts med min familj och goda vänner som varit på besök. Vi har ätit gott och pratat en massa, inte minst om bebisar eftersom de beräknas leverera en kompis till Alvin i början av nästa år!

Nu sitter jag och uppdaterar mig på vad som hänt i Internet-världen över helgen medan Alvin gymnastiserar i sin babysitter.


Fredagsmys

Efter semester och 10 pappadagar har Peter börjat jobba hela veckor igen. Det känns lite ovant för vi har spenderat varje fredag tillsammans hela familjen sen Alvin föddes den 10 juli (en fredag).

Men var sak har sin tid och Alvin och jag har haft en jättemysig dag bara vi två. Vädret har varit alldeles underbart och självklart har vi varit ute på promenad. Vi är faktiskt bortskämda med jättefina promenadvägar i området där vi bor.Nu sitter vi och väntar på att P ska komma hem från jobbet så att helgen kan börja på riktigt. Fredagsmys!

Dagens lärdom

Idag har jag lärt mig att mitt gröna träningslinne är olämpligt att använda just nu. Läckage från brösten syns nämligen VÄLDIGT tydligt på det. :-D

Bröllop igen

Vi har varit på bröllop två lördagar i rad. Det har varit mycket trevligt, och det är faktiskt inte så dumt att påminnas om kärlekens betydelse emellanåt.

Första bröllopet lyckades jag med bedriften att glömma batteriet till kameran hemma, så det blev tyvärr inga bilder därifrån. I lördags hade jag däremot allt på plats, och det var jag inte ensam om :-D


Stora och små gäster

Idag har Alvin och jag haft en massa stora och små gäster hemma på fika. På fömiddagen var en fd kollega här med sin lilla tös som är en månad äldre än Alvin. På eftermiddagen kom en kompis förbi med sina barn (4 år resp. 9 mån). Fullt ös med andra ord!

Alvin verkade tämligen ointresserad av gästerna, men jag tyckte att det var hemskt trevligt att ha någon att prata med som säger något annat än 'aooh' eller 'gah'.

Bröllopskort

Förra helgens brudpar fick självklart ett kort. Det gick i lila och silver för att matcha paketinslagningen. Undrar om någon la märke till det?!Idén har jag stulit från ett kort jag hittat här.

Alvin 2 månader

Idag blev Alvin 2 månader gammal. Han växer och utvecklas hela tiden vår lilla prins.


Smärta och kärlek

Min helg har bestått av smärta och kärlek. Smärtan i form av (inte helt oväntad) träningsvärk. Kärlek för att vi fick äran att vara med på ett vackert bröllop igår.

Medan vi firade våra vänners giftemål fick Alvin massor med kärlek och uppmärksamhet hemma hos sin mormor och morfar. De verkar ha haft en toppenkväll tillsammans.

Träning avklarad

Så var det första träningspasset avklarat, och jag överlevde. Yeehaa! Jag är knappast i god form, men det känns riktigt skönt att komma igång igen. Nästa vecka funderar jag på att dra med mig Alvin på mamma-barn jympa. Jag är mycket nyfiken på hur sådana fungerar.

När jag kom hem ville Peter att Alvin skulle säga 'pappa och jag tittar på hockey', men lilleman var inte riktigt med på noterna =)

Regn och rusk

Idag har vi ordentligt trist innesittar-väder. Vi har också spenderat större delen av dagen hemma och bara myst. Ett tag var det så ruggigt att jag kröp ner under täcket i sängen när jag skulle amma Alvin.

Vi har dock vågat oss på en liten familjeutflykt till IKEA, med fika och allt. Tyvärr fanns inte allt vi var på jakt efter, och när vi kom hem var en lampa vi köpt trasig. Väldigt latjo-lajbans med andra ord.

Ikväll ska Peter och Alvin titta på hockey på TV och jag ska bege mig ner till Friskis för ett första träningspass sen i påskas eller nåt. Återstår att se i vilket skick jag är i efter det äventyret.


Fel sida

Även små killar kan vakna på fel sida.


RSS 2.0