Sjuklingarna får frisk luft

Senaste veckans monsterförkylning har satt familjen mer eller mindre i husarrest. Men nu börjar vi krya på oss ordentligt! Peter har jobbat idag medan jag och Alvin har varit hemma en extra dag för säkerhets skull. Mest för att låta immunförsvaret återhämta sig innan dagisbacillerna attackerar igen!

Det har varit jättefint väder idag så vi passade på att gå ut och leka lite. Det märks att Alvin inte är så van vid att leka i snön. Det han ville göra var att cykla och att gå bort till lekplatsen i grannområdet. Precis som vi gjorde i somras!Imorgon är det vardag med jobb och förskola som gäller för hela familjen!

Sjukstuga

Hela familjen lider numera av förkylning av olika grad, och därför har vi bestämt oss för en vilodag. Inte riktigt definitionen av en rolig helg, men vi försöker göra det bästa av situationen.


Ett nytt projekt

Jag har satt igång med ett nytt virkprojekt.Tanken är att det ska bli en filt till bebisen, och jag hoppas att det hinner bli en sådan medan virk-lusten håller i sig!


Bebiskort 2:2012

Förra veckan fick vi anledning att skicka ett bebiskort igen!


Äntligen snö!

Det dröjde länge men idag har vi faktiskt haft både snö och minusgrader och rent av lite sol! Tråkigt nog har Alvin dragit på sig feber och hosta så det blir inte så mycket utelek i alla fall. Vi har varit hemma idag och mitt på dagen var han riktigt pigg, så vi gick ut en sväng för att skotta lite snö. Han var så lycklig!

Men med facit i hand kanske det inte var så klokt, för på eftermiddagen fick han en riktig febertopp. Stackars skrutten!


Innedag

Väderprognosen sa snö och några minusgrader så vi såg fram emot att äntligen kunna gå ut och leka i snön. Tyvärr blev det snö och några plusgrader istället så snön blev bara blask och det fick bli en inne-dag idag ändå. Fördelen med det är att vi hunnit städa, veckohandla, flytta upp julen på vinden och frosta ur frysen. Dessutom har det blivit lite Vinterstudio och väldigt många sagor. Inget ont som inte har något gott med sig!

Födelsedagskort

Igår hade svärmor födelsedagskalas. Jag var på personalfest och fick därför avstå kalaset, men jag skickade med grabbarna ett kort.


Vecka 24

Här kommer "lilla" jag igen =)


Bebiskort 1:2012

2012 ser ut att bli ett riktigt bra bebisår! Jag har redan skapat och skickat det första Grattis-kortet till en liten nykomling.


Vinter?

Är det här det vintrigaste vi kan få till den här säsongen?


Älskade barn

När man kommer hem efter 12 tmmars arbete värmer det hjärtat nåt oerhört när man möts av en bamsekram och

-Heeeeej mamma! Så lolit att du tom hem!

Favoritsången

Efter ett besök på Latjo Land innan jul är den här favoritlåten hemma hos oss. Igår skulle vi sjunga den om och om igen nä vi promenerade hem från dagis. Alvin tror dock att man sjunger mål, mål , mål, mellanmål...


Vecka 22

Idag har jag vågat mig på en foto-session igen.
Hört tidigt i morse

Nattvandraren: Gå upp nu pappa?
Pappa:
Nattvandraren: Snälla!
Pappa:
Nattvandraren: Snälla!
Pappa:
Nattvandraren: Kom igen!
Pappa:

Hur pappa kunde ignorera detta så fullständigt är en gåta för mig, men som straff fick han (och jag) Björnen sover på högsta volym och repeat!

Köpstopp

Trots att jag inte är den som springer benen av mig i jakten på massor av julklappar känner jag att shopping står mig upp i halsen efter senaste månadens köphysteri. Jag får rysningar bara av tanken på att ge mig in i en rea-butik! Därför har jag helt sonika bestämt mig för att det är köpstopp för min del. Jag ska inte köpa en pinal (förutom förbrukningsvaror) på ett bra tag. Jag vet att jag kommer behöva köpa en ny telefon och lite nya kläder framåt våren/sommaren men det är då det!(Jag kanske skulle passa på att bygga upp ett kapital som jag kan använda till alla skönhetsoperationer jag ska göra post-bebis :-D)

Vem är du?

Mamma och svärmor är flitiga på att kommentera mina inlägg här, särskilt de som handlar om Alvin. Men jag ser på statistiken att det är fler än de två som är inne här och läser varje dag. Vilka är ni andra? Jag skulle bli jätteglad om du ville berätta lite kort om vem du är och hur du hittat hit =)

Ett nytt år

Så här på årets första dag är det lätt att börja reflektera över det som varit och det som komma skall. En kort summering av 2011 är nog ungefär så här:

Det bästa
-semesterresan till Mallorca
-alla trevliga kalas
-min tillsvidareanställning

Det sämsta
-höstens brist på tid och ork
-Alvins tuffa inledning på höstterminen på förskolan
-missfallet

Nu återstår det att se vad det nya året innebär. Men vad som än händer kommer naturligtvis det största vara att vi kompletterar familjen med ett litet syskon!

Nyårsafton

För första gången på flera år firade vi nyår genom att gå på fest. Det var himlarns trevligt och Alvin, som var enda barnet, trivdes riktigt bra bland folket och all den goda maten. Han somnade inte förrän vi la honom i sängen hemma hos mamma och pappa strax innan klockan 01!RSS 2.0