Fest mest hela tiden

Idag har jag varit lite småtrött. Igår kväll var jag uppe i O-hamn för att träffa en kompis jag inte sett på länge. Det var naturligvis väldigt trevligt, så kvällen avrundades lite senare än planerat. Efter några timmars sömn hemma hos mor och far gick färden tillbaka till Kalmar tidigt i morse så att jag skulle hinna till jobbet i hyfsad tid.

Nu är jag bara hemma och vänder, för snart bär det av ner till Karlskrona där vi ska hoppa på en kryssningsbåt och partaja natten lång för att fira Peters pappas födelsedag!

Förhoppningsvis spenderar jag morgondagen så här...

65514-162

Sju sorters blommor

Midsommarhelgen har passerat och den har verkligen varit till belåtenhet. Det har varit många kära återseenden och en del nya trevliga bekantskaper. Förutom allt regnet på midsommarafton har allt varit toppen. Men eftersom vi redan innan bestämt oss för att ha festen på en inglasad altan gjorde det egentligen inte så mycket att regnet öste ner.

Jag vågade inte lägga sju sorters blommor under kudden i år. Tänk så jobbigt det kunde ha blivit om jag drömt om någon annan än min blivande! ;-) Jag stannade istället till på vägen hem idag och plockade blommor och satt dem i en vas. Så nu har jag midsommarkänsla i vardagsrummet några dagar till.

65514-161

Slappa dagar

Det känns som att jag bara gått runt och slappat den här helgen. Men det är ju faktiskt ganska skönt emellanåt. Innan hegen sas att det skulle bli oväder så jag var ganska inställd på att sitta och kura inomhus. Nu blev det inte så mycket med ovädret, men planerna ändrades inte så mycket för det. Lite har dock hunnits med...

I fredags var jag på afterwork med jobbet. Det var väldigt trevligt, även om det var lite väl kyligt på uteserveringen. Men är det sommar så är det... då ska man sitta ute! ;-)

Igår var vi ute en sväng och brände lite pengar. Det känns bra, för det var saker vi planerat att köpa och behövde. (Ok, servietterna på IKEA var väl kanske inte helt nödvändiga, men de var ju så fina =D)

Idag har det till viss del varit hårt arbete som gällt. Vi har både städat och tvättat (och strukit). Dessutom har jag spenderat några timmar på vardagsrummet, där jag skurit upp vår fina tapet, som ska användas till bröllopspyssel, i mer behändiga bitar. Hårt jobb som någon (jag) måste göra! Dessutom har jag hunnit med att köra skiten ur mig på ett step/styrkepass nere på gymet. Så jag känner mig ganska nöjd, men trött...

Hoppas du haft en trevlig helg!

Bröllopspyssel

För tillfället tycker jag att det är väldigt roligt att testa en massa pysselidéer inför bröllopet. Av någon lustig anlednng har Peter delegerat allt sånt till mig! ;-)

Förra veckan bestämde jag hur inbjudningskorten ska se ut med hjälp av lite feedback från den blivande maken. De senaste dagarna har jag testat lite olika varianter av askar som jag tänkt ha med i dukningen. När jag väl kom på hur jag skulle göra var det riktigt roligt att tillverka en. Frågan hur roligt det är när man gjort ett antal?! Men jag kommer ju ha att göra de regniga sommarkvällarna i alla fall! ;-) Prototypen, som är tillverkad av tapet, ser ut så här:
65514-160
I bakgrunden skymtar även en testvariant av inbjudan, men den visar jag mer av när de är utskickade!

Badpremiären avklarad!

Vi inledde dagen med några timmar nere på stranden (Peter följde faktiskt med helt frivilligt!). Det fläktade riktigt skönt men eftersom det var en massa människor som badade kände jag att jag inte kunde vara sämre. Därför blev det ett dopp från bryggan. Det blev inte så långvarigt, men det berodde mer på att det flöt runt en del sjögräs/alger som var i vägen för längre simturer än att det var kallt i vattnet. Dessutom är det inte så jättekul att guppa runt där själv (ner i vattnet följer han däremot inte med frivilligt!).

Det roliga är att förra årets badpremiär också skedde andra helgen i juni. Så tidigt har jag inte badat sen jag gick i mellanstadiet eller nåt. Kanske har det blivit en ny tradition?!

Snart ska vi avrunda dagen med en omgång TP och en smarrig rabarberpaj på balkongen!

65514-159

Nationaldagen i bilder

Vi hade en jätteskön ledig dag igår. I ärlighetens namn kanske vi inte firade så mycket, men trevligt var det i alla fall! Vi tog en tur över till Öland där vi spanade lite i affärer (det öppnar en massa märkliga, men skojiga outlets där på sommaren!) och låg på stranden en stund. Det var nog tur för mig att Peter blev uttråkad av strandbesöket ganska fort, för jag hade ingen solkräm och hade fått en läcker skär nyans på ryggen i går kväll!

På vägen hem stannade vi och handlade, och jag behövde inte tjata särskilt mycket för att få med mig en ask med jordgubbar hem. Dem slukade vi med god aptit på balkongen sen. Är det sommar så är det!!

Dagen avrundades med att vi fick se Sverige krossa Island i fotboll. Helt ok!

65514-158

Kort till mors dag

De senaste veckorna har mycket av min fritid ägnats åt att färdigställa examensarbetet i webbdesign-kursen. Därför har jag varken haft tid eller ork till att pyssla eller att ladda upp bilder här.

Som tur var hade jag varit förutseende och gjort kort till mors dag i god tid. Eftersom vi var hemma och uppvaktade våra mammor förra helgen kan jag ju visa korten här nu.

65514-154
De är gjorda med stämplar som jag lånat av Linda (Muhren). Upplägget har jag lånat från ett kort som Åsa Bergstrand gjort i senaste numret av Scrapbook m.m..

Massor med roliga saker att fira

Idag firar vi flera roliga saker...

För det första så fyller Peter år.
För det andra så har han fått tillsvidareanställning.
För det tredje så kommer mitt vikariat att förlängas med ett år.

Hurra, hurra!

Därför ska vi ut ikväll och äta god mat och bjuda varandra på drinkar. =)

RSS 2.0