2009 och 2012

Jag kom just på att jag tagit två snarlika julaftonsfoton, med tre års mellanrum. Mina fina pojkar!
 

Julafton

Vår julafton bestod av mycket snö (som töade bort), mycket mat, mycket mys och massor med julklappar. För första gången bjöd vi in till firande i vårt lilla hus, och vi känner oss väldigt nöjda med det.
 

Julkort

Tiden är knapp för alla så här års. Det är så mycket som man vill eller måste göra inför jul. Med orden "julen är barnens högtid" har jag prioriterat hårt bland alla göromål. Jag har inte putsat några fönster eller kokat någon egen skinka eller ställt till med något glöggmingel. Jag tror att det blir en fin jul ändå!
 
Något som jag däremot lagt tid på, eftersom jag tycker att det är roligt, är julkort. Återigen blev det en enkel, lite grafisk, konstruktion av material jag hade hemma. Eftersom korten innehöll ett foto på pojkarna tror jag inte att så många mottagare brydde sig så mycket om framsidan. Men jag är nöjd i alla fall.
 

Fulaste staken?

Finns det en tävling för årets fulaste adventsljusstake? I så fall skulle vi vinna, eller i alla fall placera oss på pallen!
 
 
Ett förtydligande. Min antika stake gillar jag. Det är pyntet som inte känns helt 100 :-D
 

Enkelt julpyssel för barn

Häromdagen pysslade Alvin och jag med ljuslyktor av tomma barnmatsburkar. De blev jättefina och var väldigt enkla att få till.
 
 
Jag har sett att de gjort liknande på dagis, men då med lim och socker/glitter på utsidan. Vi gjorde istället så här:
 
1. Häll i lite äggvita - sätt på locket - skaka - häll ut ev överflöd.
2. Häll i lite strösocker - sätt på locket - skaka - häll ut ev överflöd
3. Dekorera utsidan med exempelvis klistermärken (eller låt bli, det blir nästan finast så)
Klart!

Tredje advent

Vi har haft en väldigt produktiv tredje advent. Alvin har fått håret klippt, julbrödet är bakat och köttbullarna stekta. Men framför allt så är granen inköpt och klädd! Det mesta av pyntet hänger samlat på några få grenar längst ner. Och det är så fint att jag nästan fäller en tår. (Ja, barnen har fördärvat mig på många sätt! :-D)
 

Julpyssel

Jag har väldigt många fina papper liggande i gömmorna sedan min tid som flitig scrappare. För ett tag sen kom jag på att jag kunde använda några av dem till att göra en julvimpel. Den ger nu lite mer julstämning till våra annars så vita och kala väggar i vardagsrummet.

 
 

Lucia på dagis

Mycket snö, mycket mörker och mycket kyla (-10) bjöd den här kvällen på. Perfekt inramning till luciafirandet på dagis! Själva "konserten" hölls ute på gården med ett gäng söta 1-3 åriga lucior, tomtar och pepparaksgubbar i michelin-format, med vinteroverall under dräkterna. Som vanligt stod de allra flesta tysta som möss, förmodligen tagna av stundens allvar. Även Alvin, som sjungit sångerna så fint i flera veckor, var stum. Men det var vi beredda på eftersom han redan när vi klädde på honom meddelade att han INTE tänkte sjunga. 
 
 
Kombinationen mörker, kyla, trött och sur son och en aning oorganiserat luciatåg gjorde att förutsättningarna för att få till några fina foton var minimala. Jag hoppas att maken gjorde ett bättre jobb då han filmade den tysta kören :-D
 

Trevlig lucia!

Trevlig lucia önskar jag och de ofrivilliga tomtarna. Ikväll väntar luciatåg på dagis!
 

Pepparkaksbak

Det lackar mot jul och jag tänkte att har man barn måste man ju baka pepparkakor tillsammans. Igår drog jag fram kavlar och formar och förkläden och plåtar och köpedeg och köpekristyr och jag vet inte allt. Alvin tyckte det var jättekul, ungefär så länge som det tar att fylla en plåt. Sen stod jag där själv i köket som såg ut som kriget. Jag fyllde två plåtar till innan jag packade ihop och slängde resten av degen i soporna. Kommer detta spektakel att utspela sig även nästa år, då antalet lediga dagar är mycket få? Mycket tveksamt. Köpekakor är ändå godast. 
 
Lite mysigt var det, en stund i alla fall!
 

Axel 7 månader

Axelskrutten är numera 7 månader gammal. Han har blivit en riktig fena på att sitta senaste veckan!
 

Pulkapremiär

Så har vintern gjort entré på riktigt. Det har kommit en knapp decimeter snö de senaste dagarna och idag har det varit närmare 10 grader kallt. Eftersom jag och pojkarna hade en ledig dag bylsade jag på oss en massa kläder och drog till pulkabacken. Det var roligt värre!
 
 

30 års fest

Vi inledde december med att fira min brors 30 års dag. Hela familjen Ericsson (och flera andra förstås) var bjudna på festligheter, och Alvin hade längtat i veckor eftersom han fullkomligt älskar kalas. Både han och resten av familjen hade också en riktigt trevlig kväll. Framåt småtimmarna kom någon på att syskonen "Karlsson" skulle förevigas. Amerikansk stil skulle det vara, med födelsedagsbarnet som familjeöverhuvud. 
 
Nästan värt att förstora och hänga över eldstaden, eller hur? :-D
 

RSS 2.0