Uss a de engnaj

När vi var i Blekinge härom veckan lärde sig Alvin att säga "uss a de engnaj", och den frasen har han haft mycket nytta av sedan dess! Vädret har verkligen varit skruttigt. Nu verkar det som att det ska bli lite bättre i veckan. Vi hoppas på åtminstone ett besök på stranden så att vi kan "dada" lite!

Slaktad rhododendron

Jag använder en del av den lediga tiden på semestern åt att ta mig an små och stora surdegar här hemma. Idag har min stackars rhododendronbuske fått sig en omgång. När vi flyttade in var den över två meter hög och väldigt gles och spretig. Jag har klippt (och sågat) ner den i omgångar, och idag rök de sista långa grenarna. Förhoppningsvis blir jag belönad med en fin och tät buske med massor med blommor om ett år eller två!


Utsikt från hotellrummet

Jag jublade inte direkt över utsikten från vårt hotellrum i Göteborg. Parkering och avlämningsplats till Nils Ericsson terminalen i förgrunden och Hisingsbron (?) i bakgrunden. Men det var drömmen för vår bilfixerade tvååring!

Vi drog till Liseberg...

...och hade hur kul som helst!


Eftersom jag är en fegpotta när det gäller att åka avancerade karuseller tog jag på mig rollen som Alvin-vakt. Jag hade sett framför mig en lugn och stilla kväll där jag kunde sitta och dricka kaffe och titta på folk medan han sov i vagnen och de andra roade sig i attraktionerna. Men tji fick jag! Mister plutt var vaken och sprang runt som en besatt hela kvällen. Han somnade först när vi kommit till ro på hotellet runt midnatt! Är man på nöjesfält så är man =)

Trevlig födelsedag

I veckan har jag hunnit med att fylla år. Det blev en trevlig dag trots att det inte skulle firas!

Vi började med att lyxa till det med lunch på modehuset. Dagen till ära var det regnigt (som vanligt!) så regnjackan och gummistövlarna åkte på.


Men lagom till det var dags att bjuda på fika sprack det upp och vi kunde sitta ute på altanen. Camilla och jag poserade extra fint!


Vi avrundade dagen med att gå på fotboll på nya arenan. Premiär för vår del! Synd bara att de skulle förlora just den kvällen...

Semester

Det gick väldigt snabbt, men första semesterveckan är redan avklarad. Veckan började motigt men vi har därefter hunnit med en hel del trevligheter. Alvin och jag tog en liten tripp ner till Blekinge tillsammans med mamma och pappa. Tyvärr var vädret inte riktigt på vår sida, så det blev inte så mycket strandhäng och inget Barnens gård. Men det var mysigt att komma iväg lite ändå!Nästa vecka har även Peter semester så då blir det family-time =)

Alvin 2 år

Vår älskade lilla kille har fyllt två år idag. Det gör mig väldigt lycklig att veta att han har haft en fantastisk födelsedag. Det har firats från tidig morgon tills vi satt oss i bilen för att åka hem till Kalmar vid sjutiden. Inte konstigt att han bad om att få "vila mer" när vi kom fram!


Sommarlov

Idag har vi firat in sommarlovet med en glass.Tyvärr kunde Alvin inte vara på dagis idag eftersom han har varit febrig. Istället fick han följa med mig till jobbet en stund. På vägen hem svängde vi dock förbi på dagis och hämtade hans saker och önskade trevlig sommar. Det verkar ha varit uppskattat.

RSS 2.0