Jakten går vidare

Efter moget övervägande har vi bestämt oss för att tacka nej till tomten. Eftersom vi inte vill riskera att få ett hyreshus precis runt knuten fick vi dra oss ur projektet. Kommunen kan inte ge oss några besked om vad som ska byggas bakom dessa tomter, och vi vågar helt enkelt inte chansa.

Det känns jättetråkigt, för vi hoppades ett tag att detta skulle vara lösningen för oss. Nu ska jag deppa över detta några dagar innan jag känner mig redo att fundera vidare på hur vår jakt efter ett eget litet hus ska gå vidare.


Här kommer vi alltså inte att bo i framtiden

Layout som minner om sommaren

Medans vi grubblar vidare när det gäller vårt eventuella tomtköp passar jag på att visa en LO som jag gjorde för en tid sedan.


Nya hustankar

Senaste veckan har ägnats åt intensivt funderande och pejling av magkänsla. Förra måndagen blev vi nämligen erbjudna att köpa en tomt! Det var vi inte alls beredda på, men vi hade inte så mycket annat val än att handlöst kasta oss in i denna cirkus och se var vi hamnar.

Det är väldigt mycket att ta ställning till innan man säger ja eller nej. Å ena sidan vill vi hemskt gärna bo i ett eget hus hyggligt centralt. Å andra sidan är tomten vi funderar över ganska liten. Å ena sidan är det ett helt nytt område där våra ev framtida barn säkert kommer få många kompisar. Å andra sidan kommer omgivningarna vara fyllda med grävmaskiner under lång tid framöver. Och så vidare...

Det är en känslomässig bergodalbana det här. Vi har hunnit med att vara både jättelyckliga och tämligen besvikna och allt däremellan. I går kväll var besvikelsen stor och det kändes som att en mörk rullgardin drogs ner för hela projektet.  Vi insåg nämligen att vi missat att de planerar bygga ett antal fem-vånings hyreshus på den lilla slänten bakom "vår" tomt. Hyresgästerna där skulle alltså kunna titta ut genom sina fönster rakt ner i vår trädgård. Så vill vi absolut inte ha det.

Idag fick vi dock mer att fundera över efter att P pratat med kommunen. Det visade sig nämligen att företaget som skulle bygga hyreshusen dragit sig ur helt och hållet så sent som förra veckan. Inga hyreshus med andra ord! Men... problemet är att de ännu inte bestämt vad de ska göra med marken istället. Det kan bli fler villatomter, eller en radhuslänga, eller kanske ett högre hus lite längre bort, eller kanske något helt annat. Så nu vet vi varken ut eller in.

Vi ska i alla fall prata med banken imorgon, och sen får vi ägna oss åt ännu mer funderande och pejlande av magkänsla.


Fotot får symbolisera frågeställningen vi ständigt återkommer till just nu - Är det här rätt väg att gå?

Lite pyssel

Emellanåt skapar jag faktiskt lite, även om jag ofta glömmer att visa det här. Den här gjorde jag nyligen efter en skiss på Veckans skiss:


Höstmys

Hösten har gjort entré på allvar. På senare år har jag lärt mig att uppskatta hösten allt mer. Det låter så klyschigt, men det är ju faktiskt ganska mysigt att sitta i soffan under en filt och tända en massa ljus. För att inte tala om hur otroligt vackert det är ute just nu.

Tyvärr har jag inte tagit mig tid för att njuta av detta så mycket som jag borde, jobbet har slukat mig lite för mycket på sistone. Men för att råda åtminstone lite bot på detta har jag och P bestämt oss för att ta ledigt på fredag. Bara sådär. Vi har inga direkta planer än, men det ska bli helt ljuvligt att bara ta det lugnt tillsammans. En rikig mysdag som tjuvstart på helgen helt enkelt.


RSS 2.0