Kort till mor

Ett enkelt kort som min mamma fick igår.(Svärmor fick ett nästan likadant, men det missade jag att fota)

Tårtkalas

Eftersom Peter fyller år i veckan som kommer (och det är mors dag idag) så passade vi på att bjuda in till tårtkalas. Otroligt nog kunde vi sitta ute på altanen. Det blev ganska kyligt när solen försvann, men ändå!


Mors dag

Idag har jag firat min första mors dag. Alvin och hans pappa hade verkligen slagit på stort när det kom till uppvaktningen! :-D

Fräsiga brallor

Peter tycker att Alvin är så fin i sina WCT-byxor att han tyckte att jag borde lägga upp en bild på dem här. Han fick i uppgift att själv fixa bilden, och här är resultatet. De fick till och med till en snygg pose!


Sjukstuga

Igår fick jag ett infall och tog en spontan semesterdag. Det var fint väder och det var jättemysigt att vara hemma tillsammans med favoritkillarna, men tyvärr var de sjuka båda två. Alvin var förkyld med hosta, snor och feber. Peter klagade på magsmärtor hela dagen. Efter lite övertalning ringde han sjukvårdsupplysningen framåt kvällen, som rådde honom att uppsöka jouren på sjukhuset. Han gjorde så och hemma satt jag och oroade mig för både son och make. Efter en hänvisning till akuten och en grundlig undersökning där fick han diagnosen inflammerad tarm (istället för blindtarm som de först befarade). Det går över av sig själv så han kom hem igen efter ett par timmar. Så skönt!

Ingen är gladare än jag över att båda killarna verkar vara mycket piggare idag! Till och med så pigga att morgondagens kalas kan genomföras som planerat.

Mysig måndag

Idag har vi väntat på bussenoch gungat.


Däremellan var vi på stan och fikade med föräldragruppen. En del hade vi inte träffat på ett tag, så det var jätteroligt att se hur stora deras smågrabbar blivit. Den äldsta fyller 1 år om två veckor! Alvin och jag hade tajmat in hans mat- och sovklocka perfekt så han var på strålande humör och var väldigt nyfiken på vad de andra grabbarna hade för sig och vad de åt. =)

Altantak i förvandling

Även idag har flitens lampa lyst, jag gav mig nämligen på operation altantak. Jag undrar om det någonsin tvättats för det är grymt smutsigt vilket gör att det aldrig blir riktigt ljust på altanen (eller i vardagsrummet innanför). Lite såpavatten och en diskborste och lite tålamod gjorde susen, men jag har några timmars skrubbande kvar innan hela taket är rent.

Själva arbetet är riktigt enformigt och det är lite bök med att flytta runt masonitskivan jag sitter på för att inte braka igenom. Men det kul när man gör något som ger så stor effekt!


Närbild på eländet

Trädgårdsslit

Förra året gjorde vi egentligen inga insatser alls i trädgården förutom lite rensning av ogräs och så. I år höjer vi ribban en aning. De uppmurade landen ska bort till förmån för en grässlänt. För det första växte det inte mycket vettigt i landen, men framförallt var muren väldigt dåligt byggd och rasade lätt. Extremt olämpligt när vi ska ha en liten klätterapa där i sommar!

Trots gråmulen och småregnig väderlek påbörjade vi projektet idag. Alla stenar är bortforslade till tippen och en hel del jord finns numera i områdets kompost. Nästa åtgärd blir att rensa kvarvarande jord på rötter. Eftersom jag är den tålmodiga i familjen gissar jag att mycket av det arbetet kommer att falla på mig.


En liten tjockis

Jag slutade jobbet vid lunch idag och kunde därför följa med på Alvins 10 månaders kontroll på BVC. Vågen visade att han lagt på sig ordentligt sen sist och därmed ligger precis på den berömda normalkurvan. Det har han inte gjort sen han föddes! Han ligger fortfarande över normalkurvan på längden så att kalla honom tjockis är väl att ta i en aning, men med tanke på att han alltid varit så tunn tidigare kostar vi på oss gotta oss lite åt hans nya "hull"!

Efter kontrollen stannade hela familjen kvar på öppna förskolan och lekte en stund. Det blev en ovanligt rolig och mysig eftermiddag.


Bonusbild

Jag lägger in en bonusbild för att visa hur svårt det är att fotografera Alvin just nu!


10 månader

Idag har vår lille plutt blivit 10 månader!

Eget rum

Var sak har sin tid, och nu har det blivit dags för Alvin att flytta till ett eget rum. I helgen gjorde vi ett ryck och röjde undan den sista bråten från hans rum (som fungerat som förråd) och ställde in sängen där. Det har gått jättebra att sova där och han har inte haft några invändningar alls.

En bonus är att det är mycket lättare att gå och lägga sig nu när man kan tända en lampa utan att väcka lilleman. Dessutom kan man läsa lite innan man somnar! Men de bästa är självklart att vi sover bättre alla tre.


Öland

Idag tog vi en liten paus från fixandet hemma och begav oss till Öland för att hälsa på släkten en stund. Det blev en riktigt trevlig utflykt. Alvin trivdes alldeles utmärkt eftersom han fick vara ute där det fanns en massa nytt att upptäcka. Dessutom var han enda barnet och fick därmed konstant uppmärksamhet!


Valborg i Skälby

I fredags var det valborgsmässoafton, och eftersom vi numera är en barnfamilj begav vi oss till Skälby för lite traditionellt firande. Där fanns några marknadsstånd, en gubbkör som sjöng några trudelutter och en himlarns massa barnfamiljer. Naturligtvis fanns där även en brasa (även om den fick en jobbig start eftersom det började regna precis när den tändes).

RSS 2.0