Midsommar

Vi har haft en lugn och mysig midsommarafton hemma. Det har varit helt ok väder så alla måltider ha intagits ute!


Sommarfrisyr

Igår fick lockarna falla för en mer lättskött sommarfrisyr. Några långa testar återstår, men dem får vi försöka kapa när lilleman är koncentrerad på annat!


Stranden

Igår avrundade vi långhelgen med ett besök på stranden. Grabbarna gick genast ner till vattnet för att kolla badtempen (som var låg)!Detta känns extremt avlägset nu när vi har en arbetsdag bakom oss och det regnar...

Ord-explosion

Sedan ett par veckor tillbaka kommer det nya ord i princip varje dag. Jag tror att vi därmed kan skippa den språkliga extrakontrollen på BVC i samband med tvåårs-dagen! Det är inte alltid helt solklart vad han menar, men eftersom vi ofta hör orden i ett sammanhang brukar det gå ganska bra.

En liten ordlista:

tåta = tårta
kåka = kråka (och andra fåglar)

aam - arm
blambla = ramla
dopidopa = bollibompa
tånn = Chuggington (tecknat)
me = mer
bijl = bil
dyss = buss
takto = traktor
dyla = cykla
helm = hjälm
ohoh = mormor (och farmor)
offa = morfar
hem
Ann (lärare på förskolan)
oha = Noah (kompis på förskolan)
yppe = uppe
ypp = upp
hoppa
umpa = apa
oao = katt
oupla = flygplan
dais = sand
hatt
läsa
sitta
dopa = grävskopa
låla = måla
nåna = låna
min
hejdå
titt ut
daist = fast
dåt = båt
gocka = docka

Lek på Skälby

Det är helt ljuvligt att ha en ledig långhelg tillsammans. Bortsett från kalaset har vi inte haft något inbokat, och det har varit jätteskönt. Men visst är det en utmaning att sysselsätta en liten son med till synes oändlig energi! Idag tog han och jag en cykeltur till Skälby medan Peter var och handlade. Det är ett fantastiskt ställe för barn med spring i benen!


Kalas

Idag har vi dukat upp till kalas för att fira Peters födelsedag. Det brukar alltid vara varmt och soligt när han fyller år, så även den här gången. Därför valde vi att flytta ut hela kalaset på gräsmattan, där det fanns skugga och lite bris som svalkade. Tänk att sommaren kom till slut!


RSS 2.0